Bokanmeldelse – En skytsengels dagbok av Carolyn Jess- Cooke

Forlag: Cappelen Damm
Orginal tittel: A Guardian Angel`s Journal
Tittel:En skytsengels dagbok
Forfatter: Carolyn Jess – Cooke
Sideantall: 304
Utgitt: 2012
Utfordring: 100 bøker på 1 år
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Fra bokomslaget

Da Margot Delacroix dør brått i en alder av førti, blir hun sendt tilbake til jorden som en skytsengel – for seg selv. Omdøpt til Ruth, blir hun tvunget til å gå igjennom livet sitt på nytt for å observere og registrere sine største feilgrep. Hun blir fortalt at hun ikke må gjøre noe for å endre sine handlinger, hun skal bare lære av dem. Og hun skal beskytte og elske Margot uten forbehold. Men da hun innser at hun selv, som Margot, er skyld i at tenåringssønnen er narkoman og sitter fengslet for drap, blir hun dypt rystet. Og da en mulighet til å endre fortiden åpenbarer seg, er hun villig til å ofre alt for å redde sin sønn ..
 Noen skytsengler blir sendt tilbake for å våke over søsken, barn, mennesker de har vært glade i. Jeg ble sendt tilbake til meg selv.
Om boken

 Da jeg døde, ble jeg en skytsengel. Slik starter boken om Margot som etter sin død blir sendt tilbake til jorden igjen som skytsengelen Ruth. Det er Nandita som har sendt henne tilbake, men ikke for å endre noe  men for at hun skal lære noe av det som skjedde. Ved ankomst til jorden, nærmere bestemt til Nord England overværer hun  både sin egen fødsel som Margot og sin biologiske mors død.
«Det første det tok litt tid til å bli vant til, var det faktum at jeg ikke hadde vinger. Det vil si, jeg hadde ikke vinger av fjær, men av vann.«
Margot får en tøff start på livet,hvor mishandling er en stor del av hverdagen for den lille jenten. Som fireåring blir hun plassert utenfor porten til St. Anthonys hjem for foreldreløse barn med en liten koffert i hånden og lite ante hun hva som ventet henne  der…
Årene gikk og Margot reiste til Usa for å komme seg vekk etter at hun hadde blitt mishandlet av kjæresten sin og hele tiden har hun sin skytsengel med seg. Ruth klarte ikke alltid å stå å se på at ting skjedde uten at hun grep inn og siden Margot iblant kunne høre henne, så blandet hun seg inn til tross for hun hadde fått streng beskjed om å la det være.
Margot traff Toby  og de reiste til Las vegas og giftet  seg og snart var  Margot gravid med sønnen Theo. Han går i samme felle som moren gjorde med alkohol og narkotika, han drakk seg full for første gang allerede som tiåring og måtte på ungdomsanstalt for å ha stukket ned en annen gutt samme året.
Når Theo er tenåring blir han satt i fengsel siktet for mord, og Ruth må inngå en pakt med en demon for å redde sønnen fra giljotinen. Gjør inngåelsen av pakten at hun blir sendt til helvete i stedetfor til himmelen når oppdraget hennes på jorden er utført og vil hun få svar på hvorfor og hvordan hun døde i en så ung alder?
«Demonene setter seg mål lang tid i forveien. De jakter i flokk. Tre av dem tilbrakte mesteparten av natten med å iverksette en plan de hadde forberedt i flere år: Å overtale Margot til å ta sitt eget liv.«
Min mening om boken

Jeg hadde verken hørt om forfatteren  eller boken før jeg kom over den i vårkatalogen til forlaget. Tittelen og coveret på boken gjorde meg veldig nysgjerrig og gleden var dermed stor da boken dumpet ned i postkassen min  litt senere. For en herlig og vidunderlig bok dette er til tross for at det til tider er grusomme ting som skjer og det er ikke til å stikke under en stol at Margot hadde et tøft liv for det meste og man kunne ikke unngå å bli glad i Ruth som gjorde sitt ytterste for at Margot skulle få et mye bedre liv enn det  hun var ment til å ha. Dette er forfatteren sin debutroman, hun har tidligere gitt ut en diktsamling. Jeg håper hun gir ut flere bøker for dette var meget bra med skytsengler, erkeengler, demoner og serafer, det eneste jeg syntes var dumt var at jeg ikke hadde sjans til å lese den i et eneste jafs. Dette er en bok jeg absolutt anbefaler deg til å lese. Tror dette blir en av mine favoritter!

10 kommentarer om “Bokanmeldelse – En skytsengels dagbok av Carolyn Jess- Cooke

 1. fikk litt frysninger når eg leste dette, på en positiv måte altså 😉
  flott omtale av det som virker som en bok man ikke klarer å legge fra seg – så denne skal nok få bli med meg hjem snart 🙂

  Liker

 2. Flott omtale! Jeg hadde ikke lyst til å lese den før kjeg leste omtalen din ;))
  Men det blir nok «en vakker dag» ;)) Eller en dag jeg har lyst til å lese noe i en jafs!
  Ha en glad kveld, Beathe!
  Pia xx

  Liker

Kommentarer er stengt.