Fremtidige favoritter # 9

Dette er en spalte BOKELSKERINNEN har hver Fredag og den går ut på å dele noen Fremtidige favoritter med andre og skrive et innlegg om det på bloggen slik at andre kan plukke opp et tips eller to om bøker de kanskje ikke har hørt om. Du kan skrive om bøker du gleder deg til skal utgies, eller bøker du har stående i bokhylleen som du gleder deg til, er spent på å lese, osv..

MIN HEMMELIGE MANDARIN
Denne boken kom ut på Norsk i fjor og er på min ønskeliste, jeg syntes Coveret var så fint!
En fallen kvinne. En farlig reise. En forbudt allianse London, 1842. Skuespillerinnen Mary Penney har brakt skam over hele sin respektable familie, og står i fare for å miste alt – karrieren, søsteren og den vesle sønnen For å gjenopprette familiens ære tar Marys temperamentsfulle svoger affære: Botanikeren Robert Fortune tvinger Mary med på en ekspedisjon til Kina. Det ostindiske kompani har gitt ham i oppgave å stjele teplanter, men Robert har en skjult agenda for turen. I skyggen av opiumskrigen, som britene vant, skal han drive spionasje i stor stil. Det er et livsfarlig oppdrag, for eksport av teplanter straffes med døden i Kina.
 Sara Sheridan

Hun er født i Edinburgh i 1968,hun har skrevet blant annet barnebøker og krim i tillegg til sine historiske romaner. Hun regnes som Skottlands bestselgende forfatter.
Jeg gleder meg til å stifte bekjentskap med forfatteren!
DEN LUKKEDE HAGEN

Med Den lukkede hagen foretar Amy Waldman en blendende og kaleidoskopisk fortolkning av ettervirkningene av 11/9 ? ti år etter. En jury samles på Manhattan for å velge et monument over ofrene for et forferdelig terrorangrep. Etter at den usikre beslutningen er tatt, åpner jurymedlemmene konvolutten med navnet til den til da anonyme vinneren ? bare for å oppdage at det dreier seg om en amerikansk muslim. Øyeblikkelig kastes de ut i en intens debatt over hvem som har rett til å sørge, kunstens tvetydighet og Islams betydning. Deres egen kompliserte reaksjon er bare en svak forsmak på hele nasjonens. Denne dypt menneskelige romanen viser til fulle Amy Waldmans evne til å skape levende karakterer, og ikke minst lykkes hun i å formidle deres helt forskjellige perspektiver på det som er skjedd. Den lukkede hagen er et slående portrett av en by som strever med å hele seg selv, og en gjennomtrengende og rik roman fra en viktig ny stemme.

Denne boken er jeg veldig spent på og jeg tror det er en viktig bok, kanskje med tanke på hva som skjedde her hjemme 22/7-i fjor.

Amy Waldman
 

Hun er født i 1969, og er en amerikansk forfatter og journalist for blant annet New York Times hvor hun har jobber i 8 år. Dette er hennes første bok. Hun har nettopp vært i Norge i forbindelse med utgivelsen av boken.

LEVER
  Forfatteren startet bloggen utoyahelvette.blogg.no for å bearbeide hendelsen og sine egne traumer og følelser i tiden etter, og disse tekstene danner grunnlaget for boka hennes. Emma forteller om den grusomme julidagen, hvordan hun overlevde, og hvordan hun kjemper for å finne veien tilbake til et vanlig liv. Hun skriver om frykt, tap, savn og sorg med en livserfaring ingen mennesker burde ha. Men boka er også en hyllest til livet, til vennskap og kjærlighet som aldri vil forsvinne. Gjennom det vonde og tunge lyser det takknemlighet over det å være menneske, og en sterk forpliktelse til å leve videre med arven fra de som mistet livene sine.
Forfatteren Emma Martinovic født i 1992,  er fylkesleder i Vest-Agder AUF og overlevde massakren på Utøya 22. juli 2011. Dette er hennes historie.
Har ikke lest noen bøker om det fatale som skjedde i fjor sommer og ingen av oss kan vel noen gang glemme det som skjedde heller.  Er litt usikker på om disse bøkene kan «kvalifiseres» som favoritter men jeg tok de med for jeg tror det er viktige bøker å lese for de som orker. De to siste bøkene jeg har med i dag har jeg vært heldig å få tilsendt og om jeg ikke akkurat «gleder» meg til å starte på de på samme måte som med andre bøker så tror jeg det som sagt er viktige bøker å få med seg.
Litt alvor her på slutten i dag, men det tåler vi vel!
 Da er jeg spent på hvilke favoritter DU har på tapetet i dag! Og har du lyst til å se hvilke fremtidige favoritter andre har så kan du se det her.

12 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 9

 1. Kjempe fin liste:) Ble nysjerrig på den boken «Lever». Har lest boken «Jeg lever,pappa» av Stine Marie Seim Sønstelie og Erik H.Sønstelie.

  Liker

 2. Fine bøker du har valgt deg:) Kan som vanlig tenke meg å lese de alle, men jeg ble nyskjerrig på boken Lever. Har som deg også ikke lest noen om tragedien i fjor sommer enda.Men vurderer jeg å gjøre nå snart, kanskje dette blir en kandidat:) Den Nina C har lest, leste jeg omtale om og fant ut at den skal jeg ihvertfall få lest:) Ha en fin helg:)

  Liker

 3. Tusen takk for det:-)Den Nina har lest skal jeg også få lest en gang,tror den er bra, dette er nok sterke bøker men vi får «kvinne oss opp». Ønsker deg en super helg Isabella:-)

  Liker

 4. Flott liste, alle bøkene frista meg faktisk. Eg har heller ikkje lest noe fra Utøya enda, men eg skal gjere det snart..

  Ha ei fin helg!

  Liker

Kommentarer er stengt.