Bokanmeldelse: Gjenspeilt i deg av Sylvia Day

Forlag:Bastion
Orginal tittel:Reflected in you
Norsk tittel:Gjenspeilt i deg
Forfatter:Sylvia Day
Norsk oversetter:Svein Svarverud
Format:Innundet
Sideantall:351
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde:Leseeksemplar fra forlaget

Litt om forfatteren

Sylvia Day er født i 1973 i Los Angeles  og har japansk-amerikansk bakgrunn. Hun bor i California sammen med  mann og to barn. Hun har skrevet en rekke bøker tidligere og ble  inspirert av Fifty shades of grey til å skrive Crossfire-triologien.
Les gjerne mer om forfatteren på forlagets sider her og på forfatterens side her.

HETT OG VELDIG SPENNENDE

 Gjenspeilt i deg treffer vi igjen det trøblete paret Eva Tramell og Gideon Cross, som nå har vært et par i 2 uker og har begynt i parterapi.Med alle de  følelsesmessige berg og dalbane-turene dette forholdet har skulle en nesten tro at de hadde vært sammen et helt liv,ikke at jeg tror at så mange forhold hadde vart med så mange opp- og nedturer. Jeg var spent på om denne boken kunne være like bra som den første og det kan jeg innrømme med det samme at det var den. Ble raskt sugd inn i deres verden igjen på godt og vondt, denne gangen ble det mest vondt. Joda,ikke vær redd, det var dampende hett og en del sex-scener i denne boken også, men det ble ikke så til de grader fremtredende som i den forrige boken. Eva er som en åpen bok for Gideon mens han på sin side skjuler fremdeles mye for Eva og han er ikke villig til å sleppe henne helt inn på seg og han blir mer og mer kontrollerende.

Jeg glippet med øynene mot Sheila idet jeg skjønte hva som foregikk. Gideon hadde meg under overvåkning.Og han trodde at han kunne fjernstyre handlingene mine.
Sheila møtte blikket mitt med uttrykksløst ansikt. «Jeg følger deg tilbake til strandhytten,Miss Tramell.»
Et øyeblikk vurderte jeg å lage et helvete for henne, kanskje hive meg over Daniel og kysse ham sanseløs bare for å gi klar beskjed til den nedlatende kjæresten min, men jeg klarte å beherske meg. Hun fulgte bare ordre. Det var sjefen hennes som trengte å bli filleristet.

Det skjer noe hele tiden og når det dukker opp personer fra Eva`s fortid blir ikke Gideon god å ha med å gjøre og når den ene av dem blir funnet død klarer ikke Eva å holde unna tanken på om Gideon hadde noe med dødsfallet å gjøre. Hun på sin side har fått det for seg at hun skal finne ut av hva det var som skjedde med Gideon når han var barn for hun plages av å ikke vite. Men hvordan kommer han til å takle at hun snoker rundt? For han kommer jo til å få vite det for det er som han har øyne alle veier.
Vet ikke om jeg hadde orket å være sammen med en type som Gideon om han hadde aldri så mye penger, for han er til de grader kontrollerende og eiesyk. Selv om vi får vite noe av grunnen for overvåkningen hans så måtte det vært bedre å spilt med åpne kort enn all disse hemmelighetene han holder på med.At de er fysisk tiltrukket av hverandre nærer det ingen som helst tvil om, men om dette er et sunt forhold er jeg heller svært så usikker på. Dette minner mer om en slags besettelse enn av kjærlighet fra begges side og kanskje er det vissheten om at de har opplevd noe av det samme i barndommen som gjør at de føler de hører sammen?
Boken er lettlest og med god flyt hele veien, til tider blir det litt klisjèaktig språk men uten at det ødelegger for handlingen selv om jeg må innrømme at jeg ble litt smålei den lange, tykke og ikke minst vakre p***** hans til slutt.Siste halvdel av boken var så spennende at jeg knapt klarte å legge den vekk og nå er det bare å vente på neste bok og da får vi forhåpentligvis vite om det virkelig er ekte kjærlighet mellom Eva og Gideon.

Terningkast

Les gjerne mer om denne boken på forlagets hjemmesider her.


11 kommentarer om “Bokanmeldelse: Gjenspeilt i deg av Sylvia Day

 1. Bra omtale Beathe!:) Skal notere meg tittelen!

  SV;Helt forferdlig at folk kan være sånn. Det er flere ganger jeg har hatt lyst å filleriste de i barnevarnet som hadde ansvaret for Eline. For å ha sånne «skylapper» på deg. Nei, det er mye som kan sies og men jeg får holde det for meg selv.

  Liker

 2. At forfatteren ble inspirert av Fifty shades, javel, men jeg tenker det må må være irriterende å lese om denne kontrollerende og eiesyke personen. Så hva er bra, av disse bøkene; jeg har en nittenåring som ønsker seg Fifty shades til jul, men jeg nekter. Er jeg slem?

  Liker

 3. Nei,det er du ikke.Vet ikke helt om jeg hadde gitt disse bøkene til min nittenåring,men nå har jeg en gutt på den alderen, men uansett.Ikke direkte irriterende men jeg kan ikke forstå Eva at hun orker,de er enormt hekta på hverandre og det er interessant å lese om.

  Liker

 4. Godt å høre! Nå har jeg ikke lest bøkene ennå, får se i løpet av neste år. Jeg har i alle fall kjøpt en mye mer nyttig gave til nittenåringen nå 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.