Fremtidige favoritter # 7

Det er Fredag og det er tid for nye «Fremtidige favoritter» som er en ukentlig spalte fra bloggen BOKELSKERINNEN  og disse «herlighetene» ser jeg veldig frem til denne uken:

Koki, en ung landsbyjente som er fryktet og hatet av naboene for sitt oppsiktsvekkende røde hår, har levd hele sitt liv i en slags skyggetilværelse. Men da hun blir holdt som fange sammen med de andre kvinnene i Kyrenia, kan hun endelig snakke med dem som en likeverdig.
Hun forteller sin historie om en sommer for lenge siden. Om den unge, tyrkiske skomakeren som kom til landsbyen og tok hjertet hennes med seg da han plutselig reiste.
Berker Adem er tyrkisk soldat, og for ham blir invasjonen av hans tidligere hjemsted en mulighet til å oppsøke kvinnen han alltid har elsket. I ly av mørket gjennomsøker han hvert hus og hver sti etter et glimt av røde hårlokker …

Denne boken er sommerens ferielektyre og liker du Victoria Hislop`s Øya så liker du denne boken også  sies det,  handlingen i boken foregår på Kypros.

 Christy Lefteri

Hun er født i 1980, er av kypriotisk familie, oppvokst i London. En vannmelon, en fisk og en bibel er forfatterens debutroman. Boken kommer ut i Juni måned!

En gang skal vi fortelle hverandre alt er en kjærlighetsroman og en lidenskapsfortelling. Det er også en bok om en tapt periode i Europas nære historie, fortalt i et sanselig, emosjonelt og billedrikt språk.1990. Maria er snart søtten og en drømmer, sårbar og følsom, alltid med en bok i hånden – Hamsun eller Dostojevskij. Hun bor på en gård like øst for den tysk-tyske grensen, som snart ikke finnes mer. Hun deler seng med Johannes, gårdssønnen. De elsker, selv om hun ikke er sikker på om hun elsker ham.På nabogården bor førti år gamle Henner, alene. Han er en mann merket av en dyp tragedie, og i landsbyen ser de på ham med mistro. Men for Maria vil et tilfeldig møte med Henner vekke helt nye følelser i henne, følelser hun er ute av stand til å kontrollere, og de får henne til å oppleve med hvilken rå kraft kjærligheten og lidenskapen kan sette preg på et menneskes liv.

Daniella Krien
 

Hun er født i 1975 i en landsby i Sachsen, bor i dag sammen med mann og 2 døtre i  Leipzig.
Dette  er hennes første roman.

Karl Henrik er på sykehuset for å besøke sin døende mor, som han har levd med hele livet. Det er likevel ikke bare sorg som fyller ham.
Regine er permittert blomsterdekoratør, som nettopp har vært til sin første ultralyd. Barnefaren insisterer på abort, men selv er hun ikke så sikker.

Karl Henrik lever av å skrive dialoger til den populære tv-serien Skjærgårdsliv, men får aldri sjansen til å bruke sin replikkunst i det virkelige liv.
Regine har vokst opp i en stor og bråkete akademikerfamilie. Selv er hun stillferdig, og kommuniserer best med sin døve bror.
I skyggen av store trær er en varm beretning om to sjenerte mennesker, en blomsterbutikk og veldig mange fine replikker.

Denne boken gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på, virker som en vakker bok.

Kristine Storli Henningsen

Hun er født i Oslo i 1974, hun har jobbet som journalist. Nå bor hun i Drammen med mann og tre barn.

Dette var ukens fremtidige favoritter fra meg, har du lyst til å se flere fremtidige favoritter kan du gjøre det her. Neste uke tar jeg bokhylleversjonen for det står mange fremtidige favoritter der også!

Ønsker dere en riktig GOD HELG

12 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 7

 1. Fint innlegg:) Så mange flotte bøker du har funnet deg, skikkelige sommerbøker:) Kunne tenkt meg å lese de alle sammen selv, noterte de ned:) Likte tittelen på den første boken, fikk meg til å trekke på smilebånde:) Ha en strålende fin dag:)

  Liker

 2. Så flott liste – alle bøkene fristet (og den siste kan jeg jo heldigvis håpe snart dumper ned i postkassa mi :))
  Ønsker deg ei god bokhelg!
  Pia xx

  Liker

 3. Ja,ikke sant? En herlig tittel og den boken kommer ut neste måned så den blir nok lest i løpet av sommeren tenker jeg.
  Ønsker deg en riktig fin helg:-)

  Liker

 4. Jeg mangler bare den øverste men den skal jeg ha når den kommer ut:-) I helgen blir det lesing omtrent hele tiden tenker jeg og håper på fint vær slik at jeg kan sitte ute.
  Ha en fin helg:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.