Mitt litterære Desember & Bokåret 2012

Med kun få dager igjen av dette året så er det på tide å se litt tilbake og få oppsummere året som har gått, men først et aldri så lite tilbakeblikk på desember måned.

BØKER LEST
Jeg må si at det har vært en fin måned så langt, jeg har fått lest en hel del til tross for at måneden har vært travel med alt annet som skal gjøres i desember.Startet frisk med et innlegg i begynnelsen av måneden om at jeg skulle lese de 14 bøkene som var igjen for å kunne nå opp til 100 leste bøker for 2012. Jeg har lest 8 bøker og i tillegg har jeg lest ferdig 3 bøker som var påbegynt for lenge siden, altså så kom jeg opp i 11 bøker denne måneden.Med en kjapp hoderegning ser dere hvor det bærer hen med hensyn til lesemålene mine for dette året, men uansett  her er bøkene jeg har lest

 • Flaskepost fra P
 • Mammas svik
 • Stryk meg over håret
 • En overflødig kvinne
 • Tirsdagsdamene
 • Under verden
 • Kvinner før jul
 • 21/12
 •  vekten av stillhet
 • Alltid Amber
 • Gjenspeilt i deg
BØKER OMTALT
Av de 11 leste bøkene denne måneden har jeg omtalt 3 av dem og ventebunken vokser seg større og større, men jeg skal ta et skippertak i 2013 og få vekk den irriterende bunken med bøker som bare venter på å bli skrevet om, for det skal de, rett og slett fordi de  fortjener det.

BØKER PÅBEGYNT
Her er bøkene jeg har begynt på denne måneden men ikke klart å lese ferdig og de blir overført til Januar og det nye året.

 • Agnes i senga
 • Teresa Birnas bortgang ( ebok)
BØKER KJØPT
Har vært flink denne måneden til tross for at fristelsene stod i kø hver eneste dag og  jeg endte opp med 5 nye bøker i bokhyllen,det er slett ikke så ille. Her er bøkene som ble kjøpt

Da er oppsummeringen for denne måneden gjort og det er på tide å ta fatt på oppsummeringen for året som har gått.

ÅRSOPPGJØR 2012 FOR BOKBLOGGEN

Det har absolutt vært et begivenhetsrikt år hvor det har skjedd en hel del og ikke minst så har jeg blitt «kjent» med mange hyggelige folk som deler den samme lesegleden som meg. Ser at flere bloggere har laget et artig innlegg for å oppsummere året som har gått og jeg kunne tenkt meg å lage noe lignende men jeg var allerede så godt i gang med dette innlegget så jeg hadde ikke hjerte til å bare slette det heller. Men jeg vil anbefale dere til å gå inn på Berit & Tine sine blogger å lese deres oppsummeringer.

BØKER LEST I 2012
I året som har gått har jeg fått lest 97 bøker, det er meget bra når en tenker på at jeg leste litt over 30 bøker i fjor. Har ikke vært flink til å føre opp hvilke type bøker jeg har lest,hvor mange krimbøker og så videre. Dette får bli et prosjekt som jeg kanskje tar fatt på for 2013,jeg var flink i noen måneder å førte en logg i excel men det rente ut i sanden. Dette er noe jeg vil begynne med igjen på nyåret. Rett og slett føre en statistikk over leste bøker,kjøpte bøker, bøker som er mottatt fra forlag og slike ting. Sier meg fornøyd med årets leseresultat.

BØKER OMTALT I 2012

Ble rammet av en slags «skrivesperre» som kom og gikk i noen måneder som resulterte i at ikke alle bøkene jeg har lest i år har blitt omtalt på bloggen enda,har som mål å skrive om alle bøkene jeg leser så omtalene kommer når de er ferdig skrevet. Noen av bøkene tror jeg at jeg må skumme lett gjennom igjen for det er en god stund siden jeg leste de og jeg har mistet litt «feelingen» med de. Av 97 leste bøker så har jeg omtalt  82 av dem, det er vel ikke helt optimalt men greit nok får jeg si. Dette betyr også at det er 15 bøker i «venter-på-å -bli-skrevet-om-bunken»……Her har jeg en del å gå på så det må bli fokuset mitt i første del av 2013, å få vekk ventebunken.
BØKER KJØPT I 2012

Denne visste jeg ikke helt om jeg turde å ta med, for min egen del. Gikk noen runder med meg selv om jeg skulle ta en opptelling eller ikke men samtidig var jeg så nysgjerrig på å finne ut hvor mange bøker jeg egentlig har kjøpt det siste året og jeg kom frem til at 112 bøker fant veien til mine bokhyller og jeg må si at så mange bøker tror jeg ikke at jeg har kjøpt i hele mitt liv til sammen før 2012.

Jeg har vært med på en del utfordringer i året som har vært og noen kommer jeg til å fortsette med i året som kommer også, det kan du lese om i dette innlegget. Det blir en del endringer for slik det ser ut så er det ikke en utfordring i 2013 som går ut på å lese 100+ bøker, derfor har jeg bestemt meg for å være med på den utfordringen som er på goodreads i stedet. Så var jeg jo så heldig å få et nettbrett av mine barn til jul og derfor har jeg meldt meg på en utfordring som går ut på å lese et visst antall ebøker i året som kommer. Men nå er det er på tide å gjøre opp status for de ulike utfordringene for 2012.

UTFORDRINGER 2012
100 BØKER PÅ 1 ÅR

For første gang meldte jeg meg på utfordringen til  Book Chick City som gikk ut på å lese 100+ bøker i løpet av 2012. Her må jeg se meg slått omtrent på målstreken,for ved begynnelsen av desember stod det igjen 14 bøker å lese for å klare det,noe som ikke hadde vært helt uoverkommelig på en normal måned, men jeg orket ikke sprenglese innimellom alle gjøremålene bare for å klare å komme opp i det antallet. Dermed havnet jeg på 97 av 100 bøker og jeg er kjempefornøyd med det. Har for det meste lest gode bøker og har hatt mange fine lesestunder og akkurat det må være det viktigste. Mission not completed
OFF THE SHELF


Hehe….her må jeg nesten le for snakk om å være optimist… jeg trodde det skulle være piece of cake å finne 50 bøker som stod i bokhyllen min når 2012 begynte og lese dem i løpet av året. Vel, jeg vet jeg har mange bokskatter stående i hyllene som ufortjent må finne seg i å stå der ulest til jeg finner det for godt at det blir deres tur, men at jeg kun fikk lest 8 av 50 bøker er vanvittig lite. På grensen til å være pinlig. Men sånn ble det når nye bøker kom til hele tiden jeg kastet meg over med dem med det samme de kom inn dørene.Denne utfordringen skal jeg være med på i 2013 også om enn litt mer moderat. Mission failed blir ikke feil å si.
MY ENGLISH CHALLENGE

Min egen lille utfordring gikk ut på å lese 4 bøker på engelsk i løpet av 2012, noe jeg trodde skulle gå som smurt for det er jo bare 1 bok pr tredje måned, pyttsann,kommer til å gå som det suser det,tenkte jeg før jeg la i gang. Med ordbok og en liten glosebok i tillegg til notatboken skal jo dette gå riktig så bra det!NOT…. bare 2 av 4 bøker ble lest. Mission failed.
Denne utfordringen skal jeg ha i 2013 også, med samme antall som i år. En evig optimist?JA

Kjenner at jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt bokår og til å bli enda bedre kjent med dere andre medbloggere der ute.

HA DET 2012 OG HJERTELIG VELKOMMEN SKAL DU VÆRE  2013

ØNSKER ALLE MINE HYGGELIGE LESERE ET RIKTIG GODT NYTTÅR!

19 kommentarer om “Mitt litterære Desember & Bokåret 2012

 1. Godt nytt år til deg også:) Dette var mange spennende bøker, fikk også tips til noen bøker jeg hadde lyst til å lese. Som jeg ikke har lest:)

  Liker

 2. Utfordringer og leseplaner gjør kanskje at vi stresser med lesingen? Jeg merker at jeg blir litt pes når jeg har 13 bøker på vent…
  Takk for at du nevnte bloggen min! Gled deg til å lese bøkene du kjøpte i desember, der var mange av mine favoritter. Gleder meg til å følge deg videre i 2013, veldig kjekt å ha blitt kjent med deg 🙂 Takk for følget i det gamle leseåret!

  Liker

 3. Jeg synes det er kjempebra å ha skrevet 82 blogginnlegg om bøkene, jeg.:) Jeg har ikke fått skrevet om alle jeg har lest. Vet ikke om jeg helt har oversikten på det heller, ei heller hvor mnage bøker jeg har kjøpt. Jeg får se om bokelskere.no kan hjelpe meg med statistikken når tiden kommer.
  Interessant å lese oppsummeringen din, og ønsker deg fortsatt fine dager i 2013.:)

  Liker

 4. Åh,du er nå skjønn selv også! Det spøker litt for noen voldsomme bokinnkjøp for det kommende året for det er så mye annet på tapetet, men noen skal nok bli kjøpt. Ha en fortsatt fin romjul,Eli:-)

  Liker

 5. Tror ikke jeg skal nevne hvor mange bøker som er på vent… tør ikke tenke på det.Stress og stress fru blom,som det kommer frem her så klarte jeg jo ingen av målene mine,men likevel syntes jeg det er kjekt å være med på slike. Var veldig kjekt å bli kjent med deg også og gleder meg til å følge deg også i året som kommer.

  Liker

 6. Takk for det,Anita:-) Som sagt så har jeg ført en logg i excel hvor jeg førte opp slike ting for å ha en oversikt og jeg elsker jo lister. I 2013 skal jeg også bli flinkere å bruke både goodreads og bokelskere.no Ha en fortsatt fin romjul,Anita:)

  Liker

 7. 97 bøker er kjempebra! Jeg havner nok litt over 80 stykker i år, avhengig av hvem jeg leser ut de siste dagene i år. Jeg tør derimot ikke å lage en liste over alle bøkene jeg har kjøpt. Jeg vet hva jeg har brukt i kroner og øre, og det holder i massevis for meg. Det skal strammes inn til neste år, da har jeg bokbudsjett 😉

  Ift bøker du ikke har skrevet om kan du f.eks lage et oppsummeringsinnlegg hvor du skriver noen setninger om hver bok – det har jeg gjort når ting har hopet seg opp.

  Godt nyttår:)

  Liker

 8. Fin oppsumering 🙂 Jøss fra 30 til 97 bøker :O Wow.. hehe slett ikke værst..
  så selvom de andre utfordringene dine ikke ble completet har du god rett til og se det alt i alt som completet 😛 hehe

  Liker

 9. Jeg har fortrengt hvor mye penger som er brukt på bøker,eller jeg vet rett og slett ikke men jeg kjøper så og si aldri bøker til full pris.Neste år blir det et strammere budsjett her også fordi det er en del store utgifter det første halve året i form av konfirmasjon,bunad,JB-konsert med overnatting i Oslo og sydentur. Sikkert en god idè med ett oppsummeringsinnlegg så det skal jeg tenke litt på.

  Godt nyttår til deg også.

  Liker

 10. Men kjære Beathe, jeg synes virklig du bør endre vurderingen av 100 bøker fra «Mission not completed» til «Mission så godt som completed»!! Det er jo enormt bra!!! Jeg skal være superglad om jeg klarer25 bøker i 2013 – du er en racer og en insoirasjon 🙂 jeg bøyer meg i støvet!!!

  Takk for et hyggelig 2012, veldig kjekt å følge deg og bøkene dine 🙂
  Gleder meg til 2013!

  Klem fra Pia

  Liker

 11. Ja,hehe,kanskje jeg var litt vel streng med meg selv der. Tusen takk for fine ord,slikt varmer et bokblogger-hjerte. 25 bøker er ikke å kimse av det heller,Pia! Jeg er hjemmeværende og har store barn så jeg har mye tid til rådighet og må bruke det på noe.Glder meg til å følge der videre i 2013 også og tusen takk for følget i 2012.

  Klem Beathe

  Liker

Kommentarer er stengt.