Fremtidige Favoritter # 5

Det er Fredag, den beste dagen i hele uken! Siden jeg vasket hele huset i går, så gjenstår det bare å få handlet litt i dag så er jeg klar til helgen. Denne helgen har jeg satt av til lesing og jeg skal kose meg.
Fremtidige favoritter en en ukentlig spalte fra BOKELSKERINNEN og går ut på at du skal fortelle om bøker som du gleder deg til å lese, er spent på osv.
Dette er bøkene jeg ser frem til denne uken

ÅPNE SÅR

Camille Preaker har bosatt seg i Chicago etter et lengre opphold på en psykiatrisk klinikk. Hun arbeider som journalist i en annenrangs avis mens hun forsøker å legge barndommen i Wind Gap bak seg. Men så blir to unge jenter funnet drept i hjembyen hennes, og Camille sendes tilbake for å dekke tragedien. Hun setter motvillig kursen hjemover til familiens herskapsvilla, hvor hun gjenforenes med sin mor og den 13 år gamle halvsøsteren Amma. Snart avdekker Camille nye spor i jakten på dobbeltmorderen, men hvorfor identifiserer hun seg så sterkt med de døde jentene? Det viser seg at Camille må gjenåpne gamle sår for å komme videre, og ikke minst for å overleve …

 Denne boken var jeg så heldig å få tilsendt av forlaget her om dagen og denne er jeg veldig spent på.

GILLIAN FLYNN

  Hun er en amerikansk forfatter og journalist  som tidligere har gitt ut romanen » Mørke rom». Hun er født i Kansas City men bor for tiden i Chicago.SJOKOLADE-ENGLENES DIETT

Autums kjæreste har ennå ikke møtt foreldrene hennes. Mannen til Nadia sverger på at han ikke lenger er spilleavhengig,og Chantal prøver å redde ekteskapet. Det er klart venninnene trenger store mengder sjokolade for å takle alle utfordringene.
 Dette er en lenge etterlengtet oppfølger av den aller første boken ( Vi møtes på Chocolate – heaven ) jeg leste av  Carole Matthews og den har vært umulig å få tak i veldig lenge. Gjett om jeg ble glad når jeg fikk mail fra nettbokhandelen i går og den var igjen blitt tilgjengelig, så nå er den endelig på vei hjem til meg. 

 CAROLE MATTHEWS

Carole Matthews er en britisk forfatter som har skrevet mange bøker i den såkalte «Chick-lit» sjangeren eller feelgood om du vil. Hun bor i dag utenfor London. Dette er en av mine favorittforfattere og jeg har lest alle bøkene hennes som har kommet ut på norsk, med unntak av den som er på vei hjem til meg.

FORTELLINGEN I FIOLINEN

Jødiske Elise Landau er 19 år når hun i 1938 må forlate familien sin og overklasselivet i Wien for å bli stuepike på godset Tyneford i Dorset i England. Hun bærer morens perler under uniformen og skjuler farens manuskript i en fiolin. Elise møter kjærligheten på Tyneford, og fremtiden ser lys ut. Men så kommer krigen. Elises forlovede blir borte og foreldrene blir sendt i konsentrasjonsleir. Elise sørger, men erfarer samtidig at man i løpet av et liv kan være mer enn én person og at man kan elske mer enn én gang. Fortellingen i fiolinen er en vakker og velskrevet fortelling fra andre verdenskrig om flukt og savn.

Denne boken har jeg siklet etter i lang, lang tid etter at flere bokbloggere har skrevet om den engelske utgaven av denne boken. Gleden var stor da jeg i forrige uke fikk denne tilsendt fra forlaget. Dette er absolutt en bok jeg ser frem til å ta fatt på.

NATASHA SOLOMONS
 Hun er født i 1980 i Sør -London,nå bor hun sammen med sin mann i Dorset i England. Hun har tidligere skrevet en bok som heter «Mr. Rosenblum`s list » og i tillegg til å være forfatter skriver hun filmmanus sammen med mannen sin David.

Det ble bare kvinnelige forfattere denne gangen også, min utfordring til neste gang må jo bli å finne noen fremtidige favoritt bøker blant de mannlige forfatterne. Flere fremtidige favoritter finner du her.

12 kommentarer om “Fremtidige Favoritter # 5

  1. Den første boka står klar i bokhylla mi, så nå gjenstår det bare å lese henne. Fiolinen har eg ikkje høyrt om, men eg må lese boka ein gong. handling i frå krigen er verkeleg noko som fenger. Ha ein fin fredag og ei fin helg. klem, Mai Lene

    Liker

Kommentarer er stengt.