Bokanmeldelse – På øverste hylle av Jill Mansell

Forlag: cappelenDamm
Tittel: På øverste hylle
Forfatter: Jill Mansell
Sideantall: 512
Utgitt: 2007
Utfordring: 100 bøker på 1 år / Off the Shelf  2012
Kilde: kjøpt

Hva boken handler om
 På øverste hylle handler om tre ulike kvinner og deres liv. Vi møter Nancy som får en gressklipper i julegave av mannen sin og dette til tross for at han har mottatt et julekort fra en eksklusiv gullsmedforretning fordi han hadde vært en så god kunde gjennom hele året.
Nancy`s venninne Carmen bor alene i sitt store hus i et av Londons beste strøk og har muret seg inne etter at mannen hennes Spike Todd, en kjent Rockemusiker, døde av en overdose tre år tidligere.
Mia er seksten og har aldri vært i et forhold i hele sitt liv men hun har alltid  mange råd å gi andre når det gjelder deres kjærlighetsliv. Velmenene om ikke alltid like reflekterte råd og hun har en tendens til å rote ting litt til…

Min mening om boken

Boken begynner med at Nancy får en gressklipper i gave av sin mann, dette er selvfølgelig en mildt sagt stor skuffelse for Nancy som hadde forventet noe langt mindre og mye mer skinnende, i form av et smykke eller noe i den duren. Hvem hadde han handlet noe i en gullsmed til ? Hun visste ikke om hun kunne takle at Jonatan hadde vært utro mot henne så om hun forlangte skillsmisse så kom moren til å bli så skuffet for hun likte så godt svigersønnen sin. Hun ringte sin venninne Carmen i London, og hun og svogeren hennes Rennie reiste til Irland for å støtte henne i den vanskelige tiden.
Etter skillsmissen flyttet Nancy til London for å bo sammen med Carmen i huset hennes. Der bodde også Rennie. Etter en stund flyttet  også moren til Nancy inn sammen med dem, en meget koselig eldre  dame som gjorde alt for å hjelpe alle som trengte det.
Carmen jobbet som frivillig på et Hospits og hadde ikke fortalt noen der hvem hun egentlig var fordi hun hadde brent seg på det før og var livredd for at folk bare skulle like henne for pengenes skyld… og kunne hun noensinne få oppleve kjærligheten igjen…?
Rennie var en skikkelig kjekkas og en rundbrenner, hadde nye damer hver enste kveld, han kunne få hvem han ville, men han begynte å bli lei og dessuten hadde han begynt å få følelser for en som kjente han godt… følelser han aldri hadde hatt for noen før…. men ville han noengang ha en sjanse…?
Nancy fikk tidlig øynene sine opp for Mia sin far,de bodde i nabohuset, det var bare det at Connor som han het ga klar melding om at Nancy ikke var hans type i det hele tatt….og så begynte Jonatan å tigge henne om å komme hjem igjen..
Her er det forviklinger,misforståelser,lengsel,håp og alt som hører til i en bok i denne sjangeren inkludert noen homser som omsider kommer ut av skapet. Jeg koste meg veldig med denne boken og jeg ble i godt humør av å lese den. Etter min mening gikk det veldig bra og akkurat som jeg ville det uten at jeg skal røpe noe som helst mer for litt spenning må det være til du selv sitter deg ned med denne herlige boken.
Dette var mitt første møte med forfatteren og det ble ikke det siste for jeg er i gang med en annen bok av henne som jeg hadde liggende. Lettlest og fint språk. Jeg er fan av Cecelia Ahern og Carole Matthews men tror de må finne seg i å dele litt plass med Jill Mansell….sistnevnte skriver vel bøker som er litt mer lik Carole Matthews sine enn Cecelia Ahern.
En feelgood bok for en tung regnværsdag eller en solrik dag på stranden!

Jill Mansell

Hun er født i 1957, bor i Bristol med mann og barn og jobber på fulltid som forfatter. Bøkene hennes har blitt solgt i over 3 millioner eksemplarer.

2 kommentarer om “Bokanmeldelse – På øverste hylle av Jill Mansell

  1. Tusen takk for det Isabella:-) Holder på en annen bok av henne nå,en som heter » Fristet over evne» og den ler jeg så jeg griner av innmellom:-) Ha en flott helg:-)

    Liker

Kommentarer er stengt.