Fremtidige favoritter # 22- Nykommere i bokhyllen!

Dette er en spalte som er laget av bloggen BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om bøker som du gleder deg til  å lese eller er spent på. Når du har laget innlegget så link gjerne til Elin slik at flere kan lese hva dine fremtidige favoritter er og på den måten kanskje få et boktips eller to.

Denne uken har jeg lyst til å plukke ut noen fremtidige favoritter av de bøkene som har kommet ny til i min bokhylle i løpet av den siste måneden og som jeg ikke har lest enda.

Barføtt
Linn får tilværelsen røsket opp med roten når hun treffer Roar, og blir forelsket i ham. Men Roar har en fortid som narkoman. Et godt liv og en rik tilværelse forvandler seg plutselig til et levende helvete for Linn. Kjærligheten og redselen, dype daler og ubeskrivelig lykke, blir forvirrende stikkord i livene til det forelskede paret og menneskene rundt dem.

Dette er nok en sterk historie om hvordan det er å være rusmisbruker og er en bok jeg ser frem til å lese, men enn så lenge må den finne seg i å stå på hyllen en liten stund til. Dette blir mitt første møte med forfatteren som er fra Bergen.
Den umulige kjærlighetens hus
Det hviler en århundrelang forbannelse over kvinnene i Laguna-slekten. De er dømt til å sette pikebarn til verden som ikke er i stand til å holde på en mann. Selv ikke den vakre Clara makter å unngå denne skjebnen. Da hun forelsker seg i en varmblodig andalusier og blir gravid, kjøper han den røde villaen til henne – og forsvinner. Her, i dette hemmelighetsfulle huset, blir skjebnen til Laguna-kvinnene forseglet. Vi følger fem generasjoner kvinner, og hvordan de alle forsøker å bryte forbannelsen. Den umulige kjærlighetens huser en fascinerende og magisk historie, full av lidenskap, hat, hevnlyst, kjærlighet og tragedie.

Denne boken har jeg ventet på lenge for det er nemlig slik at jeg trodde den skulle komme ut i Februar  i år, men nå har den endelig kommet på plass og jeg tror ikke det skal bli så altfor lenge til jeg skal ta fatt på denne. Hører imidlertid av flere som har lest den syntes språket ødelegger for det som ellers kunne vært en bra bok. Jeg er villig til å gi den en sjanse.

Tråden
 
 En by i opprør. Et folk i fare. En fortelling om håp, lojalitet og kjærlighet. Thessaloníki, 1917. Den natten Dimitri Komninos blir født, raseres den multikulturelle byen Thessaloníki av en katastrofal brann. Fem år senere må en liten jente, Katerina, flykte til Hellas, da hjemmet hennes i Lilleasia blir ødelagt av den tyrkiske hæren. I kaoset om bord på båten kommer hun bort fra moren sin. Fra den dagen flettes livene til Dimitri og Katerina sammen. Thessaloníki, 2007. En ung gresk mann, oppvokst i London, nå student i hjemlandet, får høre livshistorien til sine besteforeldre for første gang – en dramatisk historie om mennesker som er blitt drevet vekk fra sin elskede hjemby med makt og vold. Historien han blir fortalt gjør et uutslettelig inntrykk og får også store konsekvenser for hans egen fremtid.
Jeg har lest Hjemkomsten og falt pladask for den, så kjøpte jeg Øya og hadde store planer om å få lest den før denne kom ut og det spørs om jeg får gjort nettopp det. Jeg leste nemlig en lite utdrag av denne i novellesamlingen  En aften på kreta så det spørs hvor lenge jeg klarer å la denne stå i fred i bokhyllen. Jeg gleder meg veldig.
En god sak
 Vellykkede investorer med skjulte interesser, et fargerikt hippiepar, besatt av David Bowie. Og store penger i fritt omløp. En angrende synder, et gedigent boligprosjekt med mørke sider – og to livsfarlige kvinner. Noen må betale prisen, Foyn. Tønsbergadvokaten Svend Foyn blir viklet inn i sin vanskeligste sak noensinne, også denne gang med et skremmende realistisk bakteppe. Og i kulissene opererer politimannen Wilhelm Mørk og kriposetterforsker Alice Anderson. Å ha rett er ikke det samme som å få rett, Foyn. Et mørkt drama om rett og galt, fortalt med distansert ironi og blodig alvor.
Dette er den trettende boken om advokaten Svend Foyn og det blir den aller første boken jeg leser av forfatteren. Det skal bli spennende å få begynt på denne.
 Den siste som jeg vil prensentere i dag er på vei i posten men ganske så snart får den plass i hyllen. Jeg likte så godt coveret på denne boken.
 Dehlis vakreste hender
Göran Borg tilbringer dagene med å surfe på Internett og tenke på ekskona Mia. Karrieren hans har gått i stå, han har lagt på seg og han ser sjelden de voksne barna sine. Når han tror at livet ikke kan bli så mye tristere, mister han jobben og blir lurt med på ei charterreise til India. Der blir han magesjuk og reisefølget hans lar han bli igjen på et sjuskete hotell i Jaipur. Plutselig banker det på døra, og den indiske tekstileksportøren Yogendra Singh Thakur kommer inn og tar med seg Göran på ei ytre og indre reise til Indias hovedstad New Dehli.
 Her kan det med andre ord bli duket for litt dramatikk, jeg gleder meg.
Det var mine fremtidige favoritter denne uken, jeg ser frem til å se hvilke fremtidige favoritter du har.
HA EN FIN FREDAG!

9 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 22- Nykommere i bokhyllen!

 1. vet du når barføtt kommer ut ? eller er den i salg allerede ?
  eg har jobbet frivillig innen rusomsorgen før, så det hadde vært spennende å lese denne, siden forfatteren er fra bergen 🙂

  Liker

 2. Beklager skriveleifne..det gikk litt fort her.

  Ang Drømmehjerte som du nevner i forbindelse med Tråden; er det ikke Cecilia Samartin som skrev den?

  Liker

 3. Jo, visst er det det:-) Det skulle selvfølgelig stå hjemkomsten selv om jeg også likte drømmehjertet til Cecilia Samartin:-) Godt du følger med, jeg har rettet det.

  Liker

 4. Her var det mange spennende bøker. Jeg gledet meg veldig til Den umulige kjærlighetens hus, og er spent på hva jeg vil synes om språket. Det kan sikkert gå begge veier, at man enten elsker eller misliker det.

  Liker

 5. Mye gode nye bøker ser jeg du venter på å få lest:) Dehlis vakreste hender og Barføtt hørtes spennende ut:) Har ikke hørt om de tidligere:) Gleder meg til å høre mer om de. Tråden gleder jeg også meg veldig til å lese:) Ha en flott helg Beathe!:)

  Liker

 6. Gleder meg også veldig til tråden:-) Barføtt er jeg spent på, blir nok en sterk historie igjen så den må vente litt. Når det gjelder Dehlis vakreste hender så kom jeg over den her helt tilfeldig egentlig, og den blir en av bøkene som jeg skal lodde ut på giveawayen min i Okt;) Røper litt og litt til deg her nå… hihi. Ønsker deg også en fin helg Isabella:-) Solen skinner her i dag og da er alt bare velstand:-)

  Liker

 7. Tusen takk for det:-) Jeg skrudde vel forventningene litt ned når jeg hørte hvordan språket var, men om jeg elsker eller hater det vet jeg ikke før boken er ferdiglest. Da venter jeg i spenning til du også har lest den.

  Liker

Kommentarer er stengt.