Oppsummering – Mars

Påskepynten er pakket vekk og snopen er så og si spist opp. Solen skinner her i Bergen i dag og alt er bare velstand. Det er kun en dag og noen timer igjen av mars måned og det er på tide med en liten oppsummering før mars blir til april.

 

BØKER LEST

Denne måneden har vært en grei lesemåned med unntak av den siste uken. Her er bøkene som ble lest i mars.

 

 1. Kanskje det er hjertet av Helene Guåker
 2. Tre fortellinger av Gustave Flaubert
 3. Frøken Jean Brodies beste alder av Muriel Spark
 4. Og av Veronica Salinas
 5. Tause ofre av Anette Moe
 6. White hunger av Aki Ollikainen
 7. Mi briljante venninne av Elena Ferrante
 8. Poesiar etter Henrik Wergeland av Jon Fosse
 9. Flaggtale av Dan A Andersen
 10. Spionen som kom inn fra kulden av John le Carrè
 11. A whole life av Robert Seethaler
 12. Veien ved Boolavaun av Anne Enright ( Leses ferdig før april)

 

6 bøker er kjøpt, 4 lånt på ebokbib, og 2 er leseeksemplarer.

 

BOKBLOGGERPRISEN

5 av bøkene jeg har lest denne måneden er nominèrbar til Bokbloggerprisen 2016, og jeg har hittil i år lest  7, liste over hvilke bøker finner du her.

 

 

MANBOOKER/ 1001

Denne måneden har jeg skaffet meg 2 kryss på 1001-listen, 1 på booker og 2 på manbooker internasjonal, jeg er fornøyd og  to av dem har jeg lest på engelsk attpåtil.

Når det gjelder «A whole life» av Robert Seethaler som er på langlisten til den internasjonale bookerprisen så kommer den ut på norsk til høsten! Det er bare å glede seg for de av dere som ikke har lest den – selv har jeg store planer om å lese den på norsk også!

 

BØKER OMTALT

Denne måneden har jeg omtalt 10 av 12 bøker samt 2 som jeg har lest tidligere i år ( Nå gjenstår det 3  før jeg er ajour) Det går fremover og jeg er fornøyd med innsatsen. Omtalen på de to andre fra denne måneden kommer så snart de er skrevet ferdig.

 

 

BØKER PÅBEGYNT

Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin – jeg er fornøyd med den så langt men rakk ikke å lese den ferdig denne måneden siden jeg har hatt 4 netter på rad hvor jeg ikke har sovet mer enn et par timer og har dermed gått med «hodet under armen» hele uken.

 

BØKER KJØPT

Det ble shoppet litt denne måneden  og 7 nye bøker fikk flytte inn  🙂

 1. Norma av Sofi Oksanen
 2. Spionen som kom inn fra kulden av John Le Carré
 3. Til Jacobs forsvar av William Landay
 4. Tause ofre  av Anette Moe
 5. White Hunger av Aki Ollikainen
 6. A whole life av Robert Seethaler
 7. The vegetarian av Han Kang

 

 

FRA BOK TIL FILM

Når jeg skrev omtalen på Overtalelse tidligere denne måneden  ble jeg fristet til å se filmen også, og ved en tilfeldighet fant jeg hele Northanger Abbey filmen på Youtube og da så jeg like så godt den også selv om jeg ikke har lest den boken ennå. Den var annerledes enn de andre Jane Austen filmene jeg har sett.

 

Northanger Abbey

 

 

Overtalelse

 

 

 

SER FREMOVER MOT APRIL

 

Syntes alltid det er litt vemodig når skisesongen er over, så jeg får bare nyte de tre siste rennene i andre del av NM som begynner på Beito i morgen – det blir lenge til skiheltene blir å se i sporet igjen. Samtidig betyr det at vi går mot lysere tider og det er en god ting. Liker i grunnen alle årstider og syntes de har hver sin sjarm.

På leselisten min for april står blant annet The Vegetarian som er på langlisten til den internasjonale bookerprisen, og jeg satser på å få lest den før kortlisten blir presentert 14.april. I Lines lesesirkel skal jeg lese Kvinnen på wildfell Hall av Anne Brontë, og  i bokhyllelesingen ser jeg meg om etter en annen bok med handling fra 500 – 1500 tallet,for jeg orker ikke to bøker på over 400 sider på en og samme måned. Så om noen vet om noen relativ korte bøker som kan passe så bare skrik ut så kanskje jeg har den liggende i bokhyllen. Jeg kan jo være heldig 🙂

Ellers blir det lesing etter innfallsmetoden, men med litt fokus på manbooker / 1001 og litt fokus på nyere oversatte bøker og norske anno 2016.

 

ØNSKER DEG EN FIN LESEMÅNED I APRIL

 

HILSEN BEATHE

 

Ikke akkurat et vårlig bilde men litt fint var det.

 

finse ok
Finse 2016. Foto: Victoria Øysteinsen

 

 

11 kommentarer om “Oppsummering – Mars

 1. Først av alt må eg sei at eg er imponert og stolt over at du som ikkje hadde lest så mykje på engelsk tidlegare (sei ifrå viss eg tar feil) hopper rett uti og leser i veg på engelsk.

  Eg har lest 5 av dine bøker denne månaden: Ferrante, Ollikainen, Seethaler, le Carré og Enright. Ser fram til din anmeldelse av Enright 🙂

  Det gler meg at Seethaler kjem på norsk, Bokelskerinnen kunne fortelje meg tidlegare i veka at Han Kang og kjem på norsk. Ikkje at det betyr noko for meg, men for dei som ikkje les på engelsk er det fantastisk 🙂

  Ha ein fin onsdagskveld!

  Liker

  1. Tusen takk for det, Elida! 🙂 Joda, det stemmer det! Jeg leste et par i fjor men fikk ikke skrevet om dem, men jeg føler at det har løsnet litt og jeg «gruer» meg ikke like mye lengre for å ta fatt.
   Har kommet nesten halvveis på Enright-boken, og regner med å skrive om den til helgen.

   Så bra at den også kommer på norsk, jeg kunne tenkt meg å lese ett par av de når de kommer ut på norsk. Bare for å ha testet hvordan det er å lese 2 ulike utgaver av en bok.

   En fin onsdagskveld til deg også 🙂

   Liker

 2. Så bra at du er fornøyd:) Så har du lest masse og blogget om masse også. Jeg har bare lest Ferrante og LeCarre av dine. Er veldig nysgjerrig på The Vegetarian…:) Det blir nok en bok jeg vil lese etter hvert… Jeg ender vel opp med å ha lest 9 bøker i mars, hvis jeg blir ferdig med Edgar Allan Poe i løpet av morgen kveld…1001-sirkelen.

  Liker

  1. Ja, i forhold til de forrige månedene så har jeg vært flink denne gangen her. Jeg vurderer ikke selv å bli vegetarianer, er for glad i kjøtt til det, skjønt her går det mest i fisk og kylling siden eldstesønnen ikke tåler annen type kjøtt , men det skal bli spennende å lese den boken.
   9 bøker er bra med tanke på at du har vært på ferie i flere uker,og man reiser vel ikke til Cuba bare for å lese. Poe er en forfatter jeg kunne tenke meg å lese noe av, spent på omtalen din av den.

   Liker

   1. Ja, det er sant.. så masse annet som skjedde på Cuba enn å lese, som du sier det er ikke derfor man drar dit..:) Har lest tre av novellene til Poe, og de er ganske artige. (kan man si det? De er jo makabre)

    Likt av 1 person

 3. Jeg er stadig imponert over hvor mye enkelte rekker å lese! Kanskje jeg kan håpe på litt mere lesetid nå som det i hvertfall blir mindre skirenn på tv? Kjenner jeg meg rett kommer nok den frigjorte tida til å fylles opp med andre rare gjøremål ;o)
  Av «dine» bøker har jeg bare lest «Mi briljante venninne», og jeg er spent på hva du synts om den? Jeg har akkurat begynt på den tredje boka i serien og grugleder meg litt, for forventningene er skyhøye!
  Ønsker deg en strålende april- er forresten verandaen ferdig så du kan ta med deg bøkene ut enda?

  Liker

  1. Ble litt skuffet når jeg oppdaget at ikke NM sprinten gikk på tv, og jeg vet enda ikke hvem som vant. Som den innepiken jeg er så skulle jeg fått lest mye mer enn det jeg gjør men tiden fylles opp med «fuglene vet hva» men jeg skal begynne å gå litt mer turer og prøve å planlegge dagene mine hjemme litt mer enn jeg har gjort og da tror jeg at jeg skal få lest litt mer også.

   Likte «Mi briljante venninne» godt og gleder meg til å lese de to andre, de ligger på vent her så de blir nok lest om ikke så lenge.

   Altanen er ikke ferdig og blir ikke det før i juli, men det er skader og sykefravær som har forsinket den første blokken de begynte på og det får følger for vår blokk, så jeg tror ikke jeg får nyte utetilværelsen på den siden før til høsten – det tar såpass lang tid.
   Men jeg skal kjøpe meg nye utemøbler slik at jeg kan sitte utenfor inngangsdøren hvor solen er på morgenen og formiddagen slik at jeg får tatt med meg litt bøker ut der.

   Flere av vennene mine på facebook var så overrasket over at det har vært et lite snøfall her i natt, men jeg ble mer overrasket over at folk var overrasket!

   Nyt april måned du også, Berit 🙂

   Liker

 4. 12 bøker er ikke så verst når du har gått med hodet under armen en hel uke. Håper formen er bedre og at søvnen igjen besøker deg om natten. Jeg har bare lest 2 av dine bøker denne måneden, siden jeg ikke har fokus på Booker og andre utfordringer. Leser faktisk en Bookervinner as we speak, så kanskje jeg kan begynne å menge meg med fiffen om litt 🙂

  Liker

  1. Nei, det er jeg fornøyd med og jeg håper trenden fortsetter fremover. Jo, takk, søvnen er tilbake så alt er bare velstand. Jeg så du leste en bookerbok, og jeg ser frem til å lese omtalen din av den etter hvert 🙂 Fiffen og fiffen fru blom 😛

   Liker

 5. Du har lest mer enn meg ser jeg. Fin oppsummering. Jeg har ikke fått ned påskepynten ennå. Litt rart siden jeg ikke er noen høyttidsmenneske, men påskepynten skal ned i helga 🙂 Ha en ny, fin lesemåned 🙂

  Liker

  1. Hehe….i år har jeg ikke hatt så mye påskepynt fordi den esken ligger nede i boden og fordi de holder på å ordne altanene her i borettslaget måtte alt fjernes og tas ned i boden. Jeg orket ikke dra ut en haug med utemøbler så derfor ble det til at jeg kjøpte et par småting i år…. men de ble stående fremme til i går kveld så det var godt å høre at det ikke bare var meg som var så treg å ta det vekk.
   Ønsker deg også en fin lesemåned 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.