Vinneren av The Man Booker Prize 2017

manbooker2017 ok

Det ble amerikanske George Saunders som ble vinner av The Man booker prize 2017 med romanen Lincoln in the Bardo.

Om romanen, sakset fra Goodreads: The captivating first novel by the best-selling, National Book Award nominee George Saunders, about Abraham Lincoln and the death of his eleven year old son, Willie, at the dawn of the Civil War

On February 22, 1862, two days after his death, Willie Lincoln was laid to rest in a marble crypt in a Georgetown cemetery. That very night, shattered by grief, Abraham Lincoln arrives at the cemetery under cover of darkness and visits the crypt, alone, to spend time with his son’s body. 

Høres jo mildt sagt spesiell ut og jeg lånte den på biblioteket og bladde såvidt i den, men jeg fikk ikke lest den før den måtte leveres tilbake. Det er litt delte meninger om denne blant de norske bloggerne som har lest den, Ann Helen likte den veldig godt mens for Elida fungerte den ikke helt.

Jeg kommer nok til å gi den en sjanse til men når det vet jeg ikke, aller først blir det å lese ferdig de påbegynte bookerbøkene som ikke ble lest ferdig hos meg. Jeg holdt egentlig en knapp på Ali Smith med romanen Autumn som jeg likte veldig godt men slik gikk det ikke.

Oppdatert 18/10-2017: Boken kommer ut på norsk våren 2018 hos Gyldendal.

winner Saunders2

 

 

HILSEN BEATHE