Smakebit på søndag:Det lovede land

Den aller siste dagen i mars og i morgen skriver vi april, men akkurat nå er det En smakebit på søndag som den flotte Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten som gjelder. Så har du en liten smakebit fra boken du leser i nå så hvorfor ikke dele den med oss andre og besøk de andre bloggene som er med, på den måten kan du få noen nye tips til bøker og oppdage noen nye blogger både fra Norge og våre naboland.

I dag skal jeg dele en smakebit med dere fra en bok jeg fikk tilsendt fra forlaget etter ønske fra meg selv, og den hadde veldig hastverk med å bli lest for den har ropt på meg fra hyllen helt siden jeg satte den der like før påske. Og av og til er det slik at det er de som får oppmerksomhet, de som skriker høyest.

Bak på boken står det:
Etter Billys død har ikke Lilly mer å leve for. Men før hun avslutter det hele vil hun skrive ned fortellingen om alt hun har opplevd i sitt lange liv: flukten fra det fattige og konfliktherjede Irland, de harde tidene i USA; de utrolige sammentreffene og de store opplevelsene; menneskene hun levde sammen med og dem hun mistet.
Denne poestiske og vakre historien går over nærmere syv årtier og rommer krig,minner,familiebånd og sorg, men også kjærlighet og tilgivelse.


og slik begynner den

Bill er borte.Hvordan lyder et 89 år gammelt hjerte som brister? Kanskje det ikke er stort mer enn stillhet, og i hvert fall bare en svak, liten lyd. 

fortsetter slik

Da jeg var fire, hadde jeg en porselensdukke som jeg hadde fått på en rar måte. Mors søster, som bodde nede i Wicklow, hadde tatt vare på den fra sin egen og søsterens barndom og ga meg den som et slags minne om mor. Når man er fire, kan en slik dukke ha verdi av andre grunner, ikke minst fordi den var så pen.

 Den virker som en skikkelig «Beathe-bok» og jeg ser frem til å lese videre, men aller først tar jeg koppen min med meg på en liten vandring i Blogglandia, eller en liten øyhopping om du vil.

HA EN FIN PÅSKEDAG OG NYT DAGEN!

23 kommentarer om “Smakebit på søndag:Det lovede land

 1. Denne lå i min postkasse da jeg kom hjem i dag. Den må nok stå der noen dager, tenker jeg leser anmeldelsen din før jeg begynner 🙂

  Liker

 2. Denne har jeg luktet på, men har bestemt meg for å lese ferdig en del av de jeg har før jeg satser på flere nye… Takk for smakebiten.:)

  Liker

 3. Virket som en veldig fin bok. Gleder meg til å lese omtalen din. Ha en fortsatt fin påske og en fin ny leseuke. Jeg leser Pinnsvinets eleganse og den liker jeg veldig, veldig godt.

  Liker

 4. Dette virker som en fin bok . gleder meg til omtalen di! Regner med den kommer snart 😉

  Ønsker deg en fortsatt glad siste rest av påsken!
  Pia

  Liker

 5. Dette høres ut som en bok hvor man bør finne frem lommetørklet(ihvertfall dersom man heter Mari ;)). Tusen takk for de fine smakebitene, Beathe. Ha en fortsatt fin påske!

  Liker

Kommentarer er stengt.