Smakebit på Søndag – 22: Havmannen av Carl- Johan Vallgren

Ukene fyker avgårde og det er Søndag igjen. I dag arrangeres det 7-fjellstur her i Bergen, det er en årlig tradisjon og man kan velge mellom 4 fjells eller 7 fjells tur. Jeg, derimot har ikke tenkt meg over de 7 fjell men  det jeg skal gjøre er å delta på «En smakebit på Søndag» fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. I dag skal jeg dele en smakebit fra en bok jeg skal begynne på idag, nemlig «Havmannen» av Carl-Johan Wallgren.

Det er Nella som passer på lillebroren sin. Selv om hun bare er femten. Pappa er i fengsel og mamma sover, bortsett fra når hun er full. Derfor er det Nella som sørger for at Robert får mat, og gjør leksene. Derfor er det hun som taper sammen brillene når noen på skolen har slått dem av. For det er vanskelig å passe på hele tiden. Og hvorfor er det alltid sånn at det er de svake det går ut over?

Smakebiten min er hentet fra de aller første linjene i boken..

Det fins ingen begynnelse, og det fins ingen slutt. Jeg vet det nå. For andre fins det kanskje fortellinger som fører noe sted, men ikke mine. De går liksom i ring, og noen ganger ikke det en gang, de står bare på stedet hvil. Og jeg lurer: Hva skal man med en fortelling som gjentar seg på  samme sted?

I den andre verden, i de historiene jeg fortalte lillebroren min, var det alltid en begynnelse på alt som skjedde, og en slutt, og slutten var det viktigste.

Har du lyst til å delta selv eller om du bare vil se de andre smakebitene, så kan du gjøre det på siden til Mari her.

ØNSKER DERE ALLE SAMMEN EN RIKTIG FIN SØNDAG!

31 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 22: Havmannen av Carl- Johan Vallgren

 1. Jeg har lest «Den vidunderlige kjærlighetens historie» og elsket den. Det virker som om Havmannen er en helt annerledes bok. Håper du skriver en anmeldelse om den! Off Topic: Liker omslaget til boken veldig godt : )

  Liker

 2. Var syvfjellsturen i går??? Jeg trodde det var neste søndag. Ikke at det gjør noe, i går satt jeg på et tog hele dagen og neste søndag skal jeg flytte, så det hadde ikke blitt neon tur uansett. Jeg har vært med før da, det var en god opplevelse!

  Liker coveret på boka!

  Liker

 3. Gleder meg til fortsettelsen, holder på å lese en annen bok som skal bli ferdig i dag har jeg bestemt, så jeg er også litt spent på denne. Ønsker deg en superduper kveld, Pia:-))

  Liker

 4. Tusen takk for fin smakebit, ble ganske nysgjerrig på denne boka (også!)
  Ønsker deg en glitrende glad dag, Beathe :))
  Klem fra Pia

  Liker

 5. Ja,ikke sant? Datteren min på 14 gikk 4 fjells-tur for flere år siden… nei,ikke helt for meg. Gleder meg til å lese den videre, men har en annen bok som må leses feridg først. Ha en fin ettermiddag:-)

  Liker

 6. Denne har jeg sett på men ikke plukket opp, men det tror jeg at jeg må forandre på – det var en fristende smakebit. 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

  Liker

 7. Tusen takk for det Isabella:-)Joda,jeg skal skrive om den,jeg henger litt etter med anmeldelsene mine nå… jeg har som mål å skrive om alle bøkene jeg leser, så det kommer en omtale. Ha en fin Søndag du også:-) klem

  Liker

 8. Uff…. jeg får litt vondt inni meg av denne- men det er jo en god smakebit likevel. Blir spennende å se hva du skriver da du er ferdig med den!

  Liker

 9. Fin smakebit 🙂 Fra omtalen virker det som en trist bok, så jeg er spent på hva du synes om den. Jeg har lest en bok av denne forfatteren og det er «Den vidunderlige kjærlighetens historie». Det er en fantastisk bok.

  Ha en fin søndag 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.