Boktema hos Anette: Min favorittforfatter på bokstaven K

Torsdag igjen og det er mindre enn to måneder til jul og litt over en måned til julekalenderen starter. Jeg er sein i år for jeg har ikke begynt på en eneste  kalendergave enda og med 72 gaver som skal kjøpes inn og ikke minst pakkes inn så for jeg vel komme i gang snart.Men først må jeg være med på boktema hos Anette og denne torsdagen vil hun vite hvilken favorittforfatter vi har på bokstaven K. Dette kan være første bokstav i enten fornavn eller etternavn. I dag slet jeg litt for K var ingen lett bokstav å finne forfatter til  og jeg var i ferd med å gi opp men så plutselig gikk det et lys opp her og dagens boktema ble reddet. Det finnes jo en dame borte i Sverige som har skrevet en del bøker som jeg liker veldig godt for  det hun skriver er lettlest og god underholdning. Jeg storkoser meg med bøkene hennes.

KARIN BRUNK HOLMQVIST
Hun er en svensk forfatter født i 1944. I tillegg til å jobbe som forfatter har Brunk Holmqvist jobbet som sosialarbeider,magiker og utstillingsdukke samt politiker. Man kan si hun er en allsidig kvinne. Hun har skrevet syv romaner til nå og det betyr vel forhåpentligvis at vi har flere godbiter  i vente fra denne kanten.

En kan vel ikke ha unngått å høre om de bøkene som hittil  er utgitt på norsk

 • Potensgiverne
 • Rapsgubbene
 • Sirlie gentlemen søkes
 • Rosa elefanter

Hun har skrevet i hvertfall en bok etter «Rosa elefanter» og den heter «Kaffe med musikk» og kom ut på svensk i fjor.

 I Brantevik har vintermörket lagt sig över den lilla kustorten och väninnorna Inez, Olga och Viola har som vanligt symöte. Men den här kvällen har Viola med sig lotter från den lokala idrottsföreningen. Inez vinner en wekeendresa till en julmarknad i Tyskland, med buss och allt. De bestämmer sig för att åka allihop, ett äventyr i juletid är precis vad ett par äldre damer kan behöva. Tycker Olga och Viola i alla fall. Inez är högst tveksam, men följer med förstås. Det var ju ändå hon som vann resan.
Det är med stor nyfikenhet och skepsis som damerna sätter sig på långfärdsbussen. Och en sak är säker, det blir inte alls den stillsamma weekendresa de tänkt sig.
(kilde:Bokus.com)

Det er som jeg nesten ikke kan vente på at denne skal bli utgitt på norsk…(noe jeg håper inderlig og vel)

Andre titler på svensk:

 • Stenhimlen
 • Villa Bonita
 •  Mintgrodornas återkomst

 Jeg er ikke lei av å krype inn i Holmqvist sin koselige verden og håper det kommer mange flere bøker av henne i fremtiden.

Da venter jeg spent på å se hvilken favorittforfatter DU har på bokstaven K. 
 

20 kommentarer om “Boktema hos Anette: Min favorittforfatter på bokstaven K

 1. Så bra at hun har skrevet flere bøker. Da må man håpe de også kommer til Norge. Jeg har lest de fire som er kommet ut her og kunne godt tenke meg å lese flere 🙂
  Ha en fin torsdag!

  Liker

 2. Har hørt om denne damen, men ikke lest noe av henne. Men det skal jeg gjøre… må sett på to-do-lista mi:)

  Når jeg leste K, dukket Sophie Kinsella automatisk opp hos meg. Elsker hennes selvironiske, satiriske og lettere hysteriske hovedpersoner. Enkel og lett lektyre, og noen ganger synes jeg det er helt greit. Lattergaranti medfølger!!:)

  Ha en kos kveld:)
  Klem fra Marianne

  Liker

 3. Du må få med deg bøkene til Holmqvist Marianne, de er helt herlige:-) Når det gjelder Sophie Kinsella så har jeg ikke lest noe av henne helt enda, men jeg har en bok eller to så jeg skal nok få lest noe av henne. Har hørt mye bra om bøkene hennes. Det er veldig kjekt med lettleste bøker innimellom.

  Ha en fin kveld!:-)

  Liker

 4. Flott favoritt til dagens boktema! Jeg er også fryktelig glad i denne forfatteren, og «Rosa Elefanter» står på vent i bokhyllen 🙂 Jeg gleder meg 🙂

  Liker

 5. Ja allsidig dame må jeg si meg ening i. Det var litt av en cv 🙂
  Har ikke lest noen av bøkene hennes, men har tidligere notert ned de fire som er utgitt på norsk. Så takk for påminnelsen

  Liker

 6. Knausgård skal aldri inn i mitt hus. Han skriver som en gud, fant jeg ut etter å ha skumma litt i første boka hans, men for meg er han en helt uinteressant person. Han har ingenting å fortelle meg, så da ser jeg ingen vits i å kaste bort lesemuskler på han. Tror han vil bli fort glemt.
  Kafka derimot, å gud bedre som han skriver. Jeg leste «Prosessen» for en evighet siden. Den opplevdes som en besettende drøm, et sted mellom mareritt og virkelighet. Tidløs og alltid aktuell. Siden leste jeg «Slottet», som er nesten like bra. Leste nettopp at resten av hans livsverk nå i disse dager er frigitt og overført til et bibliotek/museum i Jerusalem. Da vil framtiden forhåpentligvis få tilgang på mer fra den mannen.
  Jeg har flere forfattere på K i hylla – to som jeg har lyst å nevne. Russiske Olga Kharitidi. Mest kjent for «Inn i sirkelen» hvor vi blir tatt med på en psykiatisk/sjamanistisk reise i Sibir. Veldig interessant og vellskrevet.
  Også har vi Ken Kesey – «One flew over the Cuckoo's nest» eller «Gjøkeredet» som filmen ble hetende på norsk. En historie om forhold innen psykiatrien, fortalt med burlesk humor og forferdelse.
  Ellers har jeg ikke kommet så langt som til rosa elefanter… ligger litt på etterskudd med nyere bøker…
  Ellen !

  Liker

 7. Jeg tror Knausgård enten er elsket eller hatet, selv er jeg veldig usikker på om jeg skal lese de bøkene. Det haster ikke tenker jeg. Her er det mange forfatter og boktips så jeg noterer så blekket spruter her.Kafka må jeg få lest noe av skjønner jeg. Har sett Gjøkeredet og den filmen likte jeg godt. Tusen takk for mange tips!

  Liker

 8. Dette har ikke noe med dagens tema «K» å gjøre. Lurte bare på om du/dere har oppdaget «Eselører» Lånte den på biblioteket idag. En ny bok hvor Norske Lesehester anbefaler de beste bøkene.Har foreløpig bare bladd litt, men denne vet jeg at jeg vil kjøpe. Omtale av veldig mange bøker, historisk oversikt over utgivelser, spennende bilder av folk som leser osv… inntekter av salget går til Redd Barnas utdanningsarbeid

  Liker

 9. Ja, den har jeg fått med meg og Anettesbokboble, hun som har denne spalten har en giveaway hvor du kan vinne nettopp denne boken. Vet at flere bloggere er med i den også,så om jeg ikke vinner den så blir den kjøpt.Det finnes også en murstein av en bok som er å få kjøpt på engelsk som også inneholder oversikt over bøker, men jeg husker ikke helt hva den heter.

  Liker

 10. Det kommer sikkert godt med å ha en allsidig bakgrunn når en skal skrive bøker. Jeg har ennå ikke lest noe av Holmqvist, men har jo Rosa elefanter liggende på vent, så den ser jeg frem til å lese 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.