Smakebit på Søndag – 6 : Før jeg sovner & The secret dreamworld of a shopaholic

Det er Søndag og dermed er det klart for en ny «Smakebit på Søndag» hos Mari fra bloggen Flukten fra Virkeligheten. Denne ukentlige utfordringen går ut på å slå opp i boken du holder på med og dele noen linjer med oss andre. Smakebiten må ikke avsløre noe av selve handlingen i boken.
I dag på selve morsdagen vil jeg gjerne dele noen linjer fra 2 av de bøkene jeg leser i øyeblikket.

Denne boken startet jeg på i går kveld så jeg har ikke kommet så veldig langt, smakebiten er hentet fra s 28.

» Det er to av meg nå, i den samme kroppen: Den ene er en 47 år gammel kvinne. Rolig, høflig, og vet hva slags oppførsel som er passende og hva som ikke er det. Den andre er i tyveårene og skriker. Jeg kan ikke avgjøre hvem av dem som er meg,men det eneste jeg hører av lyd er trafikken i det fjerne og skrålingen fra ungene i parken, så jeg antar det må være førstnevnte.»Den andre boken jeg har lyst å dele noen linjer med dere fra er denne:

Skal jo utfordre meg selv i år og har som mål at jeg skal lese  minst 4 bøker på Engelsk. For mange av dere høres dette sikkert lite ut, men for meg som har en slags » skrekk » for å lese på Engelsk så er det  nok. 
I denne boken treffer vi journalisten Rebecca Bloomwood som er en ekte shopaholiker, jeg har sett filmen mange ganger, men allerede nå tror jeg at jeg liker boken bedre. Smakebiten er hentet fra s 21.
» In the window of  «Denny & George» is a discreet sign. It`s dark green with cream lettering and it says: SALE.
I stare at it, my heart thumping hard. It can`t be true. Denny & George can`t be having a sale. They never have a sale.Their scarves and pashminas are so coveted,they could probably sell them at twice the price. Everyone I know in the entire world aspires to owning a Denny & George scarf. (Except my mum and dad, obviously. My mum thinks if you can`t buy it at Bentalls of Kingston, you don`t need it.) «
Har du lyst til å dele noen linjer med oss fra boken du leser i, eller har du lyst til å lese flere smakebiter så kan du gjøre det her

27 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 6 : Før jeg sovner & The secret dreamworld of a shopaholic

 1. Før jeg sovner står klar til å lesast og eg kan ikkje få lese ferdig bøkene før den fort nok Kjempefin smakebit. Er såå spent på den boka. =)

  Liker

 2. Likte begge smakebitene. 🙂

  Å lese på engelsk skal nok gå bra! Det er mye en treningssak. Selv leser jeg minst like mye engelsk som norsk, om enn ikke mer. Jo mer du leser på engeslk, jo lettere kommer det til å gå!

  Liker

 3. Fine smakebiter. Jeg hadde også en periode hvor jeg foretrakk å lese norsk, men den gikk heldigvis over. Problemet for meg er egentlig at det går dobbelt så fort å lese norsk som å lese engelsk, så jeg foretrekker enda norske bøker, men prøver å få lest bøker på engelsk om de er skrevet på engelsk orginalt 🙂

  Liker

 4. Tusen takk for smakebitene 🙂 Jeg har lest Shopaholic boken og dessverre falt den ikke i smak, hovedpersonen ble for overfladisk for meg.

  Så bra at du har som mål å trenge opp engelsken. Hvis du syntes det er litt vanskelig vil jeg tipse deg om å lese amerikanske ungdomsbøker i en start(eller amerikanske romaner). Det er ofte lettere enn britisk engelsk 🙂

  Liker

 5. Tusen takk for flotte smakebiter.

  Før jeg sovner står i bokhyllen og venter på å bli lest. Den har fått mye positive tilbakemeldiner, så jeg er veldig spent på den.

  Jeg er veldig glad i Sophie Kinsella og Shopaholic serien. Alltid fin underholdning synes jeg – og ikke minst lettleste engelske bøker. 🙂

  Liker

 6. Bare hyggelig:-) Den virker veldig bra og gleder meg til å få lest den ferdig. Det er første boken av Sophie Kinsella jeg leser men liker sjangeren veldig godt. Ha en fin søndag:-)

  Liker

 7. Før jeg sovner høres fryktelig spennende ut! Som flere andre her sier, så er lesing på engelsk en treningssak. Tidligere leste jeg kun noen få bøker på engelsk, men i fjor satt jeg virkelig inn støtet. Det tok litt tid før jeg følte meg helt konfertabel med det og brukte nok lengre tid enn vanlig på den første engelske boka, men så plutselig løsnet det. Så i fjor leste jeg faktisk flere bøker på engelsk enn på norsk 🙂

  Liker

 8. Det er kjempebra det!Er spent på hvordand et går med meg og lesingen på engelsk, men satser på at det går seg til etterhvert ja. «Før jeg sovner» er nok en spennende bok som jeg gleder meg masse til å lese ferdig.

  Liker

 9. Smakebiten fra Før jeg sovner var utrolig fristende. Jeg må nok lese den boken! Takk for tips og ha en riktig fin søndag!

  Liker

 10. Takk for begge smakebitene:) Har ikke lest noen av de, men jeg har den først nevnte på hylla, skal snart kaste meg over den, så den ikke havner tilbake til biblioteket ulest:)

  Leser også mest bøker på norsk, men det er fordi det går raskere, men imellom går jeg for engelsk. Som du sier øvelse gjør mester, trenger vel og øve meg jeg å:)

  Ønsker deg en riktig fin søndag videre!:)

  Liker

 11. Tusen takk for det:-) Har ikke kommet så veldig langt avgårde, men jeg merket at jeg ble revet med fra første linje og det lover jo veldig godt.Ha en super dag videre du også:-)

  Liker

 12. Tusen takk for det:-) Ser jo filmer og serier uten tekst så det burde jo gå greit å lese på engelsk også ( med en liten ordbok ved siden av hihi) Ha en super dag videre:-)

  Liker

 13. Tusen takk for det:-) Jeg begynte på den i går kveld så jeg har ikke kommet så langt enda, men jeg merket at jeg ble revet med fra første linje og det lover jo veldig bra, har bare hørt lovord om denne. Det går nok raskere å lese på norsk helt klart, men jeg tenker at jeg må prøve meg litt, det går fint å se filmer og serier uten tekst så da MÅ jeg jo få til å lese også. Ha en kjempefin søndag videre du også:-)

  Liker

 14. Jeg brukte lang tid før jeg begynte å lese på engelsk, men for å fortsette på vampyrserien til Anne Rice ble jeg nødt siden kun et fåtall av bøkene var å finne på norsk. Jeg brukte veldig lang tid på den første boken (en bok som attpåtil var nesten 700 sider), men kom meg gjennom. Nå leser jeg engelsk like flytende som norsk, det kommer etter hvert når man fortsetter å utfordre seg selv på det.

  Liker

 15. Jeg må jo begynne en gang tenker jeg og litt av grunnen er det at den ene boken til Carole Matthews får jeg ikke lest for den er umulig å få tak i på norsk om ikke forlaget bestemmer seg for å trykke opp et nytt opplag. Jeg tror det skal gå seg til, blir i hvertfall spennende å lese på Engelsk.

  Liker

Kommentarer er stengt.