Boktema hos Anette: Trailer Torsdag

Det er Torsdag og det betyr at det er tid for et nytt boktema hos Anette i Anettesbokboble. Denne gangen er temaet Trailer Torsdag, vi skal altså vise en eller to trailere av bøker som vi gleder oss til å lese.

Jeg har valgt meg ut 2 bøker som jeg skal lese i løpet av høsten og som jeg gleder meg til å ta fatt på. Den første leste jeg om  her i forrige uke og jeg ble nysgjerrig.

På tvers av solen
Etter at en tsunami raserer deres indiske hjemby ved kysten av India, sitter 17-årige Ahalaya Ghai og hennes 15 år gamle søster Sita tilbake uten foreldre og uten hjem. Mens de kjemper for å komme seg til tryggheten i klosteret hvor de går på kostskole, bortføres de av menneskehandlere og kastes ut i en skult verden av seksuell vold og ulovlig handel, en verden hvor et barns uskyld er det mest verdifulle bytte. Halvveis på den andre siden av jorden, i Washington D.C., opplever advokaten Thomas Clarke kriser både privat og i sitt yrke. Forfulgt av tankene om sin lille datters tragiske død og med et vanskelig forhold til sin kone, tar han en skjebnefylt avgjørelse når han bestemmer seg for å ta et sabbatår og arbeide gratis i India for en frivillig organisasjon som bekjemper landets menneskehandlere. Hans samvittighet er blitt vekket i Mumbai hvor han på nært hold både har opplevd sexhandelen i all dens gru og det korrupte juridiske systemet som understøtter det. Når han blir kjent med Ahalaya og Sitas skjebne, gjør Clarke det til sin personlige oppgave å redde dem og iscenesetter en dødelig kamp mot et internasjonalt nettverk av hensynsløse kriminelle. På tvers av solen strekker seg over tre kontinenter og to kulturer og er en uforglemmelig reise gjennom det moderne slaveris underverden og inn i det mørkeste av menneskets indre. 


Den andre boken som jeg skal presentere for dere i dag er en bok av Sadie Jones. Gleder meg til å stifte bekjentskap med denne forfatteren.

En bursdagsfest blir avbrutt av ubudne gjester … En aften sent på våren 1912. På kjøkkenet i herregården Sterne begynner forberedelsene til en elegant middag til ære for Emerald Torrington på hennes tyveårsdag. Men så kolliderer et tog bare noen få kilometer unna – og plutselig står en flokk overlevende på døren og forlanger å få tilbringe natten på Sterne. En av de ubudne gjestene, som viser seg å være alt annet enn en gentleman, blir invitert til å delta på festen. Snart blir selskapet kastet ut i et spill som truer med å sprenge familien i fillebiter. Men da Smudge, Emeralds lillesøster, finner ut at dette er en perfekt anledning til å gjennomføre Det store prosjektet, ender kvelden på en helt annen måte enn man kunne trodd. 

6 kommentarer om “Boktema hos Anette: Trailer Torsdag

  1. Jeg var nettopp med på å fortelle om de 5 bøkene jeg har planlagt å lese i høst. Nå har jeg begynt på en av dem og kommet havveis. Jeg leser «Kjærlighetens historie» av Nicole Krauss. Den er magisk. Den er et litterært mesterverk og et lettelsens avbrudd fra alt det rosa tabloid-skrapet som slynges ut på markedet for tiden. Dette er historiene i historien om personer som overlever nazienes helvete i Polen og skaper seg et nytt liv i Amerika, hvis det kan kalles liv. Det handler om en bok som blir borte, men som dukker opp igjen fordi kjærligheten har overlevd personene den var skrevet av og om. Den handler om ensomhet i ytterste konsekvens, krydret med smil. Den river deg i filler, men gir varme og glede fordi det finnes noen som aldri gir opp, ikke en gang når det er for sent. Stor fortellerkunst. En utrolig vakker bok.
    Ha en god lesedag! Ellen 🙂

    Liker

  2. Så flotte trailere du har funnet Beathe:) Ble veldig nysgjerrig på bøkene, spesielt den første som tar for seg det grusomme temaet menneskehandel:) Takk for boktips og trailere:) Ha en flott dag!:)

    Liker

Kommentarer er stengt.