Boken på vent: Eldorado av Laurent Gaudè + Giveaway


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.


Ukens bok på vent har jeg ikke fått fysisk i bokhyllen helt enda,men den er på vei. Forfatteren har skrevet en annen bok jeg har liggende ulest, Orkanen, han har også skrevet en som heter Solen over slekten som jeg også kunne tenkt meg og lest. Noen som har lest noen av disse?

Dette skriver forlaget om boken:Salvatore Piracci er kommandant på en fregatt som patruljerer farvannet foran Lampedusa, en av inngangene til det forjettede land. Han stopper utallige båter med levende, døde og halvdøde flyktninger, og bidrar til at de desperate og hjelpeløse menneskene blir sendt i retur til Afrika. Så en dag skjer det noe som får ham til å stille spørsmål ved legitimiteten av sitt eget arbeid. Han møter blikket til en kvinne som har mistet alt, og ønsker hevn. Styrken, raseriet og besluttsomheten i kvinnens blikk forandrer livet hans.Den unge Suleiman i Sudan samler nok penger nok til å legge ut på den risikable reisen til et bedre liv. Suleiman vet ikke hvor vanskelig det vil bli, en reise full av farer og trusler, men underveis skal han også få oppleve stunder fulle av brorskap og håp. 


Den prisvinnende forfatteren Laurent Gaudé er blant Frankrikes mest populære. I sine gripende menneskeskildringer setter han gjerne fokus på sosiale misforhold og samfunnsproblemer. Denne gangen belyser han den stadig økende flyktningstrømmen fra Afrika til Europa. Mennesker som risikerer livet og det lille de har i håpet om et nytt og bedre liv.( Fra forlagets side )


I går var det en artikkel i Aftenposten som handler om nettopp  flyktningestrømmen til Lampedusa, den kan leses her om ønskelig.

En liten Giveaway: – I anledning at jeg snart runder 200 000 visninger på bloggen så har jeg (og forlaget) lyst til å markere dette med en liten «gi-bort» der du kan vinne et eksemplar av boken Eldorado av Laurent Gaudè + 1 pose påskegodt ( Liker du ikke det, eller ikke tåler det så bare gi beskjed så fikser jeg noe annet om du skulle være så heldig å vinne)
– Det eneste du trenger å gjøre er å gi beskjed om at du kunne tenkt deg boken.

JEG HAR TRUKKET EN HELDIG VINNER DEN 3/4-2014


Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!


 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

34 kommentarer om “Boken på vent: Eldorado av Laurent Gaudè + Giveaway

 1. Heisan! Har ikke lest noe av forfatter, men denne boka virker både spennende og aktuell. Ønsker å delta på din giveaway. 🙂 Håper ikke det er aprilsnarr da..;) Ha en fin tirsdag Beathe. (mitt innlegg blir publisert kl.11.30, pga et annet innlegg jeg slapp nettopp)

  Liker

 2. Jeg har ikke lest noe av forfatteren. boken virker som en sterk bok, og noteres ned. så gøy med giveaway. Jeg blir selvsagt med 🙂 Ha en fin tirsdag

  Liker

 3. Å nei, Anita tror du hun lurer oss så fælt? Jeg biter i alle fall rett på og ønsker meg boken (og påskesnopet). Ha en kjempefin tirsdag Beathe!

  Liker

 4. Kan ikke love at jeg ikke kommer til å lure noen i løpet av dagen, men dette er ingen aprilspøk;-) Ha en fin dag du også, Tine:-)

  Liker

 5. Grattis med snart 200 000 visninger – thumb up! Har i likhet med flere av de andre er som er med på din flotte give-away, ikke tidligere kjennskap til forfatteren. Ble nysgjerrig på både boken og forfatteren, så jeg er med : ) Påskegodt er også helt klart ikke å forakte ; )) Ha en fin 1. april : )

  Liker

 6. Har ikke lest noe av denne forfatteren og boken virket jo veldig interessant, så jeg kaster meg med jeg også:) Så spennende! Nå ble jeg nysgjerrig på denne forfatteren, spesielt når han er en av Frankrikes mest populære forfattere og har så interessante fokusområder. Takk for forfattertips! Kos deg masse med boken når den kommer, Beathe, og ha en flott dag!:)

  Liker

 7. Å så fin bok og god give away! Jeg liker bare mer og mer å lese slike samfunnsengasjerte bøker! Tror jeg må hive meg på både give away og Boken på vent denne tirsdagen! Men først må jeg på jobb – leeenge! Ha en glad dag!

  Liker

 8. Har ikke lest noe av denne forfatteren, men det er kanskje på tide?
  Vil gjerne være med på give-away jeg… 🙂
  Ha en fin dag!
  Anja.

  Liker

 9. WOW! Jeg bøyer meg i hatten og tar av meg støvet; 200 000 er imponerende!!!
  Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren, men er så klart nysgjerrig, og med det hellet jeg hadde med «Dønninger» blir jeg gjerne med på nye vinnersjanser ;o)
  Nyt dagen og våren!

  Liker

 10. Bare hyggelig,ser frem til å stifte bekjentskap med forfatterskapet jeg også. Ha en strålende dag, her skinner solen og utemøblene har kommet på plass, herlig!

  Liker

 11. Ja,den ene boken hans har jeg hatt liggende lenge uten at den har blitt lest, så om jeg liker denne så blir den andre sikkert lest ganske så snart også, men jeg skal ha fokus på litt krim også denne måneden så vi får se. Ha en fin dag du også!

  Liker

 12. Ja,i går kom utemøblene på plass så nå er det bare å nyte våren selv om det ikke er så altfor varmt akkurat. Blir spennende å se om du har like mye vinnerflaks denne gangen!

  Liker

 13. Har ikke lest disse bøkene. Har vært ute og kjent på vårværet! Herlig å være hjemme en stund og ta en tur opp i myrlandskapet her på øya. Give – away er alltid spennende, så jeg er selvfølgelig med! Ha en nydelig dag!

  Liker

 14. Det var helt ukjent forfatter og ukjente bøker for meg, men jeg blir gjerne med på giveaway. Det er alltid gøy å vinne bøker 🙂 Og påskesnop er jo et must 🙂 Ha en riktig fin dag Beathe!

  Liker

 15. Ja, det er deilig at våren er her! I morgen tenkte jeg å finne frem litt blomsterpotter ute og plante litt. Herlig tid vi går i møte!

  Liker

 16. Ukjent og spennande – det er tragisk at flyktningar skal omkomme på så tragiske måtar i kampen for å skape seg eit trygt og godt liv, slik alle burde ha. Orkanen freista også. Ønskjer deg ei strålande leseveke i flott vårver 🙂

  Liker

 17. Kunne gjerne tenkt med en ny bok å lese i i påsken 🙂 Krysser fingrene 🙂
  Mvh. Lene (lenek77@gmail.com)

  Liker

Kommentarer er stengt.