Bokanmeldelse – Mørk Engel av Laini Taylor

Forlag: Bazar
Tittel:Daughter of Smoke and Bone
Norsk tittel: Mørk Engel
Forfatter:Laini Taylor
Sideantall:400
Utgitt:2012
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde:Vant den hos forlaget.

 Fra Bokomslaget


Det var en gang kjærlighet oppsto mellom en engel og en djevel.
Det endte ikke godt.

På dørkarmer rundt om i verden dukker det opp svarte håndavtrykk. Det er fremmede vesener med vinger som har satt dem der.
I en mørk og støvete forretning har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten.
Og i de trange smugene i Praha er en ung kunststudent i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden.
Møt Karou. Hun fyller skissebøker med monstre som muligens er virkelige, muligens ikke. Hun har en tendens til å forsvinne på mystiske “ærend”; hun snakker mange språk – og ikke alle er menneskespråk. Dessuten har hun naturlig blått hår. Hvem er hun? Det er et spørsmål som opptar  henne, og hun har satt seg fore å finne det ut.
Da en av de fremmede – vakre, forfulgte Akiva – setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?

 Om boken

I Praha hvor mesteparten av handlingen i denne boken foregår bor Karou, en 17 år gammel kunststudent. Ved første øyekast er hun som tenåringer flest, om enn litt mer av den eksentriske typen kanskje, hun har en bestevenninne som heter Zuzana og en innpåsliten ekskjæreste som ikke forstår at det er slutt mellom dem.  Karou er derimot ikke helt som alle andre tenåringer, hun har nemlig blått hår fra naturens side og en haug med tatoveringer som har magiske evner.Rundt halsen bærer hun et perlesmykke som består av klinker, og de kan hun ønske seg små ønsker med.
Med jevne og ujevne mellomrom forsvinner Karou fra vennene sine og skolen, hun blir borte i dagevis. Da går hun ærend for sjefen sin, Brennstein, han samler på tenner av en eller annen merklig grunn Karou ikke forstår. Fra butikken hans  finnes det dører som kan ta henne med til alle deler av verden og tilbake igjen ved fullført oppdrag. Hun annser Brennstein og hjelperne som familien sin.
På ett oppdrag i Marrakesh treffer hun engelen Akiva og det oppstår en kontakt mellom dem med det samme og snart skal Karou finne ut sannheten om hvem hun er.
Min mening om boken
Da jeg vant denne boken i en konkurranse som forlaget hadde på sin facebookside så  må jeg innrømme at jeg allerede da hadde rukket å bli veldig nysgjerrig på denne boken selv om den er i utgangspunket  ikke er en bok jeg hadde plukket ut selv i en bokhandel. Har av en eller annen grunn aldri vært facsinert av  denne sjangeren men etter å ha lest mange flotte bokbloggere snakke så varmt om denne boken ble nysgjerrigheten vekket også hos meg. Det er en stund siden jeg ble ferdig med boken men har ikke rukket å skrive omtale før nå. 
Jeg må bare bøye meg i støvet og ta av meg hatten for denne fantastiske forfatterens evne til å skape en så troverdig og vakker  parallell verden til den verden vi befinner oss i. Jeg ble glad i både Karou og hennes venninne Zuzana. Alle stedsskildringene og ikke minst det enorme persongalleriet er så vakkert og fint beskrevet at jeg følte jeg fysisk ble dradd med på den reisen som Karou gjorde gjennom hele boken. Boken beskrev også kjærligheten mellom to mennesker så vakkert og levende at det kunne føles som jeg  satt å så på en film uten at det virket klissete på noen måte, men mer som du kunne følge kjærligheten deres på kroppen.
Vet ikke om jeg kan komme på annet å si om denne boken enn at denne MÅ bare oppleves og det skjer noe hele tiden så det blir ikke enkelt å plukke ut noen smakebiter denne gangen.
Om jeg ble helt hektet på Fantasy gjenstår å se, men jeg kan innrømme så mye at jeg skal få med meg de to neste bøkene  for dette er første av en triologi og jeg kjenner at jeg gleder meg til den dagen filmen er ferdig.

Andre bokanmeldelser på denne boken:
4 kommentarer om “Bokanmeldelse – Mørk Engel av Laini Taylor

Kommentarer er stengt.