Fremtidige favoritter ( # 26) & vinnerlykke!

Fremtidige favoritter er en event som BOKELSKERINNEN står bak og som går ut på å  fortelle om en bok eller flere som du gleder seg til eller er spent på. Dette kan være bøker som du ser frem til skal bli gitt ut, eller det kan være bøker som du allerede har stående i bokhyllen din. Skriv et innlegg om det på bloggen din og link til innlegget inne hos Elin.

Denne uken har jeg valgt meg ut noen enda flere bøker som står på ønskelisten min denne høsten!Dette er bøker som allerede har kommet ut.

Beatrice
I denne boka tar Noëlle Harrison oss med tilbake i tid og forsvinningen til den unge jenta Beatrice for tjue år siden. Hendelsen var knusende for hennes foreldre og søsteren Eithne. Som voksen er Eithne kunstner, og hun prøver å frembringe minner om sin søster. Hun husker at det var noe mer med Beatrice, en mørk personlig hemmelighet, som gjorde forsvinningen enda verre.
 
Denne leste jeg om på nettet for en god stund siden og jeg liker det som står på vaskeseddelen, det virker som en god bok.

Alt må vike for natten
Beretningen følger Lucile, som er Delphine de Vigans virkelige mor, gjennom barndom og oppvekst. Hun var én av i alt ni søsken i en familie som i det ytre virker preget av overskudd og kjærlighet, men som hjemsøkes av tragiske dødsfall ved flere anledninger. Så følger vi henne som ung hustru, som labil og uortodoks småbarnsmor, fabrikkarbeider, sekretær ogp røvende akvarellmaler, hvor hun stadig konsumerer større mengder hasj og alkohol, fram til hun som sekstienåring velger å ta livet av seg.
Det rulles opp et bilde av et stort mørke, knyttet til familieoverhodet, forleggeren Georges (Luciles far, forfatterens morfar) og hans angivelige seksuelle overgrep mot sine døtre.


Om dette kan bli en direkte favoritt vet jeg ikke, jeg kan tenke meg at dette er en gripende og meget sterk bok. Har fått litt sansen for å denne type bøker selv om det er sterk lesing,men denne ble jeg så pass nysgjerrig på at denne må jeg bare ha.

Bare for deg
  Den unge Eva Tramell faller i sin første dag i ny jobb nesten bokstavelig talt for forretningstycoonen Gideon Cross. Det som begynner som et tilfeldig sammenstøt mellom to unge mennesker, utvikler seg raskt til en nærmest åndeløs besettelse fra begge sider. Gideon er glitrende sexy, vakker og dessuten enormt rik, men selv om Eva ikke på noen måte kan skilte med en lignende karriere, har hun selv en bakgrunn som gjør at akkurat Gideons rikdom kanskje er det som gjør minst inntrykk på henne. Begge tenker innledningsvis at dette skal være en spennende, men antagelig kortlivet sexaffære. Når de ganske raskt ønsker noe langt mer med forholdet, viser det seg at disse to som tilsynelatende har alt, begge sliter med demoner fra fortiden, demoner som stadig truer med å ødelegge forholdet. Den dominante Gideon, vant til å få det som han vil med sine kvinner, opplever stadig at Eva ikke uten videre lar seg styre.
Dette er som dere skjønner en bok i samme gate som Fifty shades…og jeg tipper at denne havner i postkassen min om ikke så lenge. Jeg må si at jeg er spent på om dette er en bok for meg..
En norsk spion

Etterretningsoperatøren Peter Wessel arbeider undercover i verdens farligste områder. I Dubai kommer han over brennbar informasjon. Et parti missiler er på vei til Afghanistan. Om kort tid skal de rettes mot norske interesser. Wessel og makkeren reiser til Kabul, der de får ordre om å avverge angrepet med alle midler. Mens angrepet rykker stadig nærmere, tvinges Wessel til å grave dypt i egen fortid som norsk spion – en fortelling som avdekker ubehagelige hemmeligheter i fredsnasjonen Norge og kaster nytt lys over oppdraget.

Denne fikk jeg mail om fra forlaget om jeg ville lese og jeg syntes det virket interessant og spennende så det kunne jeg ikke si nei til.

VINNERLYKKE!
Fikk en mail fra Brabok.no i går og de kunne fortelle meg at jeg hadde vunnet et signert eksemplar av Cecilia Samartin sin siste bok «Dona Maria » etter å ha deltatt på en konkurranse på hos dem. Gjett om jeg gleder meg til den dukker opp i postkassen!
Her var det mildt sagt en lett blanding av ulike bøker, men sånn er det å være nesten altetende når det gjelder bøker. Ønsker alle som har vært innom en riktig fin helg!

10 kommentarer om “Fremtidige favoritter ( # 26) & vinnerlykke!

 1. Høres ut som spennende bøker, spesielt den nederste boka. Jeg har lyst til å lese en bok av Cecilia Samartin. Har hørt mye godt om henne, men aldri lest noen bok av henne:)

  Liker

 2. Ja, her ble det mye ulikt denne gangen. Det er så mange bøker jeg har lyst til å lese men det begrenser seg jo hvor mange bøker en kan holde styr på ad gangen…burde sitte 24/7 for å rekke over mer.

  Liker

 3. Gratulerer med vinnerlykken! Alltid gøy med signerte eksemplarer 🙂
  Ser ut som spennende bøker og garantert favoritter, i allf fall noen av dem. Det gjelder å lese dem først for å finne det ut…hehe, men spesielt den øverste og boken av Delphine de Vigan synes jeg virker ekstra spennende 🙂

  Liker

Det er stengt for kommentarer.