Smakebit på Søndag – 31: Fortellingen i Fiolinen av Natasha Solomons

Da har vi kommet til august,det er Søndag og dermed  er det tid for en ny smakebit i spalten til Mari og flukten fra virkeligheten, En smakebit på Søndag går ut på å dele noen linjer fra boken du holder på å lese i og legge linken til innlegget ditt hos Mari.
Denne gangen vil jeg gjerne dele noen linjer fra boken Fortellingen i Fiolinen som jeg begynte på i går kveld.

LONDON VAR KALD. Jeg forlot Wien da våren snek seg inn i byparkene – kronblad fra blomstrende trær dekket gresset, og tulipaner og forglemmegei fylte blomsterbedene og skinte i den kjølige morgensolen. En tykk og illeluktende svart tåke lå over hele London, og byen lå badet i gult mørke, et evig halvlys, verken demring eller skumring. Solen mistet varmen, og London hang igjen i en etternølende vinter. For meg virket menneskene grå og så ut til å være dekket av et lag smog. De hastet av sted gjennom gatene med nedslått blikk, og de stoppet aldri opp for å legge merke til en vakker morgen slik alle gjorde i Wien.

Smakebiten er hentet fra side 39.  Andre smakebiter  finner du HER.

34 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 31: Fortellingen i Fiolinen av Natasha Solomons

 1. Litt av en kontrast mellom de to landene der, først idyll i Wien, så det triste og kanskje langt mer industrialiserte London? Elsker smakebiten 🙂

  Liker

 2. Ja,den ønskelisten blir stadig lengre og lengre, det tror jeg gjelder for de fleste;-) Har fått lest litt i dag men ikke så mye som jeg skulle ønske, men uansett jeg koser meg med boken.
  Ha en fin kveld:-)

  Liker

 3. Takk for smakebiten!:) Må jo virkelig få lest denne snart:) Har hatt den på leselisten min en stund nå:) Så fin bloggesiden din har blitt!:)

  Ha en flott søndag:)

  Liker

 4. Denne har jeg hørt mye bra om. Den står i hylla mi og venter på tur og nå tror jeg den hoppet noen plasser frem på listen 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

 5. Takk for fin smakebit – likte de maleriske setningene som: Solen mistet varmen, og London hang igjen i en etternølende vinter.

  Ha en strålende søndag!

  Liker

Kommentarer er stengt.