Mine vaner når det gjelder lesing og bøker

Kom over et kjekt tema inne hos Silje  og som den listeguri jeg er så kan jeg ikke la være å bli med på dette.
Disse temaene er bare herlige og en grei måte å bli enda bedre kjent med bloggeren på, ikke sant? Så her er min liste

 1. Har du et fast lesested? Nei, jeg leser både på sengen og i sofakroken min.
 2. Bokmerke eller tilfeldig papirlapp?Jeg bruker bokmerker, ingen eselører i mine bøker,takk!
 3. Må du lese ferdig kapittelet før du legger fra deg boka?Jeg liker best å lese ferdig det kapittelet jeg har begynt på, men om jeg må legge fra meg boken før det er ferdig så leser jeg ferdig den siden jeg holder på med.
 4. Spiser eller drikker du noe mens du leser?Det er sjelden jeg spiser mens jeg leser,men det går mye i te og pepsimax når jeg leser.
 5. Går det greit å høre på musikk eller se på tv mens du leser?Jeg må ha det helt stille når jeg skal lese,noe som kan bli problematisk med 3 tenåringer i hus, så ofte leser jeg på dagtid når de er på skolen og om kvelden før jeg skal legge meg. En sjelden gang blir det anledning til å lese litt på ettermiddagen.
 6. Leser du flere bøker samtidig, eller holder det med en om gangen?Før var jeg flink å lese bare en bok ad gangen, nå blir det ofte mellom 2-4 bøker og det er litt slitsomt, så målet mitt fremover er å gå over til å konsentrere meg om 1 bok ad gangen.
 7. Leser du helst hjemme eller over alt?Jeg leser kun når jeg er hjemme, jeg blir uvel om jeg skal lese på bussen og det at jeg må ha det stille rundt meg når jeg skal lese gjør at lesingen min egner seg best til hjemmebruk.
 8. Høytlesing eller stillelesing?Nå er det mange år siden jeg drev med høytlesing for barna mine så nå er det kun stillelesing som gjelder.
 9. Hopper du over sider eller snikleser forover i boka? Jeg hopper ikke over sider og kan telle på en hånd de gangene jeg har smugtittet fremover i boken.
 10. Knekker du bokryggen eller prøver du å bevare den helt som ny? Er litt «hysterisk» når det gjelder å ta vare på bøkene mine og vil helst at de skal se nye ut hele tiden, jeg kan ikke fordra at det kommer en liten ripe eller liten brett i boken.
 11. Skriver du i bøkene dine?Nei, det er noe jeg aldri gjør eller kommer til å gjøre.Derfor har jeg notatboken min alltid liggende ved siden av boken jeg leser i.
Hvordan er dine lesevaner?

12 kommentarer om “Mine vaner når det gjelder lesing og bøker

 1. Temaet skal også jeg skrive om, morsomt. Takk til deg. Driver meg å lage en egen bokblogg på Blogspot. Men før jeg starter å bruke den, vil jeg vente på svar fra Norske Bokblogger om å få den tilknyttet dit.Regner med at det kan ta litt tid siden det er jul.

  Liker

 2. Morsomt med slike lister, og jeg ser vi nok er ganske ulike når det kommer til lesevaner 😉 Denne må jeg også henge meg på – kanskje i kveld?
  God jul, Beathe 🙂
  Klem fra Pia

  Liker

Kommentarer er stengt.