Bokanmeldelse : Majorens siste forelskelse av Helen Simonson

Forlag: Gyldendal
Orginal tittel:Major Pettigrew`s last stand
Norsk tittel:Majorens siste forelskelse
Forfatter:Helen Simonson
Oversatt til norsk av:Jørn Roeim
Sideantall:396
Format:Innbundet
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde:Leseeksemplar

  Litt om forfatteren

Forfatteren er britisk og har vokst opp i England og tidvis på den engelske landsbygda. Hun har imidlertid bodd over 20 år i USA,nærmere bestemt Brooklyn i new York. Majorens siste forelskelse er hennes første roman og det er snakk om at det skal bli film av denne boken.Det ryktes også om at hun holder på med en ny bok.

Majorens siste forelskelse handler om den aldrende pensjonerte Majoren Ernst Pettigrew som lever på den engelske landsbygda –  i Edgecombe St. Mary. Han er i slutten av 60 årene og er enkemann. Han har en sønn Roger som bor i London og er mer opptatt av makt og penger enn av noe annet her i verden, men som klarer å ødelegge alt han får mellom hendene sine. Majoren selv er av den gamle sorten og lever et liv i pakt med gode gamle engelske tradisjoner hvor høflighet og ære og ikke minst en kopp ordentlig brygget te står høyt i kurs. Ved brorens bortgang innleder han et ganske uventet vennskap med fru Ali, en Pakistansk enke og innehaver av den lokale forretningen i bygda.

«Men dere blir vel med inn på en kopp te?» tilføyde han og åpnet døren.
«Beklager, men det gjør vi faktisk ikke,» sa Roger. » Vi har en middagsavtale med noen venner, så vi er nødt til å komme tilbake til London.»

«Men klokken blir jo ti før dere kommer dit,» sa majoren og følte et snev av fordøyelsesbesvær bare ved tanken på å spise så seint.

Ved farens dødsleie mange år tidligere hadde majoren og broren fått hver sitt gevær som hver for seg ikke var verd på meget, men som sammen kunne være verd en lite formue om de fant den rette kjøperen. Faren hadde presisert at når den ene av brødrene falt fra skulle geværet hans tilfalle den gjenlevende broren. Når majoren skulle hente geværet som rettmessig var hans skulle det vise seg at det var alt annet en enkelt, for broren hadde dessverre ikke skrevet dette ned i sitt testamente og hans svigerinne ville ikke under noen omstendigheter gå glipp av en pen gevinst om geværene ble solgt samlet.

Han så ikke noe annet enn de smilende øynene hennes, det fantes ingen andre mennesker enn de to. Han kjente korsryggen hennes mot den ene hånden og den myke hånden hennes i den andre,og det var som om det gikk en elektrisk strøm gjennom han som gjorde han rak i ryggen og fikk han til å snure raskere rundt enn han trodde var mulig.

At det har oppstått et vennskap mellom majoren og fru Ali går ikke helt upåaktet hen i den lille landsbygda og heller ikke hennes familie ser man med blide øyne på det. Fru Ali er barnløs men hun har en nevø hos seg som jobber i butikken med henne som også har sine egne problemer å stri med.

Ja, hva skal man si om denne boken, en velskrevet romantisk bok med blikk på hvordan det er i samfunnet vårt i dag. Jeg koste meg veldig når jeg leste denne boken, jeg har lest den sakte for jeg ville ikke gå  glipp av et eneste ord. Når når den er ferdig lest skulle jeg ønske at den var enda lengre enn sine nesten 400 sider, for jeg ville ha mer. Jeg håper at jeg blir forelsket på nytt når jeg blir aldrende. Kunne nok trekt frem mange flere episoder fra boken for jeg satt og flirte mang en gang, men jeg skal la de ligge slik at du får nyte dem når du leser denne boken. Skal jeg oppsummere denne boken med tre ord så blir det, kos, kos og KOS. Jeg har nesten vært glad for at det ikke har vært så pent vær denne uken når jeg har lest denne boken for da kunne jeg krype under teppe med en god kopp te, hørt på regnet som pisket på ruten og fordypet meg inn i Majorens siste forelskelse.

Se forfatteren snakke om boken sin her!
Her var det ingenting å trekke så da må det bare bli
Terningkast

7 kommentarer om “Bokanmeldelse : Majorens siste forelskelse av Helen Simonson

  1. For en fin omtale, denne boken er helt i min gate. Må ha hatt det travelt i juli, siden jeg ikke fikk med meg omtalen din, bra du linket til den i dag 🙂

    Liker

Det er stengt for kommentarer.