Bøker som kommer ut i Mai og som er på min ønskeliste!

Her kommer en liste over bøker som kommer ut nå i Mai måned og som jeg kunne tenkt meg .

Pantagruel Forlag ( Mai )

Forlagets omtale:Under beleiringen av Leningrad i 1941 er det noen få som risikerer livet for å redde kunstskattene fra ødeleggelsen. Dette er deres historie. Sjelden og gripende historisk roman med handling fra den tyske beleiringen av Leningrad hvor millioner av russere sultet i hjel – opplevd innenfra kunstmuseet Eremitasjen blant dem som ønsket å redde både livet og de verdifulle samlingene. Romanen hviler trygt på historiske fakta: Over to tusen museumsarbeidere flyttet inn i kjelleren i museet for å redde seg selv og kunstskattene fra bombingen av tyskerne – deriblant finner vi romanens hovedperson, Marina.

Forlagets omtale:Et jødisk manuskript fra 1500-tallet er nøkkelen til et mordmysterium i vår tid Enrique Alonso, en forfatter, mottar en dag et brev fra sin adoptivfar, Artur Aiguader. Aiguader er en av de mest velkjente antikvarene i Barcelona. I brevet forteller han sønnen om et eldgammelt manuskript, skrevet på latin og katalansk, som han har oppdaget. Manuskriptet beskriver en skatt fra en fjern fortid. Aiguaders drøm er å finne denne skatten. Da antikvaren blir myrdet, bestemmer Alonso seg for å flytte til Barcelona for å finne en forklaring på mysteriet rundt manuskriptet og sin fars morder.
Aschehoug Forlag
Forlagets omtale:Bjørn Beltø er tilbake! Når en italiensk professor med koder i middelaldermanuskripter som spesiale blir kidnappet, kastes Beltø og professorens hustru ut i en hesblesende jakt og flukt. Etter seg har de en nådeløs munkeorden, amerikansk etterretning og et 500 år gammelt brorskap av bibliotekarer. De må oppklare kodene i brev fra spåmannen Nostradamus til Medici-slekten i Firenze før kidnapperne gjør det – for å redde livet til professoren og hans sønn. Bjørn Beltøs jakt på sannheten bak de mystiske kodene bringer ham på sporet ikke bare av bibelens Paktens ark og det legendariske biblioteket i Alexandria, men også en oppsiktsvekkende ny forståelse av menneskets forestilling om Gud.

Gyldendal
 Forlagets omtale: Ny roman fra dronningen av chic lit Poppy Wyatt er forlovet med verdens kjekkeste mann. Dr. Magnus Tavish er høy, smart og underviser ved Kings College. Men så skjer det forferdelige: under utdrikningslaget forsvinner den uerstattelige, antikke forlovelsesringen sporløst. Ikke nok med det: En frekk raner ser sitt snitt til å snappe Poppys elskede mobiltelefon rett ut av hendene hennes. Gode råd er dyre, men skjebnen kommer Poppy til unnsetning. I en søppelkasse i hotellobbyen der hun leter etter ringen, får hun øye på en nesten ny Nokia-telefon. Det viser seg snart at den forrige eieren, Violet Newton, personlig assistent for direktøren i White Consulting Group, har kvittet seg med telefonen av gode grunner ? og snart befinner Poppy Wyatt seg midt i den forrige eierens dilemmaer.

 Forlagets omtale:En ung kvinne blir funnet drept og partert i et skogsområde utenfor Stockholm. Hun blir identifisert som Rebecca Trolle, en litteraturstudent som forsvant tre år tidligere. Mens Alex Recht og hans etterforskere prøver å forstå hva som gjorde at Rebecca fikk en så voldsom skjebne, gjøres det flere funn på åstedet: Det rommer hemmeligheter som viser seg å være flere tiår gamle. På et aldershjem sitter en slagrammet og stum barnebokforfatter. Hun dukker stadig opp i etterforskningen, men forblir stum. Sporene leder politiet til den mørkeste sannhet. For hovedetterforskeren Fredrika Bergman blir marerittet fullkomment når hennes elskede Spencer dras inn i saken. Etterhvert som gåten nærmer seg en oppklaring, rår en stadig dystrere stemning etterforskningsgruppen. Hvem blir den neste til å bli lagt i graven ved Midtsommerkransen?

 Juritzen forlag
 Forlagets omtale: Mary er 44 år, og mest for seg selv. Hun har et vakkert ansikt, men en enorm kropp, hele 142 kilo.
Hun skal snart feire sin tjuefemte bryllupsdag og venter på at ektemannen Jimmy skal komme hjem.
Men det er ikke bare Jimmy hun venter på. Hun venter også på en mor som tar imot henne, et barn hun aldri fikk og et liv utenfor den velbrukte stien fra soverommet til kjøleskapet. Mary venter på at livet skal begynne.
    (Fikk problemer med lasting av det norske coveret som er lik på dette, derfor Engelsk tekst)
Forlagets omtale:

Fire mexicanske kvinner i Los Angeles, fire forskjellige skjebner, bundet sammen med en felles lidenskap for mexicansk folkloristisk dans.
Yesenia, grunnleggeren av dansgruppen Alegria , er ikke lenger i stand til å danse på grunn av helsen og starter en desperat jakt på ungdommen ved hjelp av billig plastisk kirurgi i Mexico.
Elena har nettop mistet barnet sitt og har et havarert ekteskap bak seg, blir hodestups forelsket i en av sine meget unge studenter.
Elenas søster, Adriana, er ikke i stand til å skille mellom kjærlighet og misbruk på grunn av en svært traumatisk barndom. ’
Til slutt, Soledad, en illegal innvandrer som designer de mest fantastiske danskostymer for Alegria.

 Forlagets omtale:

Marina er en 33 år gammel latinamerikansk singel kvinne som lever et hjertevarmt, men hektisk og kaotisk liv. Med en far som mediterer og en mor som er nonne, bør åndelighet komme lett for Marina. Det gjør det ikke.

Etter et vondt brudd føler hun seg fortapt og alene, hun bestemmer seg for å åpne hjemmet sitt for en samling med villfarne sjeler – den mishandlede nabokvinnen og hennes alkoholiserte søster, hennes formålsløse nevø og hans fortvilte beste venn. Når huset er fullt, men hjertet hennes fortsatt føles tomt, søker Marina etter visdom i Gandhi, Dalai Lama og en Santería prest.
Mens Marina sliter med å balansere skuffelser og gleder i hverdagen, lærer hun at når det kommer til indre fred og dem vi elsker, kan litt kaos fører til mye lykke.

Det var et utvalg av de som jeg har fått med meg av det som kommer denne måneden og som jeg godt kunne tenkt meg.Mange fine covere på bøkene og det liker jeg:-)  Så det er absolutt ingen fare for at en ikke skal ha lesestoff denne våren!

Ha en vidunderlig 1. Mai alle sammen!

6 kommentarer om “Bøker som kommer ut i Mai og som er på min ønskeliste!

 1. Åh, her var det masse spennende! Du er så flink til å holde deg oppdatert på nyheter, jeg blir helt imponert 😀 Ønsker deg en superduper første mai 🙂

  Liker

 2. Så mange flotte bøker som kommer 🙂 Leningrad og Antikvaren i Barcelona står definitivt på min leseliste. Så får de andre komme etterhvert 😉
  Ønsker deg en glad maidag 🙂
  Pia xx

  Liker

 3. Tusen takk for det Anette:-) Kan røpe såpass at den som stikker av med «ukens blogg»premien får blant annet et eksemplar av madonnaene i Leningrad;-) Ha en strålende mai dag du også:-)

  Liker

 4. Jeg er også spent på de, så får jeg se om jeg ender opp med alle til slutt…de blir ikke kjøpt denne måneden det er garantert! Ha en super Mai dag du også Pia:-)

  Beathe

  Liker

Kommentarer er stengt.