Bokanmeldelse: Svindel og multelikør av Catharina Ingelman-Sundberg

Forlag:Silke
Orginal tittel:Kaffe med rån
Norsk tittel: Svindel og multelikør
Forfatter:Catharina Ingelman-Sundberg
Norsk oversetter:Kirsti Vogt, MNO
Format:Innbundet
Sideantall:396
Utgitt(denne utgave):2013
Utfordring:100 bøker på 1 år.
Kilde:Leseeksemplar

Litt om forfatteren

Catharina Ingelman-Sundberg er født i 1948 og er en svensk forfatter og journalist. Hun har studert på musikk skole i tillegg til historie og kunsthistorie. I 1991 fikk hun Anders Franzèn for sin nasjonale og internasjonale arkeologiske innsats. Hun har skrevet en rekke bøker. Svindel og multelikør har blitt solgt til ti land.

HOLMQVIST MØTER CEDERVALL


I denne herlige kosekrimmen møter vi fem pensjonister som bor på Diamanten aldershjem og her blir de låst inne på rommene sine klokken åtte om kvelden, med lite mat og mye medisinering er det en aldeles trist tilværelse for de eldre og de få ansatte finner aldri på noe med dem heller.De nye eierne ved hjemmet er mest opptatt av å sitte igjen med god fortjeneste og det skjer stadig innskrenkninger. Begeret blir fullt når det nærmer seg jul og ledelsen hadde bestemt at de skulle kutte ut juletre med lys i for å spare på strømmen og pensjonistligaen bestående av Märtha,Lynet,Riva, Stina og Anna – Greta bestemmer seg for å bli kriminelle.

 De siste meterne frem mot luken så hun seg omhyggelig rundt før hun stanset foran kassen, la stokken på disken og nikket vennlig til damen i kassen. Så rakte hun frem avisutklippet.
«Dette er et ran!»
Damen i kassen leste og så opp med et smil.
«Hva kan jeg hjelpe deg med?»
«Tre millioner;Kjapt!» sa Märtha.
Damen i kassen smilte enda bredere. «Vil du ta ut penger?»
«Nei,du skal ta ut penger til meg,NÅÅÅÅ!»
«Jeg forstår. Men pensjonen har ikke kommet ennå. Den betales ut i midten av måneden,frue.»
Märtha kom ut av det. Dette var i ferd med å utvikle seg i en helt annen retning enn hun hadde tenkt. Det var best å handle med det samme. Hun tok tak i stokken og kjørte den inn gjennom luken. Så hyttet hun med den der inne så godt hun kunne.
«Skynd deg! De tre millionene mine!»
«Men pensjonen…»
«Gjør som jeg sier. Tre millioner. Legg dem i rullatorkurven!»

De hadde funnet ut at de kriminelle hadde det mye bedre i fengsel enn det de eldre hadde det på gamlehjem og dette skulle de jammen gjøre noe med. Med Märtha i spissen klekker de ut den ene planen etter den andre og slett ikke alt går etter planen og når de først har kommet inn på den kriminelle løpebane er det vanskelig å slutte selv for disse søte gamle og det er ikke til å unngå at både spanerne og den Jugoslaviske mafiaen er etter dem…

«Det er bedre med en litt tøff rullator enn en ødelagt hofte.»

Med ingredienser som herlige replikker,kunsttyverier,trillbager og suiter på Grand hotell og blander det med pensjonistligaen,rullatorer med varselpinn, turer med finlandsbåten,multelikør og utsøkte måltider kan dette ikke ble annet enn bra.
Språket er enkelt og lettlest og sidene bare fyker avgårde nærmest av seg selv. Du blir raskt sugd inn i pensjonistligaens verden som viste seg å være en salig blanding av Holmqvist og cedervall, da kan det ikke ble annet enn  morsomt,spennende og sjarmerende. Jeg har ledd og flirt meg gjennom denne kose-krimmen og dette er en av de beste bøkene jeg har lest i denne sjangeren. Det eneste negative med denne boken var at den tok slutt.
Anbefales om du vil ha deg en real kosestund en vinterdag!

Poeng
av 5 mulige

8 kommentarer om “Bokanmeldelse: Svindel og multelikør av Catharina Ingelman-Sundberg

  1. Jeg kan se det for meg. Jobbet selv engang i skranken i Posten og vet ikke hvordan jeg hadde reagert. Har allerede tipset en kollega om denne. Som jeg skrev sist; dette hadde blitt en gøyal film.

    Liker

  2. Hehe, så gøy! Har lagt frem denne til helgeturen til sandefjord i helga. Vet ikke om det blir tid til noe lesing der, men jeg tar den med likevel. Uansett er det den boka som står fpr tur nå. Fin omtale..:)

    Liker

  3. Fantastisk omtale!! Nå gleder jeg meg enda mere til å lese denne! Heldigvis står den på vent i bokhylla 🙂 God helg og klem fra Anette 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.