En smakebit på søndag: Den tapte historien av Kim Fay

Da har vi kommet frem til den aller siste søndagen i mars og vi går stadig mot lysere tider, herlig!
Søndag betyr nye smakebiter fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten.

I går begynte jeg på to nye bøker, Ektemannens hemmelighet og Den tapte historien, og det  er den sistnevnte jeg velger å dele en smakebit med dere fra i dag. Den lanseres i Norge i morgen.

Litt om boken

Indokina, 1925. Vesten kjemper om å sikre seg skatter fra Det fjerne Østen – dette er mennenes arena, og Irene Bloom vet det så altfor godt. Til tross for sin enestående innsats for et amerikansk museum blir hun forbigått da sjefsjobben blir ledig. Sint, ambisiøs og eventyrlysten drar hun av sted til Indokina, i håp om å gjøre århundrets største arkeologiske oppdagelse: Hun skal finne den tapte historien til den eldgamle Khmer-sivilisasjonen i et bortgjemt tempel i Kambodsja.

Reisen via Shanghais lovløse gater, Saigons opiumfylte smug og den kambodsjanske jungelen tar ubehagelige vendinger etter hvert som Irene oppdager at hun ikke kan stole på noen rundt seg. Både reisefølget og hennes egen mentor viser seg å ha sine helt egne mål med reisen, og skattejakten som skulle forandre historien, blir også en jakt på Irenes egen familiehistorie.

Smakebiten min er hentet fra side 21

Fra elven lød den vemodige lyden av signalhornet på en djunke. Irene hadde mistet jobben som hadde betydd så mye for henne. Det var mindre enn et år siden faren hennes døde, og Henry Simms- mannen som hadde sendt henne på skattejakt i Orienten- hadde bare kort tid igjen å leve. Hun var i ferd med å miste alt, snart var det ingen igjen som forsto henne. Men hun følte at den vevre kvinnen foran henne forsto.» Betyr det at du blir med?»

Nå er det tid for litt frokost og en liten runde i Blogglandia før det blir en tur ut i det som ser ut til å bli et ganske så fint vær.

HA EN STRÅLENDE SØNDAG!

32 kommentarer om “En smakebit på søndag: Den tapte historien av Kim Fay

 1. Jeg er svak på «jakten på familien» historier, og dette høres jo lovende ut. Gleder meg til å lese hvilke tanker du gjør deg om historien sett under ett, Beathe 🙂 Kos deg ute i finværet, og nyt søndagen!

  Liker

 2. Det hørtes ut som fine bøker. Jeg har også hatt en tur ut i det flotte vårværet. Det er så bra både for kropp og sinn 🙂 Ønsker deg en fin søndagskveld!

  Liker

 3. For en flott smakebit. Skal si du har lest bøker fra eksotiske land i det siste 🙂 Jeg har vært så oppslukt i Sønnen etter jeg kom ned fra Gullfjellet, at jeg nesten glemte å gå inn og titte på smakebitene 🙂

  Liker

 4. Tankene skal du få vite når boken er lest ferdig:-) Har holdt på med konfirmasjons sanger i dag så jeg har ikke fått lest så mye. Håper dagen din har vært fin også!

  Liker

 5. Ja,det er sant det 🙂 Har ikke vært så mye ute jeg, begynte på noen konfirmasjons sanger og det tok litt tid. Ha en fin kveld du også, Astrid Terese:-)

  Liker

 6. Ja,det har blitt noen i det siste, det er sant det. I april kommer dere til å få sjokk for det skal gå litt i krim her også da. Sønnen må jeg tydeligvis få tak i forstår jeg.

  Liker

Kommentarer er stengt.