Mammutsalget 2017:Mine anbefalinger

mammut_logo_200

Tidligere denne uken kom  katalogen for årets Mammutsalg ut, selve salget starter den 6. mars og skal vare til den 18. mars, men allerede nå er det mulig å forhåndsbestille de bøkene man måtte blir fristet til å kjøpe. Etter å ha finkjemmet katalogen i noen timer kan jeg slå fast at jeg IKKE kommer til å gå verken bananas eller pådra meg noen form for «Mammut-Mania» i år heller.Og godt er det – for lommeboken i det minste, og kanskje litt for bokhyllene som allerede er stappet til randen.

 

Av mange hundre titler i de ulike kategoriene så kan jeg kontstantere at jeg har lest 40 av titlene i årets katalog, og i tillegg står  50 titler på vent i bokhyllene mine. Det kan kanskje være litt av forklaringen til at jeg ikke fant så veldig mye som fristet i årets katalog.

Jeg fant et par bøker jeg kunne tenke meg å kjøpe, men disse skal jeg komme tilbake til for først vil jeg tipse deg om et par bøker jeg har lest og som jeg vil anbefale videre.

 

enn-bonn-for-de-bortforte

En bønn for de bortførte av Jennifer Clement -Bok nr 20

Dette er en opplysende og bevegende portrett av fattige kvinner i Mexico. Samtidig er det en uforglemmelig fortelling om vennskap, familie og en kvinne som nekter å ligge ned og gi opp.

(Min omtale av boken)

 

redd-barna

Redd barna av Tiril Broch Aakre – Bok nr 1

En varm og sterk roman om det som bærer oss – og det som river grunnen vekk under føttene våre. Her er det mye hverdagsrealisme.

(Min omtale av boken)

 

vinternoveller

Vinternoveller av Ingvild H. Rishøi – Bok nr 110

Samlingen inneholder tre sterke noveller om blant annet kjærlighet, om unge mennesker og deres utfordringer som omsorgspersoner.

( Min omtale av boken)

 

jordmoren-fra-hope-river

Jordmoren fra Hope River av Patricia Harman – Bok nr 43

En sterk og rørende roman om å leve i et lite samfunn i trange tider, om vennskapet mellom sort og hvit, og om å finne kjærligheten igjen, selv om hjertet er fylt av sorg. Med handling fra 1929 i sørstatene.

(Min omtale av boken)

 

I tillegg vil jeg gjerne nevne Sammen til det siste av Anna Mcpartlin(Bok nr 86), Mors gaver av Cecilie Enger( Bok nr 31), og feelgoodboken En liste for livet av Lori Nelson Spielman( Bok nr 116), Onkel Toms hytte av Harriet Beecher Stowe (Bok nr 121),Den største straffen av Marthe Michelet( Bok nr 328), Et rom med utsikt av E.M. Forster (Bok nr 307)

De tre siste har jeg ikke blogget om, og jeg kunne kanskje hatt med et par bøker til men jeg velger å stoppe der.

Jeg har valgt meg ut seks bøker som jeg kunne tenke meg.

mammutsalg-2017

Uten personlig ansvar av Lena Andersson – Bok nr 4

Dette er en frittstående oppfølger til Rettstridig forføyning som jeg har skrevet om her.

Det er en opprivende, men også varm fortelling, hvor Andersson høylytt og innstendig diskuterer den kompliserte kjærligheten, følelsenes lek med fornuften, selvbedraget, maktutøvelsen og styrkeforholdet i relasjoner. Det er blitt en sylskarp og galgenhumoristisk bok om oss rare mennesker og mønstrene vi snubler rundt i.

De strålende av Eleanor Catton -Bok nr 17

Forfatteren vant bookerprisen i 2013  for denne boken og hun er den yngste noensinne som har vunnet.

1866: Walter Moody har krysset halve kloden for å tjene en formue som gullgraver på New Zealands vestkyst. Vel fremme i Hokitika valser han uforvarende inn i et møte mellom tolv av stedets menn, som har kommet sammen i all hemmelighet for å diskutere en serie oppsiktsvekkende hendelser.

Hvorfor er Hokitikas rikeste gullgraver som sunket i jorden? Har horen Anna virkelig prøvd å ta sitt liv? Og hvordan kunne den håpløse drankeren Crosbie Wells ha etterlatt seg en formue da han døde?

Moody blir trukket inn i mysteriene og i et nettverk av skjebner like komplekse og raffinerte som mønstrene på nattehimmelen. For ved denne sivilisasjonens utpost, der det finnes vitner til de færreste forbrytelser, har hver mann en mulighet til å finne opp seg selv på nytt.

Underkastelse av Michel Houllebecq – Bok nr 50

Vi er i den nære fremtid og den middelaldrende akademikeren François ser sitt liv sakte men sikkert virke mer og mer meningsløst. Han sexlyst er avtagende, foreldrene døde og hans livslange arbeid med ideene til den pessimistiske forfatteren Joris-Karl Huysmans leder ham ingensteds. I det sen-kapitalistiske samfunnet hvor konsum er den nye religionen, kjenner François seg sjelelig lunken og søker etter noe å fylle tilværelsen med.

Og han ikke alene. Presidentvalget i 2022 nærmer seg og sosialisten Hollande taper første runde. Dermed står kampen mellom høyreekstreme Marine Le Pen og Det muslimske brorskap og deres kandidat Mohammed Ben Abbes. De andre partiene foretrekker den moderate Ben Abbes, fremfor LePen og dermed får Frankrike sin første muslimske president.

Over natten endrer landet seg: Kvinner får ikke lenger gå med skjørt offentlig og utestenges fra arbeidslivet, hundretusener av menn får jobb og arbeidsledigheten faller dramatisk. Sorbonne universitetet finansieres av en saudisk prins, polygami innføres og for François får livet en ny retning.

mammutsalg-2017-2

Veien til lykke av Björg Thorhallsdottir – Bok nr 906

«Jeg elsker å elske deg», sier Björg Thorhallsdottir med den største selvfølgelighet. Så enkelt, men så riktig. I boken, Veien til lykke, forteller hun om kjærlighet og mot, sorg og glede – på en sprudlende, energirik og givende måte.

Maleren av Sigrun Slapgard – Bok nr 115

Anders Castus Svarstad, født 1869, kom fra små kår, men ble en anerkjent maler med en markant rolle i kunstmiljøet. Da Svarstad møtte dikteren Sigrid Undset, en kjærlighetshistorie som brøt alle regler, tok malerens liv en ny vending. Det ble triumfer, men også personlige nederlag.

Svarstad og Undset var et skandaleomsust par da de satte kursen for Roma og sin felles kunstnerdrøm: Male, skrive, elske. Maleren er historien om en kjærlighet som inspirerte dikteren av Kristin Lavransdatter, en av verdenslitteraturen store kjærlighetsskildringer. Det er også historien om hvordan en maler havner i kamp med seg selv og tiden.

Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupèry – Bok nr 813

Boken er å finne på 1001-listen.

En av verdens mest elskede barnboksklassiker i den første nye norske oversettelsen på 53 år. Midt ute i den golde Sahara-ørkenen tvinges en pilot til å nødlande med sitt fly. Da dukker Den lille prinsen opp fra ingensteder og forteller piloten om planeten han kommer fra og at han har lagt ut på en reise til andre planeter for å finne en venn. Han har besøkt kongen uten undersåtter, den forfengelige mannen, drankeren, forretningsmannen, lyktetenneren og geografen. På Jorden snakket han med blomster, mennesker og dyr. Den lille prinsen er en fortelling om vennskap og kjærlighet, om skjønnhet og om sorg.

 

Jeg holdt nesten på å glemme en bok jeg har ønsket meg lenge og det er Brevene dine legger jeg under madrassen av Astrid Lindgren og Sara Schwardt ( Bok nr 292)

 

Nå kan det nesten virke som jeg har pådratt meg en liten mammut-mania  likevel, men det er ikke slik at jeg kommer til å kjøpe alle syv, men kanskje et par av dem.

 

Rose Marie, Eli og Bente har også blogget litt om Mammutsalget 2017.

 

GOD MAMMUTJAKT

 

HILSEN BEATHE

8 kommentarer om “Mammutsalget 2017:Mine anbefalinger

 1. Eg har såvidt kikka gjennom katalogen, men fant ikkje for mykje eg ville ha. Eleanor Catton har eg i bokhylla, Den lille prinsen har eg lest, men eg anbefaler Brevene dine legger jeg under madrassen. Det eg har lyst på er biografien om Astrid Lindgren. Den har eg holdt på å kjøpe fleire gonger, så den må eg nok ha 🙂 God fredag, Beathe!

  Liker

  1. Åh, den glemte jeg å føre opp så her må jeg gjøre endringer i prioriteringen min for jeg har ingen planer om å kjøpe 8 bøker! Brevene dine….. har jeg ønsket meg lenge og Manbooker og 1001 boken blir sikkert de jeg kommer til å prioritere, Ha en fin fredag du også Elida 🙂

   Liker

 2. Så fint at du trekker frem «En bønn for de bortførte» av Jennifer Clement! Den boka er fin! «Vinternoveller» og «Redd barna» er også kjempefine!

  Jeg vil for øvrig sterkt anbefale «Forelskene» av Javier Marias!

  Takk for link! 🙂

  Liker

 3. Gøy å se at du har plukket frem flere bøker jeg har lest og likt godt. Jeg har som du vet shoppet allerede, men kjøpte bare bøker til bruk i barnehagen, hyllene mine er som alltid fulle allerede av titler jeg skal gjennom.

  Liker

 4. Det er alltids noe som frister, men i år skal jeg bare kjøpe bøker som skal gis bort.
  Jeg trur jeg fortsatt har den svenske utgava av «Brevene dine…»; svensk er jo enkelt å forholde seg til, og jeg trur det gir en ekstra fin leseopplevelse å lese den på originalspråket. Er på fjellet enda, men hvis du vil kan jeg sjekke da vi kommer hjem i mårra, så kan du få arve boka?

  Liker

  1. Da er du flinkt Berit! 🙂 Ikke at jeg skal gå amok altså for det skal jeg ikke, bøker er det nok av i hyllene.
   Åh, jeg vil gjerne arve boken om du har lyst til å kvitte deg med den! 🙂 Så snill du er 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.