Topp 10 -Chick lit bøker jeg har anbefalt noen som ikke leser "Chick- lit"

Hver Tirsdag har bloggen The Broke and the Bookish en topp ti liste, og denne uken skal vi fortelle hvilke 10 bøker av en eller annen sjanger vi har anbefalt noen som overhodet ikke leser den sjangeren i det hele tatt.
Jeg har valgt å lage en liste over topp ti bøker i «Chick-lit» sjangeren  jeg har anbefalt noen som overhodet ikke leser denne typen bøker . Mulig jeg «fusker» litt nå også for jeg kommer til å nevne flere bøker av samme forfatter rett og slett fordi de har skrevet flere bøker som jeg absolutt kan anbefale til de som ikke «liker sånt». Hehe..

 1. Vi møtes på Chocolate- heaven av Carole Matthews.

   Denne boker var mitt aller første «møte» med Carole Matthews og jeg må si at jeg falt pladask for både forfatteren og boken. Glem diamanter, sjokolade er en jentes beste venn. Boken handler om 4 venninner i ulike stadier i livet som møtes titt og ofte på sitt favoritt spisested » Choclate- heaven».

  Omtale fra forlaget:

  Glem diamanter. Sjokolade er en jentes beste venn!Noen kvinner har svart belte i shopping, andre er en hund etter champagne. Noen liker å kose seg med en god bok, mens andre foretrekker en kveld på byn.. Men det eneste Lucy Lombard ikke kan leve uten, er sjokolade!I følge Lucy er det ikke kaffe som kurerer gruff, det er sjokolade. Det er medisinen mot alt fra hjertesorg til hodeverk, og hun er ikke den eneste med denne overbevisningen. Tre andre deler hennes søte, mørke lidenskap: Autumn, Nadia og Chantal.Så ofte de kan møtes venninnene på stamkafeen Chocolate Heaven, der de blir traktert etter behov av de to skrullene Clive og Tristan. Ved store kriser kan behandlingen ta hele dagen, som når man oppdager at kjæresten er en uforbederlig rundbrenner, sjefen er en stor flørt, eller når den spillegale ektemannen er nær ved å ruinere hele familien

       2.  Om du kunne se meg nå av Cecelia Ahern.

  Denne ble mitt første «møte» med Cecelia Ahern og jeg må bare si at jeg digger hennes magiske verden og skal få lest alle bøkene av henne etterhvert.

   Elizabeth Egan har sin fulle hyre med å drive sitt eget interiørdesignfirma. Samtidig er hun motvillig adoptivmamma for nevøen Luke, som hennes uansvarlige søster har overlatt til henne å ta seg av. Orden og punktlighet gir henne kontroll over hverdagen, helt til Ivan dukker opp. Han er sorgløs, spontan og eventyrlysten, alt det Elizabeth ikke er. Og snart tar livet en vending hun aldri kunne drømt om.

       3.  Elsker, Elsker ikke  av Carole Matthews

    Dette er en bok som fikk meg til å drømme om å  reise ut i verden og oppleve annen kultur.

   Jake forlater Lyssa til fordel for en kvinne som ikke maser om babyer hele tiden. For å komme over hjertesorgen, drar Lyssa på fottur til Nepal. I Himalayas ville landskap snubler hun over flere overraskelser enn hun kunne drømme om, og når hun først når toppen, er hun ikke sikker på om hun vil ned igjen.

        4. Et sted i nærheten  av Cecelia Ahern

    Mitt andre møte med denne flotte unge forfatteren som tar oss med til sin magiske verden.

  Lurer du noen gang på hvor det blir av alt som forsvinner? Det har SandyShortt gjort siden hun var ti år og nabojenta Jenny-May ble borte. I virkeligheten var Jenny-May gatens slemmeste jente, men etter at hun forsvant og ble fremstilt på skjermen i de tusen hjem med sitt lyse hår og sine blå øyne. Men så en dag forsvinner Sandy selv. Endelig får hun svar på noen av de spørsmål som har hopet seg opp i henne – og hun finner noe hun slett ikke hadde regnet med.

       5. Veien til Lykke    av Carole Matthews

  Det er ikke lett å finne den store kjærligheten, og Sadie må i tillegg velge mellom to menn. Først forelsker hun seg i den rike filmprodusenten Gil. Han lokker henne vekk fra regnfylte London over til solfylte Los Angeles, men der venter også Gils ikke helt fraseparerte kone. Så faller hun for den arbeidsløse skuespilleren Travis. Han er røff i kantene, men finner på mye gøy. Jo lenger hun venter, jo vanskeligere er det å velge, og Sadie oppdager at California byr på flere overraskelser.

        6. Dagbok fra i morgen av Cecelia Ahern

  Mitt tredje møte med forfatteren som liker å underholde oss med sin magiske måte å skrive på.

  Tamara vokser opp på solsiden og er vant til å få alt hun ønsker seg. Hun har aldri skjenket morgendagen en tanke, men da faren dør og etterlater familien i bunnløs gjeld, forandrer livet seg dramatisk. Sammen med moren må Tamara flytte til sin onkel og tante, som bor i en liten landsby, langt fra det velstående og urbane Dublin Tamara er vant til. Hun er ensom og alene. Men på biblioteket kommer hun over en bok som snur opp ned på tilværelsen. Tamaras liv forandrer seg for alltid da hun finner ut hva boken gjemmer..

       7. Slinger i Brudevalsen  av Carole Matthews

   Carole Matthews sine bøker har jeg fått skikkelig sansen for, denne er intet unntak.

   Josie Flynn drar til New York for å være brudepike i sin kusine Marthas bryllup. Selv er hun halvt skilt og helt på sjekker’n.

       8. Skjulte talenter  av Carole Matthews

   Fern Kendal synger som en engel, men må ta til takke med å jobbe som bartender og pubsanger – mens hun drømmer om å bli sangstjerne. Hva skal til for at hun blir oppdaget? Da et tv-talent-show etterlyser deltagere, griper hun sjansen og melder seg på.

   De to neste bøkene er vel ikke «Chick-lit» men jeg tar de med her likevel.

         9. Drømmehjerte  av Cecilia Samartin

   Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner til Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter til USA, Alicia blir tilbake. Etter mange år klarer ikke Nora å lese om venninnens vanskelgie liv, hun må tilbake. Vakkert om vennskap, håp og håpløshet.

       10. Hotellet på hjørnet av bitter og søt av Jamie Ford

   
  Tar denne med her fordi den er en vakker bok som jeg har anbefalt flere til å lese.

  Hvilke ti bøker har du anbefalt til noen som ikke leser akkurat den type bøker?

  Klem Beathe

  6 kommentarer om “Topp 10 -Chick lit bøker jeg har anbefalt noen som ikke leser "Chick- lit"

  1. Jeg falt helt for Cecelia Ahern etter å ha lest Gaven. Nå holder jeg på med Et sted i nærheten. Etterpå skal jeg lese PS. Jeg elsker deg og så har jeg lest alle hun har gitt ut.
   Hotellet på hjørnet av bitter og søt er også en av mine favoritter. Jeg koste meg med den historien mens jeg var på ferie og har anbefalt den til mange etterpå.
   Cecilia Samartin er også en forfatter jeg må få med meg. Nå står La Peregrina i hyllen og venter på å bli lest. Hun skriver fine bøker 🙂

   Carole Matthews er derimot en helt ukjent forfatter for meg. Men jeg tenker at hvis vi liker så mange av de samme bøkene så kan kansje hennes bøker også være noe for meg. Jeg noterer meg navnet og takker for tips!

   Liker

  2. Jeg har ikke fått lest alle av Cecelia Ahern enda, men det skal jeg. Når det gjelder Carole Matthews sine bøker så har hun gitt ut 7 stykker på norsk og jeg har lest 6 av de, den syvende har jeg problemer med å få tak i, men gir meg ikke, skal nok få lest den også. Kan absolutt anbefale bøkene hennes.

   Liker

  3. Hei Beathe! For et flott og innholdsrikt innlegg! Ja, «Sirkelen» er en helt fantastisk bok. Jeg er sikker på at Gyldendal sender deg et eksemplar hvis du sender en mail til dem. Jeg sender deg en mail med mailadressen deres, så kan du gjøre et forsøk!! Stor klem 🙂

   Liker

  Kommentarer er stengt.