Boken på vent:Skinnende gull,glitrende smaragd

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Som de fleste av dere har fått med dere så skal jeg lese en novellesamling hver måned nå i år og i den forbindelse så fant jeg denne novellesamlingen i bokhyllen min, med handling fra Kina denne også,men når den er lest ferdig sier jeg meg ferdig med Kina for en stund i hvert fall.

Fra bokomslaget
Stilsikre historier fra det moderne Kina Handlingen i disse historiene er hentet fra Kina i det 21. århundret der rivende økonomisk utvikling har skapt nye og uventede situasjoner for den jevne kineser: beboere i nedslitte boligblokker som overveldes av oppgangen i boligprisene; en lokal forretningskvinne som har begynt å la kvinner i nød bo i herskapshuset sitt; en gruppe kvinner som sent i livet blir berømte da de starter et privat etterforskningsbyrå for å avsløre utro ektemenn. Men under den blanke overflaten av rikdom og muligheter strever enkeltmennesker med å orientere seg i det ukjente landskapet som er det moderne Kina og deres skjebner blir bestemt like mye av de historiske omstendighetene som omgir dem, som deres egne valg. 


Denne novellesamlingen består av ni frittstående noveller og vi får innblikk i hverdagslivet i nåtidens Kina. Forfatteren som bor i USA har skrevet 3 bøker, blant annet en som heter Omstreifere. Hennes nyeste bok er såvidt jeg vet ikke oversatt til norsk enda.
Er det noen av dere som har lest denne eller Omstreifere? Jeg ser virkelig frem til å lese denne selv om det gjerne ikke blir før i mars måned.

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

26 kommentarer om “Boken på vent:Skinnende gull,glitrende smaragd

 1. Stilig utfordring du har! Virker som en fin novellesamling:) spennende at den har Kina i fokus:) Begynte igår å lese på dagens bok på vent, skulle bare lese litt på første siden og vips var en time godt og jeg var kommet ett godt stykke på vei. Blir nok mer boken i bruk idag en på vent, hehe:) Ha en herlig tirsdag:)

  Liker

 2. Jeg hiver meg med utfordringen din i dag også. Kanskje jeg skal vurdere å lese en novellesamling også…
  Ha en strålende tirsdag 🙂

  Liker

 3. Hehe…jaja, det gjør ikke noe det. Ikke alltid like lett å vente på en god bok heller. Det ble litt Kina fokus på meg nå, så når de er lest så blir det nok lenge til neste gang jeg tar for meg Asia tenker jeg.Kjekt at du liker utfordringen!

  Liker

 4. I dag glemte mannen min å vekke meg, så jeg måtte dra på jobb med frokosten i hånden. Ellers ville jeg ha blogget ved frokostbordet. Altså litt sein i dag 🙂

  Jeg liker også veldig godt novellesamlinger. Og selv om jeg ikke har satt et fast antall skal jeg prøve å få lest noen dette året.
  Ønsker deg en fin dag!

  Liker

 5. Utrolig inspirerende å lese om novellesamlingene du har og skal lese. Akkurat det er et uutforsket felt fra min side 🙂 Ønsker deg en super dag, jeg titter innom deg så ofte jeg kan, selv om jeg ikke er så flink til å gi lyd fra meg for tiden ❤

  Liker

 6. Hei og god tirsdag!
  Jeg blir også med i utfordringen din i dag! 🙂
  Når det gjeller novellesamlinger er dette noe jeg ikke har lest mye av, men kanskje jeg skulle prøvd å lese en novellesamling en dag?

  Liker

 7. Det ble en hektisk morgen for deg da,sånn er det av og til. Jeg får se om jeg rekker 12 novellesamlinger i år, ikke så farlig om ikke, men flere noveller skal jeg definitivt lese. En fin dag til deg også.

  Liker

 8. Kjekt å høre,Anette:-) og du er tilgitt for det om du ikke gir lyd fra deg hver eneste gang. Har blitt få noveller på meg også men akkurat det skal jeg gjøre noe med! En super dag til deg, klem:-)

  Liker

 9. Så kjekt at du ble med Lise:-) Noveller er ikke det jeg har lest mest av heller men jeg har tenkt å gjøre noe med det nå i år fordi jeg får mer og mer sansen for det.Så prøv deg gjerne og se om det passer for deg!

  Liker

 10. Spennende med novellesamlingene du skal lese, de skal jeg følge med på for jeg kunne tenke meg å lese noen flere. I fjor ble det bare en. Denne fra nåtidens Kina virker interessant, så og si alt jeg har lest fra det landet er datert lengre tilbake.

  Liker

Kommentarer er stengt.