Boken på vent(26): Caribou Island

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Denne gangen falt valget på en bok som jeg har hatt stående en stund siden den kom ut tidligere i år. Den er skrevet av den amerikanske forfatteren David Vann som også har skrevet en novellesamling som heter Legender om et selvmord som jeg nevnte i dette innlegget. Til neste år kommer romanen Jord ut på norsk. Han har vunnet en rekke priser i en rekke land for bøkene sine.

(Kilde: Bokkilden.no)
Her er litt om hva denne romanen handler om
På en liten øy i en iskald fjord på Kenai-halvøya i Alaska er et ekteskap i ferd med å gå i stykker. Gary og Irene strever med å bygge en fremtid sammen, han etter tretti år med feilslåtte planer, hun med en tragedie i fortiden. Nå forfølger de Garys gamle drøm: Dag ut og dag inn sleper de tømmerstokker til øya for å bygge en liten hytte der Gary kan få virkeliggjort drømmen om det rene villmarkslivet. De bygger hytta alene og uten plan, og når den harde Alaska-vinteren setter inn, blir båndet mellom dem truet av den overveldende isolasjonen i det ville landskapet. Datteren Rhoda, som strever med sine egne drømmer og håp, er fanget i den emosjonelle malstrømmen og er et hjelpeløst vitne til at foreldrene drives fra hverandre.

Om denne blir lest i nærmeste fremtid vet jeg ikke helt, men jeg kjenner jeg blir mer og mer nysgjerrig på forfatterskapet til denne karen. Har du lest noe av David Vann?

document.write(»); Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

  24 kommentarer om “Boken på vent(26): Caribou Island

  1. Beathe: Jeg ser at du sier linkesystemet er i orden. Men jeg kan ikke se det. (Det er bare blankt der det skulle ha vært)

   Liker

  2. Jeg forstår ikke hva som skjer her i dag,jeg ser det her, men jeg spurte om noen FB kunne se men de så det heller ikke så enten er jeg blitt synsk eller så vet jeg ikke. Har laget flere nye men ingen ser ut til å virke:(

   Liker

  3. Hehe, ja det har utelukkende å gjøre med min bursdag! Takk for gratulasjoner 🙂 Og tenk at det ble så fint vær på dagen, etter alt det grå og regntunge.

   Forfatteren du har på vent har jeg ikke hørt om, men da jeg søkte opp boken fant jeg at det var en «sjeldent god romandebut». Historien høres spennende ut!

   Når det gjelder «En dåre fri» har jeg heller ikke lest noe av forfatteren før, så da er vi to om å være spent på boken. Når tenker du å lese den?

   Liker

  4. Bare hyggelig:-) Når jeg skal lese » En dåre fri» er jeg ikke sikker på men tviler på at jeg rekker det på denne siden av året. Hadde jo vært kjekt å lest den samtidig da.

   Liker

  5. Ikke lest noe av forfatteren. Leser også et sted at det er en eksplosiv og uforglemmelig roman som speiler volden, ensomheten og mørket i menneskesinnet. Sikkert en krevende roman.

   Liker

  6. Ja, hehe….det kan nesten bli litt for mye av og til, men en kjempefin anledning til å oppdage bøker en kanskje ellers ikke ville gjort. Den erfaringen har jeg ved å være med på slike fellestema-innlegg.

   Liker

  Kommentarer er stengt.