Boken på vent: Etter ildstormen av Rhidian Brook

 


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.

Med tre måneder igjen av året så skal jeg fokusere litt på norsk litteratur utgitt nå i år med tanke på bokbloggerprisen som skal gies ut til neste år. Selv om hovedfokuset skal være på norske bøker så har jeg planer om å få lest andre bøker også og det er de jeg tenkte at jeg skulle presentere i spalten fremover. Bøkene som skal leses i forbindelse med bokbloggerprisen har jeg laget et eget innlegg om, og det finner du her.

Dagens bok på vent fikk jeg overraskende tilsendt fra forlaget for en tid tilbake,det er sikkert flere av dere som også har fått den. Det er en bok jeg ikke hadde hørt om før,men etter å ha lest bakpå boken har jeg bestemt meg for å lese den. Forfatteren har skrevet fire bøker og dette er hans nyeste bok.


Litt om boken

Vi er i Hamburg i 1946. Oberst Lewis Morgan har ansvar for britenes del av de alliertes gjenoppbygging av byen som er totalt ødelagt av krigshandlinger. Han installeres i et herskapshus på bredden av elven Elbe og gjenforenes med sin sørgende kone og deres gjenlevende sønn. Oberst Lewis er ikke helt som andre seierherrer. Han jager ikke ut de som eier huset, men insisterer på at de to familiene kan dele bolig. Rachael er ikke enig. I den trykkede, klaustrofobiske atmosfæren som oppstår tvinges alle til å møte sine egne fordommer. Fiendskap og sorg, lidenskap og svik er ingrediensene i en dynamisk og annerledes krigsroman tuftet på virkelige hendelser.


Her snakker forfatteren om boken!
Har lest noen bøker fra 2.verdens krig og det skal bli spennende å lese en bok fra like etter, når landet skal bygges opp igjen.

Har du lest noen av bøkene til forfatteren, eller planer om å lese denne?

document.write(»); Her ser du hvordan du kan delta i «Boken på vent»!

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

23 kommentarer om “Boken på vent: Etter ildstormen av Rhidian Brook

 1. God morgen Beathe! Jeg har pakket (kun) tre bøker til høstferieturen min, og Etter ildstormen er en av dem. Flott introduksjon du har skrevet. Jeg leser også helst norsk fremover, men denne her hadde så flott ferieformat, så den er med. Vi håper igjen på en nydelig tirsdag 🙂

  Liker

 2. 1. Oktober allerede! Tiden går for raskt! Også er det min nummer 40 deltagelse på denne utfordringen og det må jeg hyle et Jippi for. Jippi!!!!:) Herlig utfordring! Håper jeg kommer å delta mange flere ganger for har så mange bøker stående på vent. Har fått denne boken i posten jeg også, og synes den høres veldig interessant ut. Liker også at den tar for seg oppbygningen etter krigen. Håper den er bra!:) Men nå må jeg stikke (Kommer snart å leser andres bidrag)! Ønsker deg en flott dag Beathe!:)

  Liker

 3. Takk for tips. Romanar som bygger på personlege historiar er ofte gode. Gjenoppbygginga av Tyskland var litt av ei oppgåve. Gler meg til bokmeldinga di. Lag ein strålande dag 🙂

  Liker

 4. Husker å ha sett omslaget før. Bøker med handling fra rundt 2 verdenskrig er det mange av. En dramatisk tid for mange. Virker som en bra bok.

  Liker

 5. Som (nesten) alltid har du ei – for meg – ukjent bok på vent. Og nettopp det at lesefokuset er variert, gjer Boken på vent-utfordringa så fin.

  Liker

 6. Så bra at du syntes det! Det er kjekt å ikke alltid vite hva du får og det at man leser så variert også, så vil det vel alltid være noe for de fleste vil jeg tro. Har fått mange gode tips fra dere som er med:)

  Liker

Kommentarer er stengt.