BØKER FOR NOVEMBER

Vi skriver snart november og det er på tide å se litt nærmere på noen av bøkene som kommer ut denne måneden og som alltid er det kun de bøkene jeg kunne tenkt meg som blir presentert her,ikke en komplett liste over alt som blir utgitt. Dette er min ønskeliste og kanskje jeg kan gi deg et tips eller to også?

BASTION
Litt om boken

Tre uker før åpningen av sitt nye Bed&Breakfast må Kike innse: Dette fikser hun ikke alene. Gjesterommene ser fremdeles ut som om de er bomba, og i bedene hvor de biodynamiske grønnsakene til gjestene skal vokse, hersker gapende tomhet. Her foreligger kun én mulighet: Tirsdagsdamegjengen. I stedet for en feiende flott åpningsfest, ankommer damene nå for å brette opp ermene og gå løs på elendigheten. Alle bringer naturligvis med seg biter av sin egen hverdag. Bortsett fra Caroline, hun har for sikkerhets skyld en mann på slep?
Jeg har lest den første boken og likte godt denne venninnegjengen, når ser jeg frem til å få tid til å lese bok nummer to og ikke minst denne tredje boken i serien.
CAPPELEN DAMM
Litt om boken

Nå har Gilbert skrevet en fascinerende historisk roman fra 1800-tallet, en slags moderne Jane Austen-roman. Å lese den er som å bli med på en reise for livet der du oppdager hemmeligheter fra det 19. århundre – en historie fylt av eventyr, oppdagelser, lidenskap og botanikk. Alma Whittakers betydelige oppdagelser er glimrende researchet og fortalt, med handling som strekker seg fra London, til Peru, Philadelphia,Tahiti og Amsterdam. Romanen er befolket med uforglemmelige karakterer: misjonærer, slaverimotstandere, eventyrere, astronomer, sjøkapteiner og genier. 

Jeg har lest boken «Eat,pray and love» flere ganger for den boken elsket jeg.  Jeg har en annen bok av forfatteren som er en slags oppfølger av denne liggende men den har jeg ikke fått lest ennå. Den nye boken er en helt annen type bok og denne ser jeg virkelig frem til for jeg liker veldig godt historiske romaner.
GYLDENDAL
Litt om boken

England, tidlig på 1800-tallet: William Bellman er ti år og fire dager gammel, og en mester med sprettert. En dag skyter han en kornkråke. Episoden er tilsynelatende bare en av mange guttestreker, men skuddet får fatale følger. Kornkråker glemmer nemlig aldri. Noen år senere: William er en av landsbyens største menn, og har gjort onkelens spinneri til en blomstrende forretning. Han har funnet sitt livs kjærlighet og satt fire vakre barn til verden. Men plutselig snur hellet. Moren dør, og i begravelsen kjenner William et ubehagelig blikk i nakken. I øyekroken ser han omrisset av en mystisk, svartkledt mann. Like etter rammes landsbyen av en epidemi, og Williams kone og barn blir alvorlig syke. Desperat etter å redde det mest dyrebare han har i livet, satser William alt på et partnerskap med den svartkledte fremmede

Har ikke lest noe av denne forfatteren før heller men som så ofte før så har jeg en annen bok liggende av henne som jeg ikke har fått lest ennå, Den trettende fortellingen må jeg se å få lest snart.

Litt om boken


Fra den kritikerroste forfatteren av En halv gul sol kommer en besettende roman om kjærlighet og rase, om en mann og en kvinne som står foran vanskelige utfordringer i sine nye hjemland. Ifemelu og Obinze forelsket seg da de var tenåringer i Lagos. Men deres Nigeria er under militært diktatur, og de som kan forlate landet, gjør det. Vakre og selvsikre Ifemelu reiser til Amerika for å studere. Hun opplever nederlag og seire, finner og mister kjærlighet og venner, og må.forholde seg til.spørsmål om rase..Den stille og ettertenksomme professorsønnen Obinze.hadde håpet å reise etter henne, men etter terrorangrepet mot World Trade Center, slipper han ikke inn i USA. Istedet.etablerer han et nytt liv.London. Mange år senere er Obinze en velstående mann i det nye, demokratiske Nigeria, mens Ifemelu har oppnådd suksess i Amerika som forfatter av en anerkjent blogg. Men da Ifemelu reiser hjem igjen til Nigeria, og hun og Obinze gjenopptar sine lidenskaper  for sitt hjemland og for hverandre  står de overfor de vanskeligste valgene de noen gang har måttet foreta.

En halv gul sol har jeg hatt på ønskelisten min lenge og når forfatteren kommer ut med ny bok er det kanskje på tide å få tak i den første boken også.

Litt om boken

Ny roman fra nobelprisvinneren Mo Yan med en ny, evnerik kvinne i hovedrollen, en jordmor som er halvt engel, halvt djevel. Tante er både den fantastiske jordmoren og den fanatiske: en kvinnelege som bringer tusenvis av friske barn til verden, for siden å forsvare partiets nådeløse og brutale ettbarnspolitikk. Giftermålet hennes med en kunstner utgjør en utspekulert og ganske utrolig historie. Mannen lager leirskulpturer av babyer. Romanen er delt opp i fire kapitler med et lite skuespill til slutt, et glimt fra Tantes siste år som fødselshjelper.. 

Jeg føler at jeg gjentar meg selv veldig ofte når jeg skriver ting som : Jeg har en annen bok av forfatteren liggende ulest i bokhyllen. Slik er det også her for jeg har «Store bryster og brede hofter» liggende og det har jeg litt dårlig samvittighet for.

Litt om boken

George Saunders er en av de viktigste og mest glødende forfatterne i sin generasjon, og den ubestridte novellemester. Tiende desember er hans ærligste, mest tilgjengelige og gripende samling så langt. I den stramme åpningsfortellingen er en gutt vitne til bortføringsforsøket på nabojenta, og blir stilt overfor et opprivende valg: Skal han late som ingenting, eller skal han feie til side årevis med kvelende råd fra foreldrene og handle. I tittelnovellen, som er en praktfull utforsking av fantasi, hukommelse og tap, går en middelaldrende kreftpasient inn i skogen for å begå selvmord. Der støter han på en ulykkelig gutt som i løpet av en skjebnesvanger morgen gir den døende mannen en siste mulighet til å huske hvem han egentlig er. Disse er bare noen av de uforglemmelige karakterene i Tiende desember som blir livaktig og kjærlig gjennomsyret av Saunders særpregete blanding av sprudlende prosa, dype menneskelighet og stilistiske nyskaping.

Etter snart et år hvor jeg har hatt litt fokus på å lese noveller så har jeg oppdaget hvor spennende og kjekt det er med noveller. Dette er noe jeg skal fortsette med til neste år også.
ASCHEHOUG

Litt om boken

 «Hva sier reven?» er intet mindre enn en moderne klassiker. Den er full av overraskelser og liv, den er sær og populær, ryddig og rotete, bråkete og poetisk, barnslig og alvorlig – alt på én gang. Det er en bok som kan syngeleses mange ganger, som det er gøy å lese høyt fra og tulle med.
Hehe… denne MÅTTE jeg jo bare ha med på listen, tror dette er en morsom liten sak!
VEGA FORLAG

Litt om boken

Hvem ville Bjørn Dæhlie vært uten Vladimir Smirnov? Eller Fredrikstad FK uten Sarpsborg FK? Og var det ikke noe som forsvant da JustynaKowalczyk ikke stilte til start under vinterens ski-VM, og de norske langrennsjentene dominerte fullstendig? Kort sagt, hva ville idretten vært uten rivalisering, erkefiender og favorittmotstandere? 

De av dere som er venn med meg på facebook, og kanskje noen av dere andre også,har sikkert fått med seg at jeg (kanskje) er over middels interessert i vintersport. I hvert fall langrenn, skiskyting og kombinert.
Derfor måtte bare denne boken komme på listen min, Atle Nielsen var forresten på høstmøte og presenterte boken sin der.

Dette var noen av bøkene som kommer i november og som sagt så har jeg kun tatt med de som jeg kunne tenkt meg.

10 kommentarer om “BØKER FOR NOVEMBER

 1. Kos deg med bloggepausen, Beathe!:) Håper du kommer snart med nytt mot tilbake!:) Kjempefin liste, ser allerede vi har noen av de samme bøkene på min November ønskeliste (ikke lagt ut ennå). Elizabeth Gilberts bok skal helt klart leses, også er jeg veldig nysgjerrig på Bellman og Black boken:) Ha en koselig Halloween og bloggerfri tid!:) Klæm!

  Liker

 2. Takk for tipset om ny bok av Diane Setterfield. Jeg har lest «Den trettende fortellingen», og ble nysgjerrig på denne. Elizabeth Gilberts bok virker også interessant…
  Ta deg en velfortjent bloggpause – vi «ses» snart igjen. God Allehelgens helg! 🙂

  Liker

 3. Spennende novemberliste, som jeg håper du skriver om etterhvert som du leser bøkene! Ja, etter pausen selvsagt – noen ganger er det godt med en bloggpause 🙂
  En moderne Jane Austen-roman høres interessant ut, og jeg likte Den trettende fortellingen så Bellman & Black kan jeg tenke meg å lese. Ser at du og har Chimamanda Adichie på leselisten, jeg synes En halv gul sol var bra og satte derfor Americanah på listen min.
  Ha en fin helg videre, Beathe 🙂

  Liker

 4. Ja,det er mange bøker der ute som virker interessante så jeg håper at jeg klarer å slå kloa i de fleste bøkene her med tid og stunder. Gilbert sin bok må skaffes snart for den er jeg meget nysgjerrig på. Ønsker deg en fin helg,Birthe

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..