Smakebit på søndag: Brevene fra øya av Jessica Brockmole

 Da var jeg tilbake etter en litt kortere pause enn det jeg først hadde regnet med.Det er søndag og dermed klart for nye smakebiter i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten. Dette går som kjent ut på å dele en linje eller flere fra boken du leser i og legge linken til innlegget ditt igjen inne hos Mari. En helt ypperlig måte å få lesetips og kanskje oppdage en ny favorittblogg på, ikke sant?

Holder som vanlig på med flere bøker, det vil si en e-bok, en vanlig bok og en novellesamling. I dag skal jeg dele en smakebit med dere fra en bok som kommer ut i februar neste år, Brevene fra øya av Jessica Brockmole. Jeg leste om denne boken for første gang inne hos Elin med bloggen Bokelskerinnen og når forlaget ville sende meg boken som pdf-fil så takket jeg selvfølgelig ja til dette. Boken er skrevet i brevform, og det fungerer veldig fint.


Litt om boken

Mars 1912: Den tjuefire år gamle dikteren Elspeth Dunn har aldri sett noe av verden, bare den skotske øya Skye, hvor hun bor. Overraskelsen er stor da hun får et brev fra den amerikanske studenten David Graham, som har lest diktene hennes og elsket dem. De to begynner en brevveksling som utvikler seg til et dypt vennskap. Men så bryter første verdenskrig ut, og da David melder seg som frivillig i Europa, kan Elspeth bare håpe at han overlever, og at hun en gang får treffe ham.Juni 1940: Andre verdenskrig bryter ut, og Elspeths datter Margarets kjæreste skal ut og kjempe. Elspeth advarer datteren mot å holde på kjærligheten i krigstider, uten at Margaret forstår hvorfor. Men da moren forsvinner og kun etterlater seg et gammelt brev, begynner Margaret å nøste opp den gamle, rystende kjærlighetshistorien.

Smakebiten er hentet fra side 73 og det er Elspeth sin datter som får brev av sin kjæreste.
Book-trailer

Her blir det litt innpakking av kalendergaver i dag i tillegg til at det skal leses en del og skrives noen bokanmeldelser. Aller først blir det frokost og en tur i Blogglandia for å se hva andre leser i for tiden.HA EN FIN SØNDAG I NOVEMBER!47 kommentarer om “Smakebit på søndag: Brevene fra øya av Jessica Brockmole

 1. God morgen Beathe, kjekt at du er med i dag, velkommen tilbake 🙂 Jeg har tidligere lest en bok som var i brevform og jeg husker at jeg ikke syntes det var noe. Følte det ble litt oppstykket, men vendte meg til det etter en stund. Håper boken er spennende. Kos deg med julegavepakking. Har fått bilde av en venninne som er i London og ser på julegateåpning i Regent Street. På fredag skal vi til Køben og se juleåpning av lysene i Tivoli, så julen er definitivt på trappene. Ha en super søndag!

  Liker

 2. Så fint at pausen ikke ble lengre, Beathe!
  Boktraileren til Letters from Skye likte jeg, og det virker som en bra historie. Takk for smakebiten, og for at du minte meg på at det snart er tid for å finne frem julekalenderen 🙂

  Liker

 3. Høres ut som en fin bok. Har tidligere les en bok som var i mail form og det funket, så brevform høres spennende ut. Denne må noteres ned. Takk for smakebiten. Hyggelig å se et innlegg på bloggen din igjen 🙂

  Liker

 4. Har lest to bøker før som har hatt denne skriveformen,Guernseys forening for litteratur og potetskrellpai og en bok av Cecelia Ahern. Det høres kjekt ut å være i London med åpning av julegatene:-) Foreløpig har det blitt mye lesing og lite annet her i gården i dag, men jeg blir nok ferdig med det jeg skal. En fin søndag ønskes deg også,Tine:-)

  Liker

 5. Hehe…det ble litt kortere pause enn det som planen var men jeg fant ut at jeg hadde ikke mer enn tid og vei om jeg ville legge ut alle innlegg jeg ville nå i år med bokanmeldelser og andre ting så da ble det slik. Boken er fin den, nå ligger brettet på lading og da går det i noveller av Alice munro og Honningkrukken av Nygårdshaug.

  Liker

 6. Tusen takk for det, lene:-)Har lest en bok i mailform og en i brevform før og det fungerte fint det, litt uvant til å begynne med men man kommer fort inn i det. Ønsker deg en super søndag:-)

  Liker

 7. Honningkrukken synes jeg det hadde vært morsomt om vi blogget om «som planlagt», 15-16 november, selv om hun selv har maldt pass! Hadde det vært en idé, så får vi heller se hva vi velger å gjøre med den siste boka?

  Liker

 8. -Og velkommen tilbake! Pass på at du ikke legger for mye press på deg selv, nå da! (Jeg blir allerede litt bekymra når du i det første innlegget skriver om «tida og veien»…
  Take care!

  Liker

 9. Så fint at det ble en kort pause, du ble savnet! Dette hørtes ut som en virkelig fin bok, den må jeg sette på listen over bøker som skal leses. Det er egentlig godt den ikke kommer ut før neste år, for jeg har nok ikke tid til den før det heller! 🙂
  Ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 10. Høres ut som en bra bok! Har pakket adventskalenderpakker til to barnebarn denne helga. Koselig. Ha en fin dag! Sitter på hurtigbåten til Trondheim nå.

  Liker

 11. Jeg er med på den Berit og det var planen min også. Boken for desember har jeg kjøpt også så jeg tenker at jeg kommer til å blogge om den til den datoen som Anette satt, 20 eller 21 desember.

  Liker

 12. Takk for det,Astrid Terese:-) Det er temmelig fullt på leselisten her også før jul, så det er ikke så veldig mye rom for flere bøker nå enn de som allerede er på listen.Så gå jo tiden plutselig veldig fort frem mot jul og mange andre ting på programmet.

  Liker

 13. Fint at du er innom bloggen. Det ble tomt etter at du forsvant ut i pause. Fin smakebit du hadde. Kos deg med bøkene og tida som kommer nå. Hadde det ikke vært for all julepynt mv, så hadde mørke desember vært en trist tid.

  Liker

Kommentarer er stengt.