The Man Booker International Prize 2017- Dette er kortlisten.

shortlist2017

Den 15 mars ble langslisten på 13 bøker lagt frem, og jeg hadde lest èn på listen, De usynlige av Roy Jacobsen. Jeg hadde store planer om å få lest i hvertfall 3 – 4 bøker til fra listen- det eneste jeg fikk gjort var å kjøpe èn av bøkene og det var det.

 

Nå er de 13 bøkene blitt til 6 bøker og disse bøkene kom på kortlisten.

 1. Compass  av Mathias Enard (France) oversatt av Charlotte Mandell (US) utgitt hos  Fitzcarraldo Editions.
 2. A Horse Walks Into a Bar by David Grossman (Israel), oversatt av  Jessica Cohen og utgitt hos  Jonathan Cape.
 3. The Unseen av Roy Jacobsen (Norway), oversatt av Don Bartlett og utgitt hos MacLehose Press.
 4. Mirror, Shoulder, Signal by Dorthe Nors (Denmark), oversatt av Misha Hoekstra og utgitt hos Pushkin Press.
 5. Judas by Amos Oz (Israel), oversatt av Nicholas de Lange og utgitt hos Chatto & Windus.
 6. Fever Dream by Samanta Schweblin (Argentina), oversatt av Megan McDowell og utgitt hos Oneworld.

Jeg skal lese de resterende fem bøkene fra listen jeg ikke har lest, og to av dem er oversatt til norsk allerede. Det er danske Dorthe Nors sin som har fått navnet Speil,speil, blink på norsk og Judas av Amos Oz. De tre andre bøkene er herved bestilt på nett.

Jeg er glad for at De usynlige kom med videre på kortlisten, jeg likte den boken veldig godt.

Let the reading begin.

spines shortlist2017

Vinneren blir annonsert 14.juni!

 

SKAL DU LESE ELLER HAR DU LEST NOEN AV BØKENE PÅ ÅRETS KORTLISTE?

 

HILSEN BEATHE

4 kommentarer om “The Man Booker International Prize 2017- Dette er kortlisten.

 1. Eg har lest Jacobsen og Schweblin, Oz og Nors får eg tak i på biblioteket, og Grossman og Enard har eg bestilt hjå adlibris. Kindleutgåva til Grossman var dyrare enn papirutgåva så då vart det papir.

  Liker

  1. Du likte ikke Schweblin så godt,var det ikke slik? Jeg bestilte de tre jeg ikke har på bokkubben og de andre har jeg fått som leseeks, eller skal få. Jeg skal lese noen av de fra langlisten også sånn etterhvert men først blir det kortlisten. Ja, jeg har merket at det ikke alltid er så billig med kindle bøker,prisene varierer veldig ser jeg. De jeg bestilte i dag la på mellom 154 og litt over 200 kr, ikke ille med andre ord.

   Liker

   1. Eg er usikker på om det var formatet som ikkje passa. Eg høyrte den på lydbok, og det var muligens ikkje så lurt. Får eg lest dei andre fire kan det vera eg tar Schweblin ein gong til.

    Liker

 2. Elida: Ja, det kan kanskje være noe der. Jeg har prøvd lydbøker men det funker ikke for meg, det blir jo spennende å se om du får en litt annen leseopplevelse om du gir den et nytt forsøk i et annen format.

  Liker

Kommentarer er stengt.