Bokanmeldelse – Fristet over evne av Jill Mansell

Forlag:CappelenDamm
Tittel: Fristet over evne
Forfatter: Jill Mansell
Utgitt:2009
Utfordring: 100 bøker på et år / Off the shelf 2012
Kilde: Kjøpt

Hva boken handler om
 Boken handler om Lola som 17 år gammel blir tilbudt 10.000 pund, tilbudet kommer fra Adele, moren til kjæresten hennes Doug, med krav om at Lola må kutte ut all kontakt med sønnen hennes. Adele mener at Lola ikke er noe passende parti for hennes sønn og Lola på sin side har ikke lyst til å la seg kjøpe for hun elsker Doug over alt på denne jord…. hadde det bare ikke vært for at hun hadde et stort behov for de pengene moren hans tilbød henne..
De møtes igjen etter 10 år og det viser seg at  hennes følelser for han var like sterke som før…. kunne hun klare å vinne han tilbake…? Kunne hun noensinne fortelle noen sannheten om hvorfor hun mottok pengene..?

Min mening om boken
 Boken begynner som sagt med at Lola blir hentet på jobb av Adele,moren til Doug. Underveis på kjøreturen slipper Adele bomben, Lola skulle motta en sjekk på 10.000 pund for å kutte all kontakt med Doug,dette var noe Lola ikke kunne akseptere og ga moren tydelig beskjed om dette. Da hun kom hjem oppdager hun at Alex, hennes høyst elskede stefar holder på å pakke kofferten for å dra sin vei. Lola hadde aldri vært en jente som tok nei for et svar så hun klarte å lokke ut av Alex hvorfor i all verden han ville forlate dem, og det hadde seg slik at han skyldte noen skumle typer hele 15.000 pund som han hadde opparbeidet seg i spillegjeld og fristen gikk ut allerede neste dag. For å redde stefaren sin ut av denne knipen så Lola ingen annen utvei enn at hun måtte kontakte Adele for å godta tilbudet hennes…
Ti år senere krysses deres veier igjen i forbindelse med at Lola blir invitert hjem til et ektepar viss Lola hadde reddet livet til konen uken før…. og Lola oppdager at hennes følelser for Doug har ikke endret seg på alle disse årene…

Et kort øyeblikk vurderte Lola å gi seg, fortsette nedover veien og snike seg tilbake i all hemmelighet. Men hvordan kunne hun ta sjansen på å forlate noe så nydelig i så mye som fem minutter? tenk om noen andre kom og snappet den opp? Det ville vært som å la George Clooney stå igjen på et gatehjørne og forvente at han fremdeles skulle stå der og vente på deg i flere timer senere.

Man kan ikke unngå å bli glad i Lola, hun er en skikkelig stå på jente og er ikke den som  gir seg i første omgang,ikke i andre eller tredje heller for den saks skyld. Hun trakker i salaten flere ganger i litt sånn Bridget Jones stil og bedre blir det ikke når hennes hittil ukjente biologiske far dukker opp fra intet  og Lola finner det for godt at hun må  prøve å få moren og faren til å finne tilbake til hverandre igjen etter alle disse årene. Kan det gå bra?

Jøss, dette var interessant. Cheryl skulle utvilsomt møte en mann, og grunnen til det var sannsynligvis ikke medisinsk. ( Åh, doktor, har du en sprøyte i lommen, eller er du bare glad for å se meg?) Det store spørsmålet var; hvorfor var hun så hemmelighetsfull?

I boken møter man også Sally, en nabo og venninne av Lola, og hun er tilfedligvis også søsteren til Doug. Sally er en bortskjemt dame på trettiseks som er luta lei av at alle andre skal fortelle henne hva hun skal gjøre og om hun ser helt strøken ut i kleveien så roter hun noe sinnsykt hjemme.

Jeg liker  veldig godt slike feelgood-bøker og denne er intet unntak, men denne boken hadde mye mer humor enn mange andre bøker jeg har lest i sjangeren og det likte jeg godt. Jeg har  humret meg gjennom enkelte sider og ledd så jeg grein enkelte ganger, mange gode opplevelser med andre ord.
Denne boken kan jeg absolutt anbefale:-) Les og kos deg:-)

 

8 kommentarer om “Bokanmeldelse – Fristet over evne av Jill Mansell

  1. Så herlig anmeldelse! Må si jeg ble litt ristet over evne selv nå ;))
    Ønkser deg en glitrende uke som kommer 🙂
    Pia

    Liker

Kommentarer er stengt.