Bokanmeldelse – Ikke flere mord av Maria Lang

Forlag: Silke
Tittel: Ikke flere mord
Forfatter: Maria Lang
Sideantall: 231
Utgitt: 2012 i Silkeperleserien ( utgitt 1.gang i Sverige i 1951 )
Utfordring: 100 bøker på 1 år
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Fra Bokomslaget

”Vel, jeg blir med … på én betingelse: Ikke flere mord! Det er mer enn nok med de vi har hatt.» Uttaler Johannes Ekstedt, Pucks far og arkeolog med egyptisk historie som spesialfelt. Motvillig lover han å bli med Puck og Einar for å samle nye krefter i den idylliske byen Skoga. Men flere mord vil han ikke vite av.
Dessverre blir han ikke bønnhørt …

Om boken
 

Ekteparet Puck og Einar Bure har noen uker igjen av ferien sin og bestemmer seg for å tilbringe den i den idylliske småbyen Skoga. De får med seg faren til Puck, arkeolog Johannes Ekstedt  og hans katt  Totmes III, oppkalt etter den store krigerfarao Totmes III må vite. De skal låne huset til Einar`s søster som også er det huset Einar vokste opp i som barn.
De har ikke overnattet mer en en eneste natt før det utenkelige skjer, nemlig at det ligger et lik ute på plenen. Hvem har drept den unge mannen og hvorfor? Puck er en skikkelig amatørdetektiv som ikke går av veien for å prøve å finne ut av hva som har skjedd og det gjør hun i ekte Nancy Drew stil.

«Du snakker i søvne, visste du det elskling? Ettersom du bare snakker om Tommy, og ettersom jeg begynner å bli motivert for å få slutt på denne saken,har jeg dratt av gårde sammen med Anders Loving for å sirkle inn MORDEREN. Vi er tilbake før lunsj.»

Politiet har naturligvis en spørrerunde rundt i nabolaget og alle virker som de har noe å skjule noe som de er redd for skal komme frem i lyset…..

Etterhvert kommer kriminalkommisær Christer  Wijk til Skoga, om enn på ferie ettersom han egentlig arbeider i Stocholm men Puck og Einar klarer fort å  overtale han til å hjelpe de med å løse den mystiske mordgåten. Om det er nærværet til Christer som er skyld i det eller om det er noe annet er ikke godt å si, men hele fire personer står frem og tilstår mordet som ble begått i hagen til Einar og Puck, men bare  en av dem har virkelig gjort det….eller er det noe de har oversett? Og hvorfor skulle de andre tilstå en forbrytelse som de ikke hadde begått?

Min mening om boken

En herlig krimgåte i Agatha Christie stil kan en vel få lov til å kalle dette. Liker godt  Puck som er så nysgjerrig av seg at det halve kunne vært nok, men hun finner ut av ting og kan være spydig om situasjonen krever det. Det er så kjekt å kunne være med å løse gåten som utspiller seg og hele tiden finner man ut nye ting. Kanskje en litt overraskende slutt selv om jeg hadde mine mistanker litt før avsløringen fant sted….. noe mer er det ikke å si om den saken. En bok som er absolutt verd å få med seg og som jeg storkoste meg med…denne tar jo ikke lange tiden å lese men det er heller ikke en bok man haster avgårde med. God fornøyelse!
Terningkast 6

Har også lyst til å nevne det utrolig fine omslaget på innsiden av boken..

Litt om forfatteren

Maria Lang eller Dagmar Maria Lange som hun egentlig het, født i 1914 og døde i 1991. Hun har skrevet en rekke bøker som ble utgitt i perioden i 1949  og frem til 1990, hun debuterte med boken «En morder lyver ikke alene», som er den andre boken Silke forlag har gitt ut på nytt som en del av serien Silkeperler. Det gledet meg også å høre at det skal lages en serie i løpet av neste år som er basert på noen av bøkene hennes.


12 kommentarer om “Bokanmeldelse – Ikke flere mord av Maria Lang

  1. «Vokste opp» med Maria Langs bøker, og er så glad for at hun blir utgitt på nytt. Kan absolutt anbefale de andre bøkene hennes også :)Hilde.

    Liker

Kommentarer er stengt.