Bokanmeldelse – Frihet og fangenskap av Simona Ahrnstedt

Forlag: Vega
Tittel:Frihet og fangenskap
Forfatter:Simona Ahrnstedt
Sideantall:442
Utgitt:2012
Utfordring: 100 bøker på 1 år
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Fra Bokomslaget
Det er desember 1880 i Stockholm, og på Operaen møtes de for første gang. Hun – den rødhårede Beatrice Löwenström, lever et innestengt og regelstyrt liv hos onkelen sin og hans familie. Han – den karismatiske Seth Hammerstaal, er byens mest beryktede ungkar. Han er en av Sveriges rikeste menn, og har aldri latt seg styre av regler og konvensjoner. Etter kvelden på Operaen krysses deres veier stadig oftere. Seth fascineres av Beatrices intelligens og frittalenhet. Hun er ulik alle andre kvinner han har møtt, og det tar ikke lang tid før de to vikler seg inn i en komplisert, men lidenskapelig romanse. Men beruselsen blir kortvarig. Det finnes en avtale som mennesker i Beatrices nærhet har fått i stand – en plan for Beatrices fremtid som innebefatter verken frihet, lykke eller Seth…

 Om boken


Boken startet med at Beatrice Løwenstrøm ankom Operaen sammen med familien sin, kusinen Sofia, fetter Edvard og onkel wilhelm. Hun bodde hos dem etter at begge foreldrene hennes døde. Det var ikke ofte Beatrice fikk være med på slike tilstelninger, men denne gangen hadde hun til og med fått seg en ny kjole for anledningen. Som den nysgjerrige kvinne Beatrice var så var det ikke lenge før hun gikk rundt i korridorene for å smugtitte på maleriene. På sin vandring støtte hun på Sveriges mest beryktete ungkar og en av landets rikeste menn, Seth Hammerstaal….. Lite ante hun da at det var en annen mann som også var i operaen som onkelen mente var et passende parti for en som  henne, den mye eldre Grev Rosenschiøld!
 Etter dette møte mellom Seth og Beatrice skulle deres veier krysses mange ganger og snart oppstod det mildt sagt hete følelser mellom disse to… men på den tiden var det ikke selvskrevet at man fikk den man ville ha, ofte var det avtaler mellom to familier som bestemte hvem det skulle bli ektefolk av.
Beatrice var ikke som andre damer på den tiden, som godtok at menn skulle bestemme hva kvinner skulle tenke og mene, for henne var dette helt uhørt og ikke som hun var oppdradd av sine heller liberale foreldre.Dette var noe hun selvfølgelig tok opp i de  tilstelningene hun deltok på og dette var selvfølgelig noe Seth bet seg merke i og som han beundret veldig. Beatrice var ingen stor skjønnhet sammenlignet med andre kvinner Seth hadde vært sammen med, men aldri hadde han følt det samme for noen annen kvinne som han følte for nettopp henne. Beatrice med sitt lange røde hår.
Min mening om boken
Åhh, hvor skal jeg begynne og hva skal jeg si? Denne boken er bare VAKKER, VAKKER ,VAKKER. Jada, så høres det kanskje veldig klisjèaktig ut men det får så være.
  Jeg fikk veldig fort sansen for den «trassige» Beatrice, ikke at hun var det i mine øyne,men for de andre som levde rundt henne og på den tiden var hun nok det, fordi hun ytrer sine meninger og engasjerte seg for ting andre mente hun ikke burde.
Vet ikke hvor mye jeg skal dele med dere for dette er en bok dere bare må oppleve selv, men uten tvil så er denne boken noe av det beste jeg har lest. Forfatteren forteller så levende om det som skjer at det er nesten som om en er tilstede i handlingen og det var som jeg satt å så på en film. Ingredienser som intriger,ondskap,hat, kjærlighet og sex, ja, det var en del dampende scener i denne boken som kjentes langt ned i stortåen innimellom,gjorde dette til en bok det var vanskelig å legge fra seg. Jeg måtte jo finne ut om Beatrice og Seth fikk hverandre eller ikke, om de gjorde det til slutt får du finne ut selv når du leser denne boken, for du har vel ikke tenkt å gå glipp av denne? Deler en liten smakebit med dere helt til slutt:
«Så du har penger og du forsøker å få dem til å vokse ved å finne personer som har ideer som du tror på? sa hun.
En av de mest presise oppsummeringer jeg har hørt, sa han.
Jeg leste om det i avisen, innrømmet hun.
Leser du aviser?
Han greide ikke å skjule sin forbauselse, det merket hun godt. Typisk menn
Ja, det hender jeg anstrenger min bitte lille hjerne og strever meg gjennom en artikkel nå og da, sa hun tørt og han lo høyt.
Ikke at jeg skal oppfordre til shoppegalskap, men løp og kjøp denne boken, lån den av en venninne eller på biblioteket. Dette vil du ikke gå glipp av!
Terningkast

19 kommentarer om “Bokanmeldelse – Frihet og fangenskap av Simona Ahrnstedt

 1. Fin recension. Jag tror inte du kommer att bli besviken på bok nr 2 (även om jag bara hunnit halvvägs…) för man känner igen Simonas sätt att skriva:-)

  Liker

 2. Morsomt gjensyn! Husker at jeg leste om hvor begeistra du var for denne, men jeg har fortsatt ikke gjort noe av planene om å lese den, desverre…
  Håper du får en fin-fin dag!

  Liker

 3. For en glødende omtale 🙂 Nå har jeg bestilt den på biblioteket, så om ikke lenge får også jeg lest den. Takk for fin omtale, og ha en strålende fin onsdag!

  Liker

 4. Hei Beathe. Flott og annerledes boktips. Takk for bidraget. det er twitret, delt på facebook og linket opp til forlaget. Fant også forfatteren på twitter, så når leser hun kanskje også din flotte omtale.

  Liker

 5. Tredje boken idag jeg blir mint på at jeg skulle ha lest, må nok en gang notere denne ned:) Så nydelig omslag og etter så masse fine ord er det jo dumt å ikke lese boken:) Ha en fin kveld Beathe:)

  Liker

Kommentarer er stengt.