Boktema hos Anette – Boken som rystet meg!

Det er tid for et nytt boktema hos Anette i Anettesbokboble og denne gangen vil hun at vi skal fortelle om en bok som rystet oss.

Fra bokomslaget
 «Faren» er en sterk og gripende beretning om ungjenta Silje som vokser opp i et hjem preget av barnemishandling og incest. Silje er ei jente som bærer på rike evner og muligheter, men hennes vei fra barn til kvinne skal vise seg å bli alt annet enn enkel. Boka utgjør et tidløst skjebnedrama om angst, skyld, søken etter egen identitet og om kampen for å overleve. Boka er skrevet for å gi ofrene et ansikt og et håp, for å gi støtte og oppmuntring og for å vise at det kan være et lys i tunnelen. «Faren» er en sann historie. Les den – ikke minst for å forstå!

 Dette er en bok jeg har lest flere ganger til tross for at det er vanvittig sterk kost som blir presentert, men en kan ikke unngå å bli glad i Silje, det er slik at en får lyst til å legge armene om henne og si at alt kommer til å gå bra. Helt vanvittig at foreldre kan gjøre slikt med sine egne barn, det er så en nesten ikke finner ord.  Jeg husker  en episode fra boken hvor Silje skulle få straff og sitte i en slags «Time -out»  den bestod i å måtte sitte helt ytterst på en stol og hun måtte for all del ikke være nedi golvet med beina for da måtte hun begynne helt på nytt igjen, det var snakk om timer hun måtte sitte slik. Boken er veldig godt skrevet og forfatteren tar jo opp tema som er vanskelige og ikke minst veldig tabubelagte, men det er en veldig viktig bok for det finnes mange som Silje der ute dessverre.
Forfatteren har en egen hjemmeside hvor man kan få kjøpt boken om  noen er interessert.
http://lilleo.name

Har du lyst til å bli med på ukens tema eller vil du se flere rystende bøker så kan du gjøre det her.
21 kommentarer om “Boktema hos Anette – Boken som rystet meg!

 1. Virker som en sterk og rystende bok!

  SV;Bare hyggelig vettu! Jeg skal sjekke om de har de to andre bøkene av Linda Olsson på biblioteket 🙂 Bra at de er oppe sent idag!hehe.

  Liker

 2. Det hørtes ut som en sterk historie. Jeg har også med bøker om barnemishandling i dag, det er noe av det som ryster meg mest. Og som jeg synes er vanskeligst å lese om.

  Liker

 3. Viktige tema som blir tatt opp, virker som ei sterk historie! Eg kan absolutt tenke meg å lese boka og kjem til å kjøpe den. Takk for tips!

  Liker

 4. Mye bøker om barn og misshandling idag, men ikke rart iforhold til tema. Er jo noe av det tøffeste man leser synes jeg. Høres ut som en bok som må leses, noterte den også ned:) Lista blir lang etter idag:) Ha en fin torsdag:)

  Liker

 5. Høres ut som en bok som passer godt til temaet. Skriver ned denne på listen over bøker som bør leses. Takk for mange flotte bok tips. Leselysten har blomstret opp igjen etter å ha ligget i dvale noen måneder 🙂

  Liker

 6. Høres ut som en sterk historie, ja. Spørs om jeg må sjekke den ut etter hvert…
  Jeg valgte også en bok som har med barnemishandling å gjøre, boka om lille Christoffer. Sterk kost det også, den sitter fortsatt i meg. Ufattelig at voksne kan gjøre slikt mot barn…

  Liker

 7. Så bra at leselysten er på vei opp igjen:-)
  Har gått litt opp og ned med meg også, men det siste året har leselysten vært ganske så på topp.

  Ønsker deg en fin kveld:-)

  Liker

 8. Denne boken kan absolutt anbefales, den om Christoffer har jeg ikke lest ennå men det skal jeg en gang…tror den er uhyre vond å lese også… nei,at voksne kan gjøre slik mot barn er bare helt ufattelig, sykt rett og slett!

  Liker

 9. Utrolig flott innlegg! Denne boken skal jeg definitivt lese!! Og tusen takk for pakken som kom i posten i dag, skal kose meg med boken hele helgen. Kortet som fulgte med var ekstra koselig 😉 Klem tilbake fra din Boktvillingsjel (åååh, det var så fint sagt av deg)<3

  Liker

Kommentarer er stengt.