Boken på vent (2)

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,eller som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Dette er en spalte som du gjerne må bli med på.

Denne gangen har jeg også valgt en bok som har stått urørt i bokhyllen i flere år.

Wassmos beste

Består av Huset med den blinde Glassverandra som er første bok i triologien om Tora, Dinas bok som er første bok i triologien om Dina. Lite grønt bilde i en stor blå ramme som inneholder lyriske tekster og i tillegg er det fortellingene: Reisen og Leiligheten.


 Om Tora:
Trilogien er et naturalistisk preget verk om en ung jente i et nordnorsk fiskevær som blir utsatt for seksuelle overgrep fra sin stefar. At hun er “tyskerunge”, bidrar ytterligere til hennes onde skjebne. Romanen beretter om hennes forsøk på å overvinne de traumatiske barndomsopplevelsene, men med ubønnhørlig konsekvens føres historien frem til sin tragiske endelikt. Ved hjelp av sin fantasi og drømmen om en “annen” Tora søker hun å holde barndommens overgrep på avstand.

Triologien består av disse bøkene: Huset med den blinde glassveranda,Det stumme rommet og hudløs himmel.

Om Dina:
Romanens hovedperson Dina Grønelv vokser opp som enebarn og arving til en stor gård i Nordland, på 1800-tallet. Hun er preget av en barndom hvor hun som 5-åring blir skyld i morens død, etter å ha veltet et kar med lut over henne. Senere blir hun som nygift ung frue muligens skyld i sin eldre ektemanns død. Hovedpersonen utfolder seg i spennet mellom det skadeskutte barnet, og en kvinnelig koloss, som utfolder seg innen alle dyder som tradisjonelt tilhører mennenes sfære: forføringskunst og elskere, jakt, hester, sigarer, husbondsrollen, dømmende myndighet over sine og sine omgivelser, hun musiserer og hun driver handel.

Triologien om Dina består av disse bøkene:Dinas bok,Lykkens sønn og Kamas arv

Så gjenstår det å se hvor lenge denne kommer til å blir stående i bokhyllen. Det som er litt dumt med denne klossen av en bok er at det er bok 1 av to forskjellige bøker, hadde kanskje vært bedre om det hadde vært bok 1 og 2 av samme serie.

Har du lest denne eller lest bøkene om Tora og Dina?

document.write(»);  Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg
 • Besøk de andre bloggene

  8 kommentarer om “Boken på vent (2)

  1. Disse bøkene er utrolig gode bøker, skjønt jeg ikke har lest den med lyriske tekster. Dinas bok er en av mine favoritter, og som jeg leste for maaange år siden – men husker godt stemningen og historien. Anbefaler på det varmeste å lese dem, men som du sier er det kanskje litt dumt at alt er i en stor kloss eller at det var en hel serie 🙂

   Liker

  2. Jeg har lest bøkene om både Tora og Dina, konongode bøker som absolutt må leses!!! Men jeg vil anbefale deg å lese seriene samlet 🙂
   Ønkser deg en glad dag :))
   Klem fra Pia

   Liker

  Kommentarer er stengt.