Fremtidige favoritter # 8 – I bokhyllen

Det er tid for nye Fremtidige favoritter  som er en ukentlig spalte fra BOKELSKERINNEN og denne gangen har jeg tatt turen til bokhyllen min for å finne noen fremtidige favoritter.
Bøkene jeg har valgt denne gangen er bøker som har stått lenge på vent i hyllene.

         Morgen i Jenin

En palestinsk historie
De to brødrene har også en søster, Amal Abilheja. Amal ble født i en flyktningeleir i Jenin og forteller om hvordan israelske soldater i 1948 brutalt fordrev familien fra landsbyen, om lillebroren som ble borte i kaoset, og om hvordan den andre broren blir en jaget motstandsmann. Hun forteller familien Abilhejas dramatiske historie, gjennom flyktningtilværelse, krig og terrorisme. Hun viser leserne hvordan nød og elendighet innvirker på menneskesinnet, hvordan deres evne til empati og kjærlighet blir skadelidende. Amal selv klarer i siste øyeblikk å gi uttrykk for sin kjærlighet til datteren Sara.

Susan Abulhawa

 Fra flyktning til suksessforfatter
Forfatteren, palestinske Susan Abulhawa, vet hva hun skriver om – hun har kjent på kroppen desperasjonen, angsten og hatet som midtøstenkonflikten forårsaker. Foreldrene hennes måtte flykte etter seksdagerskrigen i 1967, og hennes palestinske familie ble splittet. Susans omflakkende barndom førte henne til Kuwait, Jordan og den okkuperte delen av Øst-Jerusalem. Etter hvert bosatte hun seg i USA, der frustrasjon over Vestens ensidige framstilling av palestinernes situasjon fikk henne til å begynne å skrive. Morgen i Jenin er hennes første roman, og den har fått strålende mottakelse.
 ( Kilde: Bokkilden.no )

Tusen strålende soler

Mariam er bare femten år gammel da hun blir sendt til Kabul for å gifte seg med en mann som er tretti år eldre enn henne. Nesten tjue år senere rammer tragedien femten år gamle Laila, som også blir en del av Mariams ulykkelige familie. Med tiden utvikler de et vennskap som blir like sterkt som mellom mor og datter. Taliban tar over styret i Afghanistan, og kvinnene blir utsatt for større prøvelser enn de noen gang har kunnet forestille seg, men det viser seg at kjærligheten gir uventet styrke.

Khaled Hosseini
 

Forfatteren er født i Kabul, Afghanistan i 1965 og i tilegg til å være forfatter er han utdannet lege. Tusen strålende soler er hans andre roman, Drageløperen som er hans første roman  ble en bestselger.

I BOKHYLLEN – KRIMVERSJONEN
 
Jeg begynte å hamstre på Jussi adler-Olsen sine bøker i fjor og har kjøpt sånn innimellom når de har vært på salg og nå har jeg alle og kan dermed begynne på de etterhvert. Disse bøkene er jeg kjempespente på og gleder meg til å ta fatt på de. Det er 4 bøker i serien (hittil, vet ikke om det kommer flere) og det hele starter med 
 
 
Kvinnen i buret
 
 

Den unge folketingspolitikeren Merete Lynggaard er forsvunnet. Politiet setter i gang en etterforskning – men uten resultat. Først da kriminalinspektøren Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nye avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer et gjennombrudd i etterforskningen.

Jussi Adler – Olsen
Jussi Adler – Olsen er født i København, Danmark i 1950. Han er i tillegg til å være forfatter, oversetter og forlagsredaktør. Han har skrevet en rekke bøker utenom denne krimserien. Det er planer om å lage en tv-serie og en spillefilm basert på bøkene om «Avdeling Q».
En annen krimserie jeg samler på er Camila Läckberg sine » Fjällbacka» bøker, om politimannen Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck. Her mangler jeg «bare» to bøker før jeg har serien komplett. Dette er en forfatter som jeg også er meget spent på. Hennes serie starter med isprinsessen
Isprinsessen
  Erica Falcks bestevenninne fra barndommen blir funnet død i badekaret, og Erica møter politimannen Patrik Hedström. Alexandra Wijkner blir funnet med oppkuttede pulsårer i badekaret i barndomshjemmet i Fjällbacka. På kanten av karet ligger et barberblad. Liket blir funnet av en eldre fisker, som skal passe huset når hun er borte. Han styrter ut og kaster seg over den første han møter. Det er forfatteren Erica Falck, som er i Fjällbacka for å gjøre opp boet etter sine avdøde foreldre. En gang var hun Alexandras beste venninne, men de mistet kontakten i tolvårsalderen, like før Alexandra flyttet fra Fjällbacka uten å si adjø, og Erica har aldri skjønt hvorfor. Politiet oppdager snart at det ikke dreier seg om selvmord, og det lille samfunnet rystes av enda et mystisk dødsfall. Etterforskningen ledes av politimannen Patrik Hedström ved Tanumshede politistasjon, med Erica som en viktig kilde. De to må tilbake til fortiden for å avdekke de dystre hemmelighetene som skjuler seg under overflaten.
Camila Läckberg
Camila Läckberg er født i Sverige i 1974, hun er utdannet siviløkonom. Hun bor sammen med mann og to barn. Hennes bøker er solgt i over 3 millioner eksemplarer bare i Sverige.
Dette var noen av mine fremtidige favoritter rett fra bokhyllen, hvilke fremtidige favoritter har DU?
Har du lyst til å se flere eller har lyst til å delta selv så kan du gjøre det her.
CARPE DIEM!

16 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 8 – I bokhyllen

 1. De to første bøkene står på lese-lista mi og, de to andre har jeg lest. Adler-Olsen er en av favoritt krimforfatterene mine, men Läckberg falt ikke helt i smak. Ha en fin helg. 🙂

  Liker

 2. Hehe…det MÅ vi bare være,sånn er det med den saken!JA,det hadde vært veldig koselig,jeg skal prøve å komme meg bortover i September og jeg håper at jeg får det til! Ha en super helg Anette:-) Klemmer

  Liker

 3. WOW, alle mine bokfavoritter samlet på en plass! Ja, er ikke vi tvillingsjeler så vet ikke jeg 😉 Du har jammen mye å glede deg til :)Håper virkelig vi får sjangsen til å treffes en dag, det hadde vært suuuuperkoselig!! Kanskje på Bokbloggtreffet i september!? God helg og stor klem til deg fra meg ❤

  Liker

 4. Eg har akkurat fått tak i englemakersken av Camilla Läckberg. Den andre krimboka har eg høyrt om. Morgen i Jenin og tusen strålende soler høyres òg ut som veldig spennande, men rystande bøker. Ha ei kjempefin helg vidare. 😉

  Liker

 5. Camilla Läckberg sine bøker har jeg hørt blandete tilbakemeldinger på så jeg er spent på å se hva jeg syntes selv. Drageløperen har jeg ikke enda.. men den er også en bok jeg kunne tenkt meg å lest.

  Ha en fin helg:-)

  Liker

 6. Ja,jeg er veldig spente på disse og tror jeg kommer til å like dem. Har sett flere intervjuer med forfatteren og har litt sansen for han.

  Ha en fin helg du også:-)

  Liker

 7. Tusen takk for det Pia:-) Skal gå inn å se omtalen din, er veldig spente på bøkene hennes, har hørt litt blandet om de egentlig. Jussi-adler er jeg også spent på og gleder meg til å få lest dem.
  Ha en vakker helg Pia:-))

  Klem Fra Beathe

  Liker

 8. Isprinsessen leste jeg for noen år siden, men den var ikke helt det store. Helt grei krim, ikke mer enn det. Tusen strålende soler har jeg også ulest i bokhyllen, men jeg skal lese Drageløperen først. Morgen i Jenin klarer jeg ikke å bestemme meg for om jeg skal lese, for jeg har hørt så mye blandet om den. Men historien virker interessant, så jeg ser frem til å høre hva du synes om den!

  Liker

 9. Mange flotte bøker og forfattere her 🙂 Susan Abulhawa har jeg nå ørt opp som en del av min litterære verdensturnée! Tusen takk!
  Tusen strålende soler gleder ejg meg til også! Jussi Adler-Olsen ar jeg også lyst til å lese! Isprinsessen har jeg nettopp lest og skrevet bokanmeldelse om! God bok!
  Ønkser deg en glad helg!!!
  Klem fra Pia

  Liker

Kommentarer er stengt.