Syng meg vekk av Bror Hagemann

syng meg vekkDet er ingen tvil om at den norske bokhøsten er i gang og dette er min sjette bok på rappen skrevet av en norsk forfatter  utgitt nå i høst.

Denne gangen var det Bror Hagemann sin tur og med skam å melde hadde jeg ikke hørt om han før til tross for at dette er hans tolvte roman.

Syng meg vekk er en kjærlighetshistorie like vakker som den er mørk.
Ilka er en 22 år gammel assyrisk krigsflyktning som kom fra Irak sammen med moren sin som liten. Etter at moren døde har hun bodd sammen med stefaren sin Even og tatt seg av ham etter at han ble syk.

Ilka jobber på et sykehjem og det er gjennom kollegaen Benedikte  hun treffer Bruno for første gang, når han spiller på Nordmarkskapellet og hun har aldri hørt noen spille så vakkert før.

Når de hilser på hverandre for første gang ser hun både gjenkjennelse og en følelse av ubehag i blikket hans, som om synet av henne bød ham i mot, men det er noe med denne rastløse musikeren hun tiltrekkes av og det går ikke lang tid før hun blir hodestups forelsket.

Så fint det var!Sier jeg endelig. Er plutselig i stand til å snakke sånn til en fremmed. Bruno ser på meg. Hoster i hånden.
Forkynneren?
Jeg mener musikken. Orgelet. Aller mest det stykket av Bach.
Åh.
Igjen det vaktsomme, skeptiske blikket, kjapt i underkant av solbrillene.
Bor du her?
Så kjenner han meg i alle fall igjen. Venninnen. Hun som var så god til å rødme.
Jeg er bare innom, begynner jeg. Liker å…… Men det er jo ikke sant. Fra første øyeblikket vet jeg at jeg vil være oppriktig med ham.
Jeg hørte deg spille trompet. I Nordmarkskapellet for noen uker siden.

S.19

Bruno er ikke en som åpner seg så lett, og litt etter litt blir det klart for Ilka at hun minner ham om noen, en han kjente før og etter hvert finner hun spor fra denne fortiden han ikke vil eller kan snakke om.I et desperat forsøk på å bli kjent med han hun har falt så pladask for prøver hun å presse ham til å åpne seg og hun får bare til svar at han ødelegger henne. Ødelegger alle som viser at de bryr seg om ham.

Ilka på sin side kan ikke fatte hvordan en person som spiller så vakkert kan ha så mye vondt inni seg.Samtidig bikker hun aldri over til å bli naiv.

 

 

Bruno er ingen Jesus. Men Bibelen sier ikke at det bare gjelder ham. Det er lett å bli blind, så omtåket av følelser at man glemmer hva som forårsaket dem. Jeg har jo lært å lytte. Kan bruke ørene. Men vil jeg bare ha musikken hans, er det forsatt bare det vakre eller gåtefulle jeg orker?

S.85

 

Noe mer vil jeg ikke si om handlingen  men det er klart at dette ikke er en søtsuppe av en kjærlighetshistorie vi får servert denne gangen, samtidig gir den oss et bilde av en forelsket ung dame som nærmest er villig til i gi avkall på seg selv for å bli en annen,til en hennes utkårede vil ha.Men hvor langt er hun egentlig villig til å strekke seg for den hun elsker, også selv om det  skulle grense til selvutslettelse?

Av og til kunne det minne mer om en besettelse eller en stor tro på at man var den utvalgte, den som var satt til å hjelpe den andre til å komme over sine store sorger her i livet.Den som skulle redde den andre fra utslettelse.
Til tider var det så skremmende lesing at det føltes nesten som jeg leste en psykologisk thriller, så intens og mørk er denne boken.Jeg satt aldri med den avslappende holdningen jeg pleier å ha når jeg leser en herlig kjærlighetshistorie, det ble mer som et snikende ubehag som fulgte meg gjennom hele boken.
Boken er skrevet på et lettfattelig og godt språk, og det er Ilka som er fortellerstemmen og jeg syntes forfatteren klarer brasene med å fortelle fra en 22 år gammel kvinnes ståsted meget godt.
Handlingen er lagt til Sagene i Oslo og forfatteren har valgt å ha Sagene og Akerselvas arbeiderhistorie som bakteppe for denne romanen og det var interessant lesing.
Jeg skal definitivt plukke opp flere bøker av denne forfatteren for dette var meget bra.

Fant ingen omtaler av boken men har du lest og skrevet om den så gi gjerne en lyd så skal jeg legge inn link til innlegget ditt.

 


Forlag: Tiden
Tittel: Syng meg vekk
Forfatter: Bror Hagemann
Format: Innbundet
Sideantall: 232
Utgitt: 2016
Kilde: Leseeks

 

Forfatter

bror+hagemann

Bror hagemann er født i 1959 og er en norsk forfatter og trompetist. Han har også skrevet manus til flere tv-serier.Han debuterte som forfatter i 1985 med romanen Freelancer i 1985 og sitt litterære gjennombrudd fikk han i 2002 med romanen De Blyges hus. Han har gitt ut 12 romaner.

 

HILSEN BEATHE

13 kommentarer om “Syng meg vekk av Bror Hagemann

 1. Denne så jeg på e-bib, men det fristet ikke til å lese den, helt til jeg leste omtalen din Beathe – den er veldig god 🙂 Så da får jeg se hva jeg kommer til å gjøre. Det er en god del gode bøker der ute altså!

  Liker

 2. Spennende. Jeg har heller ikke lest noe av Hagemann, men har visst om han. Har lagt merke til denne boka, men nå fikk jeg mer lyst til å lese den også.:)

  Liker

 3. Tror ikke vi trenger å skamme oss, vi som ikke har hørt om forfatteren før, men lese denne boken det kan vi. Omtalen din frister, så jeg skal se hva jeg greier å smite inn i lesebunken 🙂

  Liker

 4. Ser av innleggene her at ingen har lest bøker av forfatteren tidligere. Og nå har de + jeg fått interesse i denne boka. Det beviser bare at vi bokbloggere er viktige formidlere av litteratur, ikke sant?

  Liker

 5. Bror Hagemann har noe guffent over bøkene sine og i alle er det elementer av samfunnskritikk eller til ettertanke. Jeg liker bøkene hans veldig godt og er glad for tipset om at han har kommet med en ny. Og så har du ikke lest han før? Da har du mye bra å se frem til!

  Liker

  1. Så spennende å høre at han har noe guffent over bøkene sine, vil gjerne ha mer av dette for det gav absolutt mersmak. Har du noen spesielle bøker av ham som du vil anbefale?

   Liker

Kommentarer er stengt.