Bokanmeldelse- Papirpiken av G.G. MUSSO

«Papirpiken» er den franske forfatteren Guillaume George Musso sin andre roman.

Forlagets omtale

Hvis dine ord kunne holde henne i live, hva ville du si? Tom Boyd, en berømt forfatter som er lider av skrivevegring, møter heltinnen i sine bestselgende romaner. Hun er vakker, desperat, og forteller ham at hun vil dø dersom han slutter å skrive. Sammen legger de ut på et eventyr der virkelighet og fiksjon blir intrikat sammenvevd i et forførende og potensielt dødelig spill.


Den Norske Bokdatabasens omtale:

Den berømte forfatteren Tim Boyd lider av skrivevegring da han en dag plutselig står ansikt til ansikt med hovedpersonen i sine bestselgende romaner. Hun forteller at hun kommer til å dø dersom han slutter å skrive, og Boyd opplever at hans virkelighet og fiksjonen blir ved sammen.

Fra baksiden av boken

«Hvor kommer du fra ?
-Jeg falt…
-Falt fra hvor da?
-Falt ut av en bok. Falt ut av historien din,ikke sant!»

Min mening om boken

I de føste sidene av boken blir vi gjennom diverse avisutklipp og artikler i ulike ukeblader kjent med at den kjente forfatteren Tom Boyd og pianisten Aurore Valancourt innleder ett stormende forhold som til slutt ender i ett brudd. Ett brudd som får Tom til å miste helt fotfeste.

Videre så kommer de to bestevennene til Tom, Milo & Carole til for å forsøke å hjelpe han på beina igjen uten noe særlig hell. Fra å være en suksessfull forfatter som tidligere har gitt ut to romaner som ble bestselgere klarte han ikke å begynne på sin 3 roman.

Det er ikke før han møter Billie,en av hans romanfigurer at ting begynner å skje…men kan virkelig Billie hjelpe Tom på beina igjen?

Dette er absolutt en bok etter min smak,en herlig bok om kjærlighet og vennskap, og leting etter en veldig viktig bok som snart har vært innom alle verdens hjørner på sin ferd, klarer de å få tak i den før det er for seint?
Jeg likte slutten, en vakker og varm slutt, om enn så var den mildt sagt overraskende.
Jeg er så heldig at jeg har forfatterens første bok liggende også, den heter «Etterpå»

Denne boken var jeg så heldig at jeg fikk tilsendt fra forlaget Pantagruel
Jeg kan absolutt anbefale denne boken!!