BOKFAVORITTER 2012

Inspirert av The broke and the Bookish som står bak «Top Ten Tuesday» har jeg laget min egen liste over hvilke topp 10 bøker jeg har lest i 2012. Nå har jeg ikke lest alle bøkene jeg skal i 2012 enda men jeg får sette pr 18/12-2012,for sikkerhet skyld.
To av bøkene har jeg  ikke skrevet omtale på enda men jeg syntes at de fortjener å være på listen og derfor er de med.

 • Margarets frihet av Jessica McCann Dette er en av de aller beste bøkene jeg har lest i år og jeg skulle ønske at terningen hadde flere sider. Boken er utrolig bra skrevet og historien om Margaret bare traff meg rett i hjertet.
 • Fuglehotellet av Tiger Gartè – En gripende historie som rører deg, fortalt på mesterlig vis, en av de beste bøkene jeg har lest i år.
 • Før jeg sovner av S.J.Watson – En thriller som får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg.
 • Majorens siste forelskelse av Helen Simonson – Herlig bok fra den engelske landsbygda og det var nesten umulig å legge fra seg denne boken.
 • Frihet & fangenskap av Simona Arhnstedt -Vi må ha litt romantikk også og det var ikke til å unngå og bli berørt av den «trassige» Beatrice og hennes dampende møter med en viss person.
 • Mørk Engel av Laini Taylor – mitt første møte med Fantasy sjangeren og hvilket møte det ble! Meget bra bok og jeg gleder meg veldig til neste bok i serien.
 • Straff,Paradis tapt & Død sjel av Birger Baug – Her blir det 3 i 1 rett og slett fordi alle fortjener å komme på listen. Dette var påskekrimmen sin det. Gleder meg stort til neste bok i serien.
 • Kvinnen i buret av Jussi -Adler Olsen – Min danske helt, uten tvil og jeg begriper ikke at jeg har latt en slik skatt  ligge ulest i bokhyllen så lenge. Joda,jeg liker de andre bøkene jeg har lest også,men de har jeg ikke skrevet om enda og derfor er de ikke med her selv om de kanskje burde det.
 • Frihetens vinder av Lois leveen – en historisk roman bygget på livet til den frigitte slaven Mary Elizabeth Bowser. 
 • Bakerens datter av Sarah McCoy – Her treffer vi nåtidens Reba som jobber som journalist og hun  intervjuer Elsie som eier et bakeri, 60 år tidligere bodde Elsie i Tyskland.Handlingen foregår både i nåtid og fortid. En meget godt skrevet bok.

Denne listen kunne sikkert vært enda lengre for jeg har lest mange veldig gode bøker i år men dette ble min topp 10 liste for i år.
Har lest en del sterke bøker i år som kanskje ikke har blitt favoritter i vanlig forstand men som har vært viktig å få med seg og da tenker jeg først og fremst på de fra 22.Juli men også et par andre, de har jeg lyst til å nevne også.

Hvilke bøker er på din topp 10 liste?

16 kommentarer om “BOKFAVORITTER 2012

 1. Takker for det:)Dagen har vært fin og jeg er stadig nærmere å gjøre meg ferdig med gjøremål til jul. gleder meg til å se hvilke bøker du satte høyest i året som snart er ferdig.

  Liker

 2. Bare hyggelig,Karen:-)han har skrevet en fin bok og jeg ser frem til å lese både de bøkene han har skrevet før og de han kommer til å skrive for jeg går ut fra at han ikke skal pensjonere seg helt enda?

  Liker

 3. Jeg ble også inspirert til å lage en slik liste, men det får bli i romjula.:) Jeg har jo enda flere bøker å lese i år.

  Mamma ble veldig gla for Margareths frihet som jeg ga henne på bursdagen. Hun hadde sett på den på butikken. Da kan jeg heller låne den igjen av henne en dag…

  Liker

Kommentarer er stengt.