Smakebit på Søndag – 10: Frihet og Fangenskap av Simona Ahrnstedt

 Ukene flyr avgårde og det nærmer seg VÅR med stormskritt, ute er Tulipanene som jeg plantet i høst på god vei opp og snart klar til å blomstre.  Nå var ikke temaet blomster, men bøker… det er Søndag og det betyr en ny «Smakebit på Søndag» i regi av Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten. Denne gangen har jeg valgt en bok som jeg ikke har begynt på enda men som ligger som neste bok i bunken over herlige bøker som bare  venter på å bli lest.
Det er desember 1880 i Stockholm, og på Operaen møtes de for første gang. Hun – den rødhårede Beatrice Löwenström, lever et innestengt og regelstyrt liv hos onkelen sin og hans familie. Han – den karismatiske Seth Hammerstaal, er byens mest beryktede ungkar. Han er en av Sveriges rikeste menn, og har aldri latt seg styre av regler og konvensjoner. Etter kvelden på Operaen krysses deres veier stadig oftere. Seth fascineres av Beatrices intelligens og frittalenhet. Hun er ulik alle andre kvinner han har møtt, og det tar ikke lang tid før de to vikler seg inn i en komplisert, men lidenskapelig romanse. Men beruselsen blir kortvarig. Det finnes en avtale som mennesker i Beatrices nærhet har fått i stand – en plan for Beatrices fremtid som innebefatter verken frihet, lykke eller Seth…
Forfatteren, Simona Ahrnstedt sies å være Sveriges nye Jane Austen!
Forfatteren er født i 1967  og er utdannet psykolog og arbeider med kognitiv atferdsterapi. «Frihet og fangenskap» er hennes debutroman. Så var det smakebiten som  er hentet fra side 20 og  kommer her:
» Med raske skritt gikk Beatrice gjennom en lang korridor. Hun festet blikket på et punkt foran seg,rundet et hjørne, og så enda et, og da så hun en dør stå på gløtt, gled hun inn i rommet og kikket seg rundt. Rommet var tomt, og det var få malerier på veggene. Hun lurte på om hun skulle……
» Du burde ikke gå rundt slik alene»,sa en stemme bak henne og Beatrice rykket til og snudde seg.»

Er veldig spent på denne og gleder meg til å kunne ta fatt på denne. Likte veldig godt coveret på denne boken også, helt nydelig!
 Vil du være med å dele en smakebit fra boken du leser i med andre, eller har du lyst til å se andre smakebiter så kan du gjøre det her.
Ha en super Søndag.

17 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 10: Frihet og Fangenskap av Simona Ahrnstedt

 1. Så flott smakebit 🙂
  Jeg er veldig klar for en «ny Austen» – de bøkene er allerede slitt ut ;))
  Enjoy this beautiful Sunday!!
  Pia xx

  Liker

 2. Har ikke lest noe av Austen så jeg vet ikke, refererte kun forlaget som utgir denne boken på norsk, men uansett så gleder jeg meg til å ta fatt på den:-) Ha en fin kveld:-))

  Liker

 3. Marika: Det fikk de fra en av anmeldelsene av boken. Se på forsiden av den norske versjonen, så skjønner du.

  Liker

Kommentarer er stengt.