Boktema hos Anette – "All I want for Christmas"

Hos Anette i Anettesbokboble skal vi denne uken fortelle hva vi ønsker oss til jul og siden jeg har blitt helt hektet på bøker så er det vel ingen tvil om hva jeg ønsker meg til jul.
Det er veldig mange bøker som er på min ønskeliste men jeg har plukket ut tre stykker som jeg ønsker meg:

Fra bokomslaget

Kjærlighet og tragedie i det engelske kongehus Storslått historie fra Rosekrigen om makt og intriger, om allianser og spill i kulissene, om kjærlighet og sterke familiebånd – og en dronning som gjør alt for å sikre sin familie. Den hvite dronningen er første bind i en trilogi om mektige kvinner under Rosekrigene (1455-1485). «Den nålevende dronningen av historiske kriminalromaner er Philippa Gregory. Hennes romaner er fylt av sterke, målbevisste kvinner som tar skjebnen i egne hender …

I klassikertradisjonen av store amerikanske bestselgere er Rosene det beste siden Tatt av vinden og Tornefuglene. I en liten by øst i Texas kontrolleres den mektige tømmer- og bomullsindustrien av de to store familiene som en gang grunnla byen. Bomullsmagnaten Mary Oliver og tømmerindustriherre Percy Warwick skulle egentlig vært gift, men på grunn av en rekke ulykksalige hendelser ble det aldri slik. Deres ukloke valg og handlinger får dramatiske konsekvenser, også for deres barn og barnebarn.Med stor varme maler Leila Meacham frem en storslått kjærlighetshistorie om svik, hemmeligheter og tragedier i tre generasjoner.

Den siste boken har jeg skrevet ett lite innlegg om tidligere men jeg tar den med her likevel jeg…

Fra forlaget

Hver morgen våkner Christine, en kvinne i 40-årene, ved siden av en fremmed som sier han er mannen hennes. Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Etter flere år med terapi har hukommelsen ikke kommet tilbake, men hennes nye terapeut velger en ny strategi: Han får henne til å begynne å ta notater og skrive ned de fragmenter hun husker. Selv om hun hver natt glemmer hvem hun, kan hun ved hjelp av notatboken litt etter litt føye nye brikker til puslespillet. Det blir en skremmende avdekking av fortiden, for hvem kan hun egentlig stole på?

Før jeg sovner er en intens psykologisk thriller, der leseren setter sammen brikkene i samme tempo som Christine – og dermed opplever hennes setbacks, fremskritt og ikke minst hennes uhyggefølelse på nært hold.

Dette var mine bokønsker for julen 2011,hva er dine ønsker?

Klem Beathe

6 kommentarer om “Boktema hos Anette – "All I want for Christmas"

  1. Jeg har også kjempelyst til å lese rosene. Før jeg sovner har jeg kjøpt på engelsk og gleder meg til å lese den, har hørt veldig mye bra om den. Håper du får noen av bokønskene dine til jul.

    Liker

  2. @ bokelskerinnen: Tusen takk for det. Før jeg sovner MÅ jeg bare kjøpe når den kommer ut. Har aldri lest en hel bok på engelsk men har satt meg som mål å skulle lese noen bøker i løpet av 2012.

    Liker

Kommentarer er stengt.