Bokanmeldelse : Villheks 2 -Viridians blod av Lene Kaaberbøl

Forlag:Samlaget
Tittel:Villheks -Viridians blod
Forfatter:Lene Kaaberbøl
Format:Innbundet
Sideantall:164
Utgitt:2012
Sjanger: Fantasy
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde:Leseeksemplar
Serie: Bok nummer 2 av serien

Litt om forfatteren:

Lene Kaaberbøl er født i 1960 i København og er en dansk forfatter.Hun er utdannet cand.mag. i engelsk og dramaturgi ved Århus Universitet. Kaaberbøl har undervist i videregående skole, arbeidet som tekstforfatter, forlagsredaktør og ridelærer. Hun er mest kjent for Skammarens dotter. Hun har også skrevet en serie om røde kors -sykepleieren Nina Borg, den første boken heter Gutten i kofferten, den andre er Et stille, umerkelig drap og den neste boken kommer nå i Januar og heter Nattergalens død.(Kilde: wikipedia) 


EN NY SPENNENDE REISE FOR CLARA 


Når villheksen Shanaia blir funnet sterk skadet i en park blir det opp til Clara å hjelpe henne med å ta tilbake hjemstedet Vestmark som den onde Kimæra er i ferd med å overta fullstendig. Clara er litt i tvil om hun kan hamle opp med den fryktede Kimæra helt alene for det er en skapning som ikke skyr noen midler og bryr seg overhodet ikke noe om regler, men Clara har ikke noe valg, hun MÅ prøve å hjelpe. Når Clara endelig kommer til vestmark etter først å ha blitt prøvd stoppet av trelldyrene til Kimæra, det er dyr som hun har totalt overtatt og de har ingen andre instinkter enn å følge ordrer fra den vonde, så treffer hun på Ingentingen som er datteren til Kimæra og et eksperiment hun var uheldig med for hun kunne ikke bli brukt til noe og dermed var hun blitt låst inne i et bur.

Jeg var her. Jeg var virkelig her. Jeg sto her på stranda ved Vestmark,selv om jeg aldri hadde trodd jeg ville tore. Og egentlig torde jeg ikke nå heller. Og det var ikke sånn at jeg for alvor hadde forestilte meg at jeg hadde noe å stille opp mot  Kimæra. Jeg følte meg ikke det spor større eller sterkere eller modigere enn før. Men tanken på å dra tilbake til Merkurgata og late som ingenting mens politiet og moren til Oscar lette og aldri fant noe fordi de lette på feil sted….. det var simpelthen umulig.

Det tok meg ikke mange timene å lese denne boken for den er kort og du blir raskt sugd inn i Clara sin verden og følger hennes kamp mot den vonde Kimæra. At dette er en serie som er beregnet for barn og unge bør ikke voksne bli skremt av for det går fint an for en voksen å lese disse. Det er spenning så og si hele tiden og så må en jo få med seg om Clara kan hamle opp med ondskapen til Kimæra. Dette var bok nummer to i serien og jeg ser frem til Kimæras hevn som kommer til våren.
Poeng
av 5Se forfatteren prate om serien på dette klippet fra youtube18 kommentarer om “Bokanmeldelse : Villheks 2 -Viridians blod av Lene Kaaberbøl

 1. Denne skal jeg lese. Jeg likte veldig godt den første Villheks boka og tenker det er en perfekt bok til en held aldersklasse av jenter på skolen 🙂

  Liker

 2. Det virket som en kjekk ungdomsbok! 🙂 Det er alltid like kjekt å lese bokomtalene dine, de inspirerer til å lese mer, jeg må bare si det.

  Jeg lurer på om jeg kan være så frekk å spørre deg om noe. Jeg har nemlig slengt meg med noen av bokutfordringene som jeg ser du også har tatt, blant annet «Read-A-Latte» og «Off the Shelf». Men så lurer jeg på (som den ferskingen jeg er) om du pleier å linke til omtalene dine hos disse som lager utfordringene, og om du i så fall skriver på engelsk? Hva er vanlig å gjøre, vet du det?

  🙂 Camilla

  Liker

 3. Tusen takk for det,Camilla:-) Veldig kjekt å høre! Det inspirerer meg til å fortsette og kanskje bli enda litt bedre også. Du er aldeles ikke frekk som spør og vet du? Jeg har ikke linket til de selv om en kanskje skal det, ser ut som det skal linkes hver måned for å fortelle hvor en står, men jeg tenker det må holde med 2 ganger i året, hvert halvår. Jeg linket kun første gangen i fjor når jeg meldte meg på så kanskje jeg skal bli litt flinkere i år? Tror ikke det gjør noe om du ikke linker altså.

  Liker

 4. Ikke hørt om disse, men hørtes spennende ut. Jeg leser gjerne bøker for barn og ungdom. Jobber med barn og har selv barn og et bonus barn som snart er ungdom. Godt å holde seg ung i sinnet

  Liker

 5. Liker tittelen på disse bøkene:) Har hørt så mye om de at jeg skjønner jeg må få tak i de snart:) Ble jo ikke mindre lysten etter å ha lest omtalen din:) Ha en fin kveld!:)

  Liker

Kommentarer er stengt.