Bokanmeldelse – Storm i en tekopp av Carole Matthews

Forlag: Cappelen Damm
Sideantall: 512
Format:Heftet
Utgitt:2010
Kilde: Kjøpt selv

Fra Bokomslaget

 Ali Kingston er lykkelig gift og har tre barn. En kjapp cappuccino i Covent Garden er alt som skal til for å snu opp ned på livet hennes. Men så er det heller ikke hver dag hun blir oppvartet av en råkjekk kunstner som er femten år yngre enn henne.


Da ektemanen Ed finner ut at Ali har vært sammen med en annen mann, tror han det verste.
I et anfall av sjalusi og sinne kaster han henne ut- rett i armene på unge, virile Christian. Det som starter som et utskyldig møte, utvikler seg til et hett forhold…..

Min mening om boken

Boken begynner med at Alicia, Ali er ute på  Cafè og spiser i lunsjpausen sin og idet hun skal til å gå så treffer hun på Christian, en ung kunstner som absolutt MÅ tegne henne og han vil gjøre det gratis. Han tegner henne slik han ser henne og hun blir mildt sagt smigret over hvor vakker han syntes hun var, selv om hun kunne skimte seg selv inne i tegningen et sted så hadde han tegnet henne på en måte som hun kunne sett ut på en veldig god dag!

»  Jeg rører i kaffen og fyller skjeen med cappuccinoskum,som vi alle vet smaker like godt enten det er varmt eller kaldt. Jeg har begynt å få rigor mortis i baken og jeg krysser bena og vrikker meg litt i et fåfengt håp om å finne en del av den som ikke allerede er død.» Ikke rør deg,» befaler en stemme.
Jeg snur meg og sier:» hva?» med min mest bitende stemme. En unggutt sitter der med staffeliet sitt og den unge, ubekymrede pannen hans er rynket i konsentrasjon mens han tegner meg.»

 Alicia som er gift og har 3 barn føler seg veldig smigret over at denne unge mannen som sikkert kunne fått hvem han ville er så betatt av henne som nesten kunne vært moren hans, går tilslutt med på å treffe han igjen. Hun kan ikke røpe dette for noen, ingen unntatt lillesøsteren hennes Jemma som hun forteller alt til.

» Enkelte mennesker ville si at jeg var gammel og satt. Andre ville si at jeg var moden. God vin modner, men det gjør ost også.»


Når ektemannen får vite at hun har vært på date med en ung gutt, mens han hadde prøv å få tak i henne hele dagen etter at deres yngste gutt hadde falt ned fra et klatrestativ i barnehagen og måtte på legevakten, kastet henne rett på dør. Hun på sin side hadde slått av mobilen av dårlig samvittighet fordi hun hadde skulket jobben sin den dagen og ville ikke at sjefen skulle klare å få tak i henne, feig som hun var.


Som husløs må Ali, bite i det sure eplet og banke på døren til Christan som hun kun har kjent noen få dager… og som bor i et kollektiv i ett victoriansk hus i Notting Hill sammen med to venner hvor den ene viser seg å være en tidligere kjæreste…
Både Ed og Ali er altfor stolte og når det ble tatt ut prøveseperasjon hadde de enda ikke snakket ut med hverandre  og lillebroren til Ed,Neil og lillesøsteren til Ali,Jemma klekker ut en plan som skal føre ekteparet tilbake til hverandre igjen….noe som skulle vise seg å  være enklere sagt enn gjort…

«» Skal jeg sette over kjelen? » spurte Neil muntert.
Det syntes jeg er en utmerket idè Neil, » sa Jemma, som om han nettopp hadde utbasunert at han hadde løst gåten om meningen med livet, og ikke bare tydd til det typisk britske svaret på enhver vanskelig situasjon. En deilig kopp te.»

Boken er i ekte Carole Matthews stil og den innfridde absolutt mine forventnigner til den. Likevel syntes jeg det er et par ting som trekker litt ned, for på meg virker det merkelig at en mor kan tilgi elskeren sin at han har gitt barna hennes  som er i alderen 15,12 og 4 narkotika! Hvilken mor hadde fortsatt forholdet etter en slik avsløring? Det er ikke før hun blir alvorlig syk og attpåtil får vite at den unge elskeren sin kan få den verste Casanova til å fremstå som den reneste munken at hun finner ut at han ikke kan dekke alle hennes behov på en tilfredstillende måte.Akkurat det irriterte meg noe voldsomt, at det går an å være så treg!! Neida, jeg har ikke glemt hvordan det er å være forelsket;-)

 Ellers koste jeg meg med boken og den endte som jeg gikk å ventet på hele tiden.

Klem Beathe
9 kommentarer om “Bokanmeldelse – Storm i en tekopp av Carole Matthews

  1. Hei Beathe, ser at du har nattbordet en bok jeg har også veldig lyst å lese. Er veldig nyskjerrig på hvordan den kommer til å være:) Forresten fint innlegg, har ikke lest boka heller mye av forfatteren, men høres ut som en skikkelig kosebok,fyllt med komplikasjoner og kjærlighet. Sånt like man jo:)

    Ha en fin dag!:)

    Liker

  2. @gråbekka:Har ikke kommet så langt på den enda for jeg begynte på den i går kveld, men sålangt syntes jeg at det er en bra bok. Denne var jeg så heldig å få tilsendt fra forlaget på lørdag. Skal gi den en lyd underveis om hvordan den er. Nå har jeg lest 6 av 7 bøker CM har gitt ut på norsk og jeg er kjempefornøyd med alle bøkene hennes.
    ha en fin dag du også:-)

    Liker

Kommentarer er stengt.