Boktema hos Anette – Min favorittforfatter på bokstaven G

Det er Torsdag og tid for et nytt boktema hos Anette i Anettesbokboble. Denne uken vil hun at vi skal fortelle om hvilke favoritt forfatter vi har på bokstaven G. Det kan enten være fornavn eller etternavn som begynner på bokstaven. Ok, bare så det er sagt nå «fusker» jeg så det synger etter her altså, for jeg har ikke lest noe av de nevnte forfatterne enda, de er med andre ord  favoritter » to be». Jeg har derimot bøker av dem liggende og skal snart ta fatt på dem!
Julia Gregson

Julia Gregson er en britisk forfatter, født i 1948, og har tidligere jobbet som journalist både i Vietnam,New York og Los Angeles. Nå bor hun med familien sin på en gård i wales. Hun har blant annet skrevet bøkene «Østenfor solen» og » De hvite englene» og en som på Engelsk heter » Jasmine nights».
Philippa Gregory
 Hun er en britisk forfatter, født i kenya i 1954, flyttet som 2 åring til England. Hun har doktorgrad i 1700-tallslitteratur.  Hun driver også veldedig arbeid og i 1993 startet hun stiftelsen «Gardens for Gambia». Hun har skrevet bøker som » Søstrene Boleyn», «Den hvite dronningen» og til høsten kommer boken » Den røde dronningen» ut på norsk.
Jeg har jo Elisabeth Gilbert som en av mine favoritter på G, men jeg føler jeg har snakket om henne flere ganger og dermed utelater jeg henne i dag.
Ha en fin Torsdag!
 

26 kommentarer om “Boktema hos Anette – Min favorittforfatter på bokstaven G

 1. Det virker som det er mange ukjente forfattere på G.. Disse to har jeg ikke hørt om før nå, og jeg må vel innse at det er greit; vi klarer rett og slett ikke å få med oss alt!

  Liker

 2. Jeg har lest Søstrene Boleyn av Philippa Gregory. Det var en veldig bra bok så jeg har tenkt å fortsette med Den hvite dronningen.
  De hvite englene av Julia Gregson står også hjemme i bokhyllen, og jeg ser frem til å lese den.
  Det var to flotte forfattere du valgte ut!
  Ha en riktig fin torsdag!

  Liker

 3. Har ikke fått lest søstrene Boleyn enda, men gleder meg til den.Ikke alltid like lett å bestemme seg for hva en skal lese, men jeg skal ta fatt på disse to her om litt. Ha en fin ettermiddag du også:-)

  Liker

 4. Hehe likte juksinga di:) Tror ikke jeg heller har lest noe fra de, men de er notert ned:) Virker som flotte bøker de har skrevet og noen av de har stått på skal lese listen min en stund:) Ha en flott torsdag:) Helt enig mye spennende og forskjellig forfattere på G å se:)

  Liker

 5. Her er 7 G-forfattere fra min egen bokhylle:
  Erling Gjelsvik
  John Gjæver
  Bob Geldof
  Nadine Gordimer
  Günter Grass
  Jostein Gaarder
  Germaine Greer

  Liker

 6. Søstrene Boleyn-boka har jeg også lest, likte den kjempegodt. Jeg kjøpte den og leste den på engelsk mens jeg var i New York for noen år siden, så sånn sett er den litt ekstra spesiell for meg også. 🙂
  Den hvite dronningen står i bokhylla her hjemme og venter på meg. Synd og skam at jeg ikke har blåst støvet av den ennå, men… Forhåpentligvis skjer det når eksamenssesongen er over og jeg kan puste fritt igjen. 🙂

  Liker

 7. jeg blir mer og mer spent på den søstrene boken…så kanskje jeg må blåse støv av denne boken snart…Du får nok sikkert bedre tid til å lese andre ting etter at skolen er ferdig:-)

  Liker

 8. Litt morsomt dette her med bokstav. Måtte bort i hylla mi å se. Men før jeg sier noe mer om bøker så lurer jeg på hvorfor jeg ikke får til å bruke navnet mitt her. Hvordan lager jeg profil som bloggen din godkjenner??? Hilsen Ellen Myran

  Liker

 9. Har du en google konto eller noe som du kan bruke? Tror ikke du skal behøve å opprette en blogger-konto for å få navnet ditt opp når du kommenterer. Jeg skal sjekke dette i morgen..

  Liker

 10. Har bare online-kontoen min, og en hotmail. Bruker de når jeg skriver på andre blogger. Ække så viktig. Gjør jo ikke noe om jeg er anonym, men ble litt irritert fordi jeg ikke fikk det til. Vil jo klare alt da vet du :-)Leser forresten litt her nå og da, og ser at jeg er gammel som bokfreak. Har ikke lest så mange av dine nyere forfattere. Har kommet til et stadie nå at jeg heller leter opp gamle og leser de om igjen. Men artig og interessant å lese anmeldelser… Ellen

  Liker

 11. To helt nye forfattere for meg også! Søstrene Boleyn har jeg likevel hørt om! Tro om ikke det er en bok jeg engang har planlagt å lese …
  Antall bøker står virkelig ikke i forhold til timer i døgnet eller dager i uken eller uker i året …

  Tusen takk for bok og te i posten i dag – te passer fint for en teelsker som meg! Gleder meg til å lese boka!

  Ønsker deg en glad dag!
  Klem frfa PIa

  Liker

 12. Flere av Philippa Gregorys historiske bøker er tilgjengelig på både brett og papir på amazon for under pundet – for dere som leser engelsk…Ellen

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.