September – En oppsummering!

(Foto:Beathe Solberg,2012)

Snart takker september for seg og oktober står klar til å ta over,her på bloggen er det er på tide med en  oppsummering av måneden som har gått. Hva er lest og skrevet om og hvilke nye bøker har funnet veien til bokhyllene?

BØKER LEST

Har ikke fått lest så mange bøker som jeg hadde planer om på forhånd denne måneden heller,mulig jeg legger listen litt for høyt for meg selv om dagene. Ved opptelling er 8 bøker lest, det er ikke optimalt men godkjent under tvil.

MÅNEDENS FAVORITT

Det var  to bøker som skilte seg ut av de jeg har lest denne måneden og det er The Returned og Sølvstjernen og av dem  så var det  sistnevnte som gjorde mest inntrykk.

BØKER PÅBEGYNT

 Det er nesten litt pinlig å si det, men nå ligger det altså en hel haug med bøker her som jeg har begynt på og ikke lest ferdig, jeg gaper rett og slett over for mange bøker samtidig, og det ender med at omtrent ingen av dem blir lest ferdig. Det har ingenting med at bøkene ikke fenget på noen måte, det begynte vel når jeg startet på Jordmora tidlig i september. Den har et mektig språk og var noe vanskelig å komme inn i slik at jeg «slet» litt med den, boken er veldig god og det er en  meget interessant og rystende historie, men ikke en bok du racer avgårde med. Det endte med at jeg la den litt til side for i det hele tatt å få lest noe denne måneden, her er bøkene som er påbegynt

Bedragen – påbegynt i juli/august
Virus( ebok) – påbegynt i august
Jordmora– påbegynt i september
Den lange hvite skyens land – påbegynt i september
Ordinary Magic – påbegynt i september
Hitler – min nabo – påbegynt i september ( min datter tok den i forbindelse med et leseprosjekt på skolen)
Odinsbarn – påbegynt i september
BØKER OMTALT
Jeg har skrevet omtale på alle de bøkene jeg har lest denne måneden,med unntak av novellesamlingen som jeg skal skrive på i dag. Samuel Sekel skrev jeg omtale på i går kveld og blir publisert når det er en ledig dag. Har også omtalt noen av  bøkene som jeg leste i juli og august, der mangler noen før jeg er ajour igjen.
BØKER KJØPT

Helt frem til forrige mandag så hadde jeg kun kjøpt to bøker, men det var før mailen  om høstsalg hos bokklubben kom og antallet ble økt til åtte bøker. Her er bøkene som har kommet ny i bokhyllen.

Mrs.Dalloway av Virginia Woolf
Til fyret av Virginia Woolf
Lövensköld-trilogien av Selma Lagerlöf
Alltid Alice av Lisa Genova
Bryllupsnatten av Sophie Kinsella
Honningkrukken av Gert Nygårdshaugen
Hakawati -historiefortelleren av Ra
Hav av tid av Merethe Mork Andersen

BØKER MOTTATT

Denne måneden har jeg fått en del bøker tilsendt fra forlag og i tillegg har jeg vært på to bokmøter hvor det også har blitt utdelt bøker. Siri Pettersen var snill og sendte meg Odinsbarnet, igjen tusen takk! Elida var snill og sendte meg disse bøkene, de hadde jeg leseeksemplarer av men hun sendte meg innbundne utgaver. Tusen takk til deg,Elida!

KORT OPPSUMMERT

 • Ikke lest så mange bøker som jeg hadde planer om, godkjent under tvil.
 • For mange bøker som er påbegynt og ikke lest ferdig, pinlig!
 • Har skrevet omtale på alle bøkene som er lest denne måneden, ikke alle er publisert ennå.
 • Kjøpt og mottatt en del bøker- lykke.

SER FREMOVER MOT OKTOBER

Vet ikke hvordan det er med dere, men jeg er ikke så flink til å planlegge hvilke bøker jeg skal lese og ofte blir det etter «innfalls-metoden». Nå er det slik at jeg har endel utfordringer som jeg har lyst til å fullføre,og jeg ser at to av mine egne utfordringer står i fare for å måtte vike plassen for bøker som skal leses i forbindelse med BOKBLOGGERPRISEN. Men av og til må det prioriteres og harde avgjørelser må taes,sånn er det bare! De første ukene i oktober skal jeg derimot vie til bøkene som jeg har begynt på og ikke lest ferdig, den eneste boken som kan leses utenom i denne perioden er «De usynlige» for den skal det blogges om enten den 11 eller 12 oktober i forbindelse med blogglesesirkelen til Anette.
I tillegg til bokbloggerpris-bøker satser jeg på å få lest andre bøker også med tanke på Off the shelf -utfordringen hvor det gjenstår seks bøker, og ebok-utfordringen hvor det gjenstår åtte bøker. Tror jeg skal kutte kraftig ned på utfordringene til neste år og heller ta ting mer som det faller seg.

HA EN FIN LESEMÅNED I OKTOBER!

10 kommentarer om “September – En oppsummering!

 1. Innfallsmetoden er den aller beste, men jeg kjenner på at jeg er litt påvirket av bokbloggerprisen, så norske nyutgivelser står sterkt. Det er jo bra at du er ajour med skrivingen av omtaler, da er det ikke så farlig at du ikke har fått lest så mye som du hadde håpet. Du har sikkert gjort andre ting som er kjekke og nødvendige 🙂
  Det er kun Lille Vinge vi har til felles denne måneden.
  Lykke til med oktoberlesingen! Sees vi på biblioteket i morgen?

  Liker

 2. Den er nok det! Siden jeg er hjemmeværende så har jeg planer om å lese i minst 4 timer på dagtid mens barna er på skolen,men det er ikke ofte det skjer.Har noe etterslep på bøker fra juli og august som jeg ikke har skrevet om ennå,men de kommer. Vi treffes nok i morgen om jeg holder meg frisk, ungene lå strykeflat i forrige uke og jeg har vært litt groggy i helgen, men jeg satser på at det skal gå fint:-)

  Liker

 3. Kjempefin oppsummering! 8 Bøker er jo veldig bra!:) Ble litt misunnelig på de Virginia Woolf bøkene du har kjøpt, hadde lyst på de jeg også:) De hjemvendte leser jeg på nå, og jeg koser meg med den. Men den er ikke helt som jeg hadde forventet. Morsom og interessant vinkel har den ihvertfall. Shoppingsfri, må jeg se å få lest! Godt å se at det ikke er bare jeg som leser for mange bøker av gangen for tiden. Noen har jeg stoppet helt opp å lese, for man kan jo ikke lese på alle samtidig. Men godt å ha litt å velge mellom da:) Har ikke greid helt å bestemme meg om jeg skal konsentrere meg om Norske bøker eller utfordringene mine, som jeg sliter litt med kan man si. Men tror jeg tar å leser som det faller seg allikevel, er jo så dårlig å følge mine egne leseplaner og utfordringene skal jo være gøy:) Kos deg masse med Oktober lesningen Beathe!:) Klæm!

  Liker

 4. Jeg er håpløs med de bøkene for tiden, så nå må jeg kjøre litt beinhard linje til bøkene er lest ferdig, kanskje innvilge med noen sider med «Odinsbarn» på sengen om jeg har vært flink å lese på de påbegynte bøkene tidligere på dagen. De hjemvendte likte jeg godt, jeg hadde vel en forestilling om at den skulle være litt sci-fi inspirert. Virginia Woolf bøkene må nok ligge til over nyttår tenker jeg for jeg vil konsentrere meg om norske bøker fremover. Jeg har bestemt meg for å legge to av mine egne utfordringer til side mest fordi jeg ikke har kommet i gang med de likevel. Når det gjelder Off the shelf så har jeg lyst til å komme i mål med den, ebokutfordringen har jeg økt antallet en gang i år,så den er ikke så nøye om jeg ikke klarer. Jeg er veldig god på å lage planer, men slett ikke alltid like flink å følge dem jeg heller så det gjenstår å se når året er omme;-) Men som du sier,det skal være gøy og kos å lese, ikke en plikt!En fin kveld til deg Isabella, og kos deg med lesingen du også:-) Klem

  Liker

 5. Åtte bøker er mange bøker det. Og i tillegg flere i «produksjonen». Synes du skal være fornøyd. Jeg klarer å ha flere bøker på gang dersom de er i ulike sjangre. Men f eks to romaner, da blir det bare stress for meg. Hakawati har jeg også kjøpt og er veldig spent på den siden jeg likte den andre boken hans( nå husker jeg jaggu ikke navnet!) veldig godt. Ha en fin oktober og tenk på alt det fine du gjør å skrive om bøker.

  Liker

 6. Tusen takk for fine ord Tone:-) Den andre boken til forfatteren het «En overflødig kvinne», jeg synes også den var god så jeg er spent på denne. Det går litt bedre med lesingen nå som jeg «kun» leser to om gangen. Ønsker deg en fin dag!

  Liker

Kommentarer er stengt.