Bokanmeldelse – Et lite sidesprang av Denise Rudberg

Fra Bokomslaget

Marianne Jidhoff er 55 år og tidligere advokatsekretær. Etter mannens død blir hun overtalt til å gå tilbake til sin gamle jobb hos påtalemyndighetene. En finansmann har blitt brutalt drept utenfor sitt eget hjem på Östermalm, og Marianne blir plassert i et team som skal granske saken. Med seg i gruppen har hun den erfarne etterforskeren Torsten Ehn og den nyansatte unggutten Augustin Madrid. Forbrytelsen viser seg snart å ha koblinger til en bisarr virksomhet som drives i det skjulte, hvor de som er villige til å betale kan leve ut sine mørkeste fantasier. Denise Rudberg er tilbake med en ny roman i en genre hun kaller elegant crime. Det dreier seg om kriminalhistorier i overklassemiljø, flotte middager, eksklusive hjem og høye ambisjoner. Miljøet inneholder alt som trengs for å skape en spennende historie – makt, penger, forfengelighet og dekadens.

Omtale

En finansmann har blitt drept utenfor sitt eget hjem på Östermalm. Den tidligere advokatsekretæren Marianne Jidhoff blir overtalt til å gå tilbake til jobben sin for å jobbe i et team som skal granske saken. Dette er den første boka om Marianne Jidhoff.

Mine kommentarer

Et lite sidesprang er den første boken jeg leser av Denise Rudberg og det blir neppe den siste. I boken blir vi kjent med Marianne Jidhoff som etter flere års permisjon klarer å la seg overtale til å gå tilbake til jobben som statsadvokatsekretær. Vi blir også kjent med Torsten Ehn som er etterforsker hos Rikskriminalpolisen som er Sveriges svar på Kripos.
Boken hadde ett lettlest språk og var bygget opp på en slik måte at man ble etterhvert ganske så godt kjent med de ulike karakterene i boken og som på høyst ulik måte hadde tilknytting til den drepte finansmannen.Dette var absolutt en bok etter min smak,akkurat passe spennende og med litt plass for litt romantikk også. Dette er en bok du bør få med deg og det gledet meg mye å høre at det kommer flere bøker om Marianne Jidhoff og at det er planlagt filmatisering av disse. Mye å glede seg til fremover med andre ord.
Denne boken var jeg så heldig at jeg fikk tilsendt fra Cappelen Damm forlag,det takker jeg veldig masse for!

klem Beathe

2 kommentarer om “Bokanmeldelse – Et lite sidesprang av Denise Rudberg

Kommentarer er stengt.