Bokanmeldelese: Barføtt av Linda Skogseide

Forlag:Publica
Tittel:Barføtt
Forfatter:Linda Skogseide
Format:Innbundet
Sideantall:258
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på 1 år, OTS.
Kilde:Leseeksemplar

Litt om forfatteren

Forfatter Linda Skogseide er født i 1972 i Bergen og oppvokst i Loddefjord. Barføtt er første bok i en triologi som tar opp blant annet rusproblematikk,utroskap og kjærlighet.

Dette er historien om Linn som er alene med omsorgen for sønnen Viljar etter at det ble slutt mellom henne og Karsten,faren til Viljar. En dag treffer hun Roar og han tar henne med storm fra første stund,kan livet bli bedre enn dette? Han viser seg snart fra en side som Linn overhodet ikke liker  for det har seg nemlig slik at Roar har vært en tungt belastet rusmisbruker gjennom mange år og at han slett ikke er så nykter som han gir uttrykk for. Det gode livet ble raskt snudd om til et rent helvete for Linn og snart inneholdt hverdagen like mye redsel og usikkerhet som den inneholdt lykke og glede.
Han kom bort til meg,satte opp de uimotståelige sørgmodige øynene sine,holdt fast rundt meg og beklaget at han igjen hadde sviktet.
Men det nådde ikke helt frem til meg, for jeg visste at han skuffet meg gang på gang.
-Vet du hvor høyt jeg elsker deg og babyen vår? sa han og så meg dypt inn i øynene.
Han strøk meg over magen.
Jeg kunne ikke annet enn nok en gang å tro på ham,isfronten smeltet og jeg trakk på smilebåndet.

Boken tar opp et veldig viktig tema for dette er det mange som berøres av og det er mye tabu rundt det og det trenger å bli snakket om. Når det er sagt så syntes jeg ikke at det kom frem noe jeg ikke visste fra før,men likevel ble jeg til tider engasjert så noe i boken rørte ved meg likevel. Jeg tok meg i å bli mektig irritert på Linn som til tross for vonde magefølelser og illevarslende alarmklokker ikke tok til vett å kom seg vekk og jeg fant henne litt vel naiv og godtroende. Om noen hadde behandlet meg slik så skulle det mer enn et blikk og tomme lovord til før jeg hadde gått tilbake. Nå skal ikke jeg sitte på utsiden «å dømme»noen for jeg har aldri vært i hennes sted og jeg kan heller ikke si om det var ekte kjærlighet eller ikke men for meg virket det litt mer som en slags besettelse eller en hekt enn det var kjærlighet,noe som syntes umulig å komme fra. Linn kom i en situasjon der hun ble revet mellom sunn fornuft og kanskje et inderlig ønske om å redde Roar,men kan en hjelpe en som ikke vil ha hjelp, eller som ikke innser at en trenger hjelp? Det Linn ikke så var at hun mistet seg selv mer og mer.
Jeg må bare nevne at jeg digget tante Agnete og kunne tenkt meg å blitt litt bedre kjent med henne og venninnen.
 Dessverre klarte jeg ikke å få sympati for Linn, jeg hadde mest lyst til å filleriste henne og si at hun måtte våkne opp.Språket i boken er enkelt og det er lettlest,og ingrediensene ellers skulle tilsi at dette skulle bli bra, men den nådde dessverre ikke helt opp hos meg og den havner midt på treet.

Poeng
av 5 mulige.

16 kommentarer om “Bokanmeldelese: Barføtt av Linda Skogseide

 1. Fasinerende at det finnes så mange for meg, ukjente forfattere i Bergen. Jeg hadde nok tenkt det samme som deg om hovedpersonen, så jeg tror ikke dette er noe for meg.

  Liker

 2. siden forfatteren har vokst opp i samme område som meg, så tror eg kanskje at eg vil lese den selv om Linn virker naiv og fortellingen er enkelt skrevet. eg likte omtalen din av boken, skikkelig bra skrevet 😀

  Liker

 3. Tusen takk for det:-) Har bodd i området der selv på midten av 70-tallet. Da er jeg spent på hva du syntes om den, en forsåvidt grei bok å lese selv om den ikke nådde helt opp hos meg.

  Liker

 4. Jeg leste Barføtt for litt tid tilbake, men satt dessverre igjen med et veldig tynt inntrykk jeg også. Det er synd at forfatteren ikke har gitt mer susstans til et så viktig og kjent tema.
  Ellen

  Liker

 5. Høres ut som en historie man har hørt før, også at hun er så naiv er jo som regel bare irriterende, så dette er nok ikke boken for meg:) Super bra omtale Beathe!:) Mangler antagelig litt tyngde/dybde denne boken, morsomt å høre om bøker/forfatter fra nærmiljøet ditt da:) Ha en strålende kveld! Her skal det ihvertfall leses en Spion bok, spennende!:)

  Liker

 6. Takker for det Isabella:-)Det er nok det den gjør, men jeg skal lese neste bok og er spent på den. Kjekt med lokale forfattere, det er det jo. Nå skal jeg legge meg på sengen å lese bok nummer to om Mirjam & Hervor på lesebrettgleder meg til å treffe de to skrullene igjen selv om det ikke er lenge siden sist. Ha en fin kveld:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.