Smakebit på Søndag #51 : Teresa Birnas bortgang

Første søndagen i det nye året og senere i dag er det klart for den aller siste etappen i Tour De ski,det blir spennende å se om det endelig skal bli Norge sin tur til å vinne i år,selv om jeg har mine tvil om vi rekker helt til topps.Men nå er det bøker det skal snakkes om og det er  duket for årets første «En smakebit på Søndag» som er en ukentlig spalte fra Mari og bloggen Flukten fra Virkeligheten.
I dag har jeg lyst til å dele en smakebit med dere fra den aller første eboken jeg leser noengang. Det er en bok jeg leser litt sakte med vilje fordi den kommer ut den 30 denne måneden og jeg har planer om å legge ut bokomtale akkurat den dagen som forøvrig også er bursdagen min.
Boken det er snakk om er Teresa Birnas bortgang av Victoria Bø

Fra bokomslaget:

Utslitt av studier og grubling søker Ellen motvillig ro hos kunstnerfaren og hans nye datter og kone i Praha en varm sommer. Oppholdet blir ganske annerledes enn hun hadde sett for seg. For Ellens familie har hemmeligheter, slik de fleste familier har. De er kanskje ikke verre enn andres, men det plager Ellen at de ikke kan snakke om alt. At hun ikke kan snakke med sin egen far om det hun tenker. At hun ikke klarer å bryte ut av sitt eget skall – og gjennom hans. At hun ikke egentlig vet hva som skjedde med hennes egen farmor den høstdagen i Praha i 1968. Teresa Birnas bortgang handler om familierelasjoner, om en ung kvinnes jakt etter sannheter om seg selv, sine foreldre og sin fortid – og om hvordan de valgene vi tar for oss selv, alltid vil påvirke andre.

Smakebiten er hentet fra side 49

Men nå er det på tide å få seg noen timer på puten før det blir en koselig bloggrunde og se på de andre smakebitene.  Jeg gleder meg!

HA EN FIN SØNDAG!

34 kommentarer om “Smakebit på Søndag #51 : Teresa Birnas bortgang

 1. Denne boken høres litt trist ut. Riktig god natt, Beathe og kos deg på smakebitsrunde og ski når dagen atter gryr 🙂

  Liker

 2. Dette virker som en god bok å lese. Og bokens omslag var veldig bra. Rart med det, men omslaget som velges kan ha noe å si for om jeg tiltrekkes av boken når den f eks ligger i bokhandelen med mange andre bøker rundt seg. Spennende å høre hva du synes om den.

  Liker

 3. Spennende bok du har funnet deg:) Skal følge med om det kommer noen anmeldelser av den etterhvert for jeg ble litt nysgjerrig. Spesielt siden jeg ikke har hørt noe om den før:) Takk for en fin smakebit! Kos deg med eboken og ha en fin søndag!:) Klæm!

  Liker

 4. Tusen takk for smakebiten! Jeg har aldri hørt om denne før, men jeg fikk lyst til å se nærmere på den!
  Ha en fin søndag! 🙂

  Liker

 5. Tour De ski har jeg ikke fulgt med på, men det blir spennende å se hvordan utfallet blir.
  Historier med familiehemmeligheter er jeg svak for så jeg ser frem til omtalen din i slutten av måneden, passer jo bra med at det er bursdagen din! Ha en fortsatt fin søndag 🙂

  Liker

 6. Takk for smakebiten 🙂 Høres ut som en bok jeg kan like, selv om den høres vond ut … Gleder meg til omtalen din 😀

  Enjoy!
  Pia

  Liker

Kommentarer er stengt.